2 In Personal/ Persoonlijk

Writersblock

large
Ik heb de laatste tijd last van de zogenaamde “writersblock”. Soms heb ik een overvloed aan ideeën voor mijn blog, maar die is de laatste tijd ver te vinden. En als ik al ideeën heb, dan heb ik altijd te weinig tijd om dit uit te voeren of om er al de spullen voor te kopen. Daarnaast weet ik ook niet precies welke richting ik precies op wil met mijn blog. Meer persoonlijke artikelen? Maar mijn leven is op dit moment nou ook niet echt zo interessant, ik zit voornamelijk op mijn werk. Meer recepten? Leuk, maar om nou elke keer na mijn werk nog snel boodschappen te doen én dan nog uitgebreid een recept fotograferen en hiervan een blogpost maken. Te veel werk voor zo vaak. Meer beauty, maar het kost mij té veel geld om elke keer allemaal artikelen te kopen die ik wil reviewen. Lastig lastig…

Misschien heeft dit allemaal te maken met het feit dat ik naast mijn blog, ook niet precies weet wat ik in mijn dagelijkse leven wil. Wat wil ik nou echt elke dag graag doen, waar liggen nou precies mijn interesses. Waar ligt mijn passie. Ik zit er aan te denken om weer een dagboek te beginnen. Vroeger schreef ik ongelovelijk veel. En niet alleen in mijn dagboek, maar ook in hele boeken die ik schreef. Hier kon ik mijn ding ik kwijt. En het heeft mij echt geholpen met zoveel dingen!
 
Ik ben gek op het maken van artikelen voor mijn blog, het fotograferen van tutorials of producten. Het schrijven van dingen die ik erg leuk vind, en die ik wil delen met anderen. Ik heb er eens over nagedacht of ik journalistiek niet iets vind, maar daarvoor ben ik nou niet echt geweldig in de nederlandse taal. En ik ben ook niet zo extravert dat ik zelf op allerlei dingen afstap. Maar misschien helpt het mij wel om niet meer zo introvert te zijn.
 
Oeps, het gaat nu niet meer heel erg over mijn writersblock. Maar meer over hoe ík mijzelf voel en wat ik wil. Mijn gedachten gaan van het een naar het ander. Ik kan mijzelf de laatste tijd zo slecht concentreren! Ik wil zo veel, maar ik weet eigenlijk niet eens wát ik precies wil!
 
Ik weet wel dat ik lekker voor mijn blog wil blijven schrijven. En ook al heb ik soms echt totaal geen inspiratie, soms is het juist wel goed om eens hard na te denken over wat ik zou kunnen schrijven. Ik moet zeker niet opgeven. Niet alleen met mijn blog, maar ook zeker niet in het dagelijks leven! Alles komt uiteindelijk wel goed, als ik maar door blijf zetten!
 
Ik zit er aan te denken om naast een dagboek, te beginnen met mediteren. Hierdoor kom ik even tot rust, gewoon een half uurtje per dag. En daarnaast wil ik toch ook wel weer beginnen met hardlopen. Vroeger deed ik dit veel, maar ik ben te laks, en denk altijd maar dat ik er geen tijd voor heb. Gewoon doen! Gewoon even tijd voor mijzelf en mijn hoofd leeg maken.
 
Ahh! Eigenlijk kan ik nog wel duizenden gedachtes hier neerzetten, maar ik denk dat het slimmer is om nu te stoppen, haha. Volgende keer maar weer meer!
 
Waar halen jullie altijd inspiratie vandaan als je het even niet meer weet?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Madeleine
  13 januari 2014 at 22:21

  Als ik even geen inspiratie heb ga ik lezen en muziek luisteren. Of in m’n naaste omgeving vragen waarover ik kan schrijven ;). Gewoon lekker random schrijven is ook leuk. :D zo schreef ik laatst over m’n liefde voor kaas, over maandag en vrijdag. Gewoon, omdat het leuk is :)

  En begrijp je gevoel maar al te goed, over wat je nu echt wilt in je leven. In deze fase zit ik ook nog steeds. Soms erg frustrerend, maar het heeft tijd nodig om te ontdekken waar je hart precies ligt. Het komt wel goed! :)

  • Reply
   Monique
   13 januari 2014 at 22:24

   Ahw, bedankt voor je lieve reactie :)

   Haha, leuk dat je over die grappige random dingen schrijft! Is ook weer eens iets anders!
   En ben blij dat ik niet de enige ben die zich zo voelt..

  Leave a Reply