1 In Personal/ Persoonlijk

We have kitties!

20151225_121034
Mijn vriend en ik wonen nog niet officieel samen, maar hij was ondertussen al zo lang niet thuis geweest, dat we laatst al z’n spullen naar mijn woning hebben gebracht en hij zijn woning heeft opgezegd. Tja, als je al samen katten koopt dan wil je ook sowieso niet meer alleen thuis zitten toch? Eigenlijk is alles anders gelopen dan we dachten, maar ik ben blij dat het nu is zoals het is!

Want iets meer dan een maand geleden waren we aan t praten over katten. We misten allebei een katje in huis, maar als je alleen thuis woont en gewoon aan het werkt bent full time, en dan ook nog eens afwisselt elke week van huis is een kat niet zo handig. Maar toch waren we telkens aan het kijken voor katten. Op websites van asielen, op cattery’s en op marktplaats.

Uiteindelijk kwamen we bij het ras Ragdolls, die perfect bij onze leefsituatie zou passen, en wat zijn ze mooi! We vonden een nestje in Drenthe, waar we zo’n 2 uur voor zouden moeten reizen. Dat hadden we er wel voor over. Maar we moesten een week wachten voordat we konden kijken bij de katten, en ze mochten pas in februari bij de moeder weg.

Maar de volgende dag kwam mijn vriend opeens een advertentie tegen van kittens een half uur rijden bij ons vandaan. En stiekem vond ik die nog een stuk mooier en liever er uit zien. Dus we besloten meteen te bellen of we konden kijken. En ja, we konden dezelfde dag nog kijken! Wel moesten de kittens eigenlijk meteen mee, maar we hoopten maar dat we ze na kerst konden meenemen, aangezien we dan een tijdje thuis zouden zijn voor de eerste dagen.

We gingen naar een enorme dierenwinkel om alvast katten inkopen te doen. Een krappaal, kattenbakken, reiskoffer. Alvast zodat we dat later niet meer zouden hoeven te halen. Maar het is maar goed dat we het meteen kochten. Want de mevrouw van de kittens wilde ze echt niet langer thuis houden, dus we moesten ze wel meteen meenemen als we ze wilden hebben. En wat ben ik blij dat we niet hebben gewacht!

IMG_20151214_113155
Hier waren de kittens net bij ons in huis. Nog erg bang en schrikkerig. We hebben trouwens voor een broertje en zusje gekozen, dit omdat we niet de hele dag thuis zijn. En omdat ragdolls erg sociale katten zijn, is het zielig om maar 1 kat te nemen. En uit het zelfde nestje gaat vaak het beste samen.

IMG_20151219_142905

Yumi

Zie hier Yumi. Yumi is een meisje wat altijd erg nieuwsgierig is, haar nageltjes nog niet helemaal kan bedwingen en dus lekker overal haar nageltjes in zet. Ze kan rennen als de beste en echt een ondeugende drukke poes. Maar ze houd er ook wel erg van om opgepakt te worden, gekroeld en ze vind het fijn om lekker op schoot te liggen.

IMG_20151219_144149

Yoko

En dit is haar broertje Yoko. Hij is altijd nog snel schrikkerig en bang. Je moet niet te snel met je hand bij hem komen want dan schuift hij snel naar achteren. Maar soms is hij lekker gek en gaat hij op de bank op de rugleuning lopen, purrend achter je hoofd. Ook is hij een beetje onhandig, zo weet hij nog niet zo goed hoe hij moet springen of dingen moet vast pakken, wat tot de leukste sprongetjes zorgt tijdens het spelen. Verder vind hij het prima om dicht tegen je aan te kruipen, maar vind het niet fijn als je hem oppakt.

Ze zijn geboren op 29 september 2015, super jong nog dus! De kittens zijn echt super leuk, maar kosten wel veel tijd om ze een beetje op te voeden. Vaak van de bank af halen, van de tafel, zorgen dat ze nergens aan krabben (helaas is een deel behang al gesneuveld). Maar dat nemen we voor lief, want hoewel ze soms best vervelend kunnen zijn, geven ze je ook echt veel liefde en plezier er voor terug.
De kittens hebben geen dure speeltjes nodig, want met een touwtje zijn ze uren zoet. Maar ook wij hebben eigenlijk niets anders meer nodig, de kittens geven voor uren plezier om alleen al naar ze te kijken!

Ik wil geen onnodige kattenspam doen op mijn blog, maar heb een speciale instagramaccount aangemaakt voor iedereen die wél de dagelijkse foto’s wilt zien! Kijk hier rechts in de balk waar je een link naar hun Instagram vind om alle foto’s te kunnen zien.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Wies
    9 februari 2016 at 21:47

    Ik ben zo blij voor jullie! Wat een dropjes!
    Ik heb zelf ook drie pluizenbolletjes thuis rond lopen. Ze brengen veel gezelschap en vreugde in huis. Mijn vriend houdt helaas niet van katten, gaat nog een probleem worden later haha.

  • Leave a Reply