0 In Personal/ Persoonlijk

Tips om positief te blijven

large
Een van mijn goede voornemens is om meer met mijzelf bezig te zijn. Positiever proberen te denken en in het leven te staan. Zo krijgen andere aspecten in jouw leven ook een positievere wending! Maar het kan nog wel eens lastig zijn om positief te blijven, hier een aantal tips.

Denk positief.
Natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar voor een positieve instelling begin je wel bij hoe je over dingen denkt. Bijvoorbeeld, je krijgt van iemand een compliment over je ogen. Je voelt je wel gevleid, maar je geeft wel meteen een reactie met punten waarom je ogen juist niet mooi zijn.
Laat het compliment gewoon even door komen, en bedank diegene dan gewoon. Daardoor ga jij je uiteindelijk niet alleen beter voelen, maar diegene die het compliment geeft voelt zich ook niet ongemakkelijk. En als jij gewoon diegene bedankt inplaats van er tegen in te gaan en dingen gaat bedenken die juist negatief zijn, heeft dat alleen maar een negatieve invloed op hoe jij verder denkt.
 
mkln
 
Ga erop uit.
Ik ben echt een binnen-persoon, een huismuisje. Toch heeft iedereen per dag zeker een half uur licht nodig, en dan bedoel ik ook echt licht van buiten. En ga dan niet bij het raam zitten, maar ga even lekker een rondje wandelen! Doordat je actief bezig bent, waar weer bepaalde stofjes bij vrijkomen in jouw lichaam, ga je je energiek voelen. En dat in combinatie met de zon (ook met de zon achter de wolken) en de frisse lucht, dat maakt je gelukkig. Dus voel je je even down of ben je boos, ga gewoon even lekker naar buiten. Wandelen, rennen of in het park zitten, als je dan weer thuis komt voel je je zeker weten weer beter.
 
Blijf uit de buurt van negatieve mensen.
Klinkt eigenlijk best wel logisch, toch? Als je dagelijks in een omgeving zit met iemand die altijd maar negatief is of een negatief effect op jou heeft, dan kun je daar lastig positief onder blijven. Soms kun je niet onder deze mensen uit, maar dan zijn er altijd andere opties om jezelf hiertegen te beschermen. Probeer bijvoorbeeld zo min mogelijk met deze persoon in aanraking te komen, en als je diegene tegenkomt, houd je dan heel afstandig. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om, als je een hele dag met een negatief persoon om bent gegaan, om dan met een heel positief iemand om te gaan. Zo verjaag je als het ware de negatieve energie bij je vandaan.
 
uihn
 
Focus op je innerlijke rust.
Sommige mensen zijn zo gefocust op hun carriere, vriendenkring, studie en andere “belangrijke” zaken in hun leven. Tussen haakjes dan wel te verstaan. Want eigenlijk is dit minder belangrijk dat hoe jij je voelt. Ben je 24/7 bezig met jouw studie en daarnaast een baantje, en dan nog in de korte tijd die je vrij hebt met vrienden? Je vind dit heel belangrijk, want je wilt later een goede baan, veel geld verdienen, maar ook nog je vrienden houden. Want je wilt er niet alleen voor staan in jouw leven.
Laat het even los, iedereen verwacht van jou dat je hard werkt, je studie afrond en je niet zonder vrienden zit. Want dat is “normaal” in de maatschappij. Maar wat nou als het je te veel word, je wilt het wel, maar eigenlijk kun je dit niet aan. Dan heb je straks een topbaan maar na een maand zit je thuis met een burn-out.
Zet alles even een tandje lager, zeg eens nee tegen je vrienden, en doe eens iets voor jezelf. Lees eens een boek omdat je dat leuk vind, hang in bed met een kop thee en een leuke serie. Mediteer eens, met zoveel rust om je heen. Want wanneer jij van binnen rustig bent en in balans, dan pas kun je de dingen doen die je wilt. Dan raak je minder snel gestressed en dus kun je gelukkiger en positiever zijn.
 
Dit zijn een aantal dingen waar je op kunt letten, ik probeer hier wel op te letten. Vooral door gewoon wat meer tijd voor mijzelf te nemen de laatste paar weken. Want ik merk dat ik soms gewoon doodop en met hoofdpijn thuis kom van mijn werk. Mensen verwachten veel van mij, maar ik verwacht ook te veel van mijzelf. Ik ben té perfectionistisch soms en ik maak me altijd overal te druk om. Het word eens tijd dat ik niet persé gelukkig word van de dingen die ik doe, maar gewoon al gelukkig ben met mijzelf. Hoe ik ben, want ik ben ik, en dat kan niemand veranderen!
 
rhtdyh
 
Wat ik trouwens nog wel leuk vind om te melden, ik volg op twitter 4positiviteit. Elke dag nieuwe inspirerende en positieve teksten die mij elke keer weer even aan het denken zetten.
 
Een paar van mijn favoriete berichten:
– Zorg er voor dat het gedrag van een ander jouw innerlijke vrede niet verstoort.
– Wat je ook besluit te doen vandaag, welke keuze je ook maakt, zorg er voor dat het je gelukkig maakt.
– Het leven is als fotograferen. Focus op wat belangrijk is. Leg de goede momenten vast. Geniet van de herinneringen.
– De grootste uitdaging is om jezelf te zijn in een wereld waarin iedereen probeert je iemand anders te laten zijn.
– Doe datgene wat in je eigen hart goed voelt. Kritiek krijg je toch wel.

 
Stay positive!
 
foto’s van weheartit.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply