Update over mijn smartphone

25 maart 2014

IMG_7519-1
22 Januari schreef ik een review over mijn aller eerste smartphone. Ondertussen zijn we alweer twee maanden verder. Dus een kleine update over hoe tevreden ik nog ben over mijn telefoon!

De minputen:
– Het hoesje aan de achterkant zit in een hoekje los. Dit ligt niet per sé aan het hoesje zelf, want die zit wel vast aan de telefoon. Maar hetgeen waar hij aan vast zit, zit een beetje los. Opzich niet zo’n groot probleem, maar het is toch wel een minpuntje qua qualiteit.
– Het beschermlaagje voor het scherm wat je erbij krijgt is heel slecht. Het is natuurlijk fijn dat je die erbij krijgt, maar als je wat langere nagels hebt, dan zitten de krassen zo in het folie. En dat is jammer! Ik heb hem er na twee maanden dan ook maar gewoon afgehaald.
– Hij loopt soms vast, en dat is echt heel vervelend. Soms moet ik het hoesje eraf halen en de batterij even eruit halen en er weer in zetten. Dan doet hij het wel weer goed. Maar het is toch vervelend als je je mobiel op dat moment nodig hebt.
– Nog iets aparts. Als hij vast loopt, en je herstart je mobiel, kan het zijn dat je opeens 30% of meer aan batterij kwijt bent. Zo had ik laatst iets, hij had de hele nacht aan de oplader gelegen. Ik wilde wat checken op een app, en hij wilde niets laden. Hij liep dus vast. Ik herstartte hem, en opeens had ik nog maar 29% batterij. Ik startte hem weer opnieuw op en toen had ik opeens 79% batterij. Heel apart!
– Ik wilde heel graag een smartphone zodat ik met GPS kon hardlopen. Ik wilde graag mijn afstanden bijhouden. Alleen het grote probleem is dat de GPS het toe nu toe bij mij nog niet heeft gedaan. Je ziet een mooi icoontje staan, maar hij kan nooit je locatie vinden.
 
IMG_7546-1
 
Pluspunten:
– Als je je mobiel niet zo veel gebruikt, kan de batterij zeker anderhalf tot 2 dagen meegaan. Check je zo af en toe wat apps, dan gaat hij 1 dag mee. Ben je echt verslaafd en kun je niet zonder, dan gaat hij maar een halve dag mee. Ik vind dit toch best goed voor een smartphone!
– Er zit een camera op van 13 megapixels, en hij is echt heel goed! Vooral met het fotograferen van dingen close-up maakt hij prachtige foto’s, ook kun je veel instellen bij de camera zelf. Overview foto’s van bijvoorbeeld landschappen zijn wat minder, omdat hij niet echt goed kan scherpstellen, maar als je bijvoorbeeld wat bladeren op de voorgrond zet wordt het een mooie foto.
– Het scherm is lekker groot waardoor je echt veel meer geniet van alles op je telefoon. Soms heb ik opeens iemand anders zijn telefoon in mijn hand, bijvoorbeeld een iPhone 5, en dan voelt hij gewoon klein. Ik zou ook nooit meer terug willen naar een kleinere telefoon!
 
Eigenlijk werkt de rest ook wel helemaal goed, en ik vind de minpuntjes persoonlijk niet heel erg. Soms is het wat irritant, maar ik neem er wel genoegen mee. Liever deze kleine foutjes voor maar een prijs van 140 euro inplaats van een telefoon die ook kleine foutjes heeft en daar ruim 600 euro voor betalen. Wel zou ik voor mijn volgende telefoon beter kijken naar de reviews. Zo zou ik het toch wel fijn vinden als de GPS het gewoon zou doen.
 
Geen enkele telefoon is perfect natuurlijk, elke telefoon heeft soms wel eens wat problemen. Daarom raad ik deze telefoon ook zeker aan als je met de foutjes hierboven kunt omgaan.
 
Als je meer wilt weten over de telefoon, bekijk dan even mijn eerste indruk in deze post. Hier vind je ook de link naar de webshop. Ze hebben ook heel veel andere goedkope telefoons! Zeker de moeite waard om eens te kijken.
 
Wat voor telefoon heb jij?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Eline 25 maart 2014 at 19:09

  Leuk review, eens wat anders dan make up producten! Super handig, aangezien ik aan het kijken ben voor een nieuwe.
  Liefs

  • Reply Monique 25 maart 2014 at 19:41

   Dank je wel!
   Ik ben benieuwd wat voor mobiel je neemt!

  Leave a Reply