1 In Personal/ Persoonlijk

Tips om gelukkiger te worden

163
Ben je niet zo gelukkig? En voel je je hulpeloos? Soms is het beter om naar iemand toe te gaan die je kunt helpen. Maar ik ben van mening om het eerst allemaal zelf te proberen. Misschien zijn er wel dingen die je doet waardoor je ongelukkig word. Of moet je jezelf beter leren kennen om echt gelukkig te kunnen zijn.

– Vergelijk jezelf niet met anderen.
Dit is een hele lastige. Want eigenlijk vergelijkt iedereen zichzelf met anderen. Maar dit moet je eigenlijk proberen op een andere manier te zien. Zo kijken sommige naar anderen met jaloerse gedachten. Dit doe je vaak onbewust. Bijvoorbeeld, je ziet een meisje lopen met een grote groep vriendinnen om zich heen. Iedereen lacht om haar omdat ze iets grappigs verteld. Nu kun je denken: “Ik zou willen dat ik zulke vriendinnen had”. Maar je kunt ook denken: “Zij zien er gelukkig uit!”. Probeer eens als je door hebt dat je jezelf met iemand vergelijkt op een positieve manier daarover te denken. Wees blij met wie jij bent en wat jij hebt. Want die persoon is misschien wel jaloers op bepaalde dingen die jij hebt.

IMG_1498-1-1

– Word minder materialistisch.
Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen met een smartphone. Sommigen kunnen zelfs niet meer zonder hun mobiel, want wat nou als iemand ze belt, dan kunnen ze niet opnemen! Het lijkt allemaal heel sociaal zo’n telefoon, maar eigenlijk leid zo’n object je af van de echte wereld. Van het echte contact tussen mensen. Stap eens weg van die televisie, computer, gameconsole of mobiel. Ga eens spontaan langs bij iemand voor een praatje. Want wat maakt je nou echt gelukkiger. Een gesprek waar jullie elkaar niet zien, of waar jullie elkaar wel kunnen zien. Een persoonlijk gesprek is altijd beter!

– Plan minder.
Ik maak zelf altijd lijstjes. Elke dag weer, want ik wil zo veel doen, dan moet ik dat wel inplannen! Maar moet je die dingen wel echt doen? Meestal niet. Het is ook wel eens goed om in je vrije tijd lekker niets te doen. Doe eens iets waar je op dat moment zin in hebt. Ga eens spontaan fietsen, een boek lezen of gewoon lekker in de zon liggen niksen. Door altijd maar dingen te doen kan je niet goed tot rust komen. Je lichaam en je gedachten zijn altijd ergens mee bezig. Verveel je je? Helemaal niet erg, het is juist goed om je soms te vervelen. Heb je echt veel te doen op een bepaald moment die je echt niet op een andere dag kunt doen? Plan dat dan wel gewoon in. Maar zorg er gewoon voor dat je niet elke dag, elk uur iets hebt ingepland staan.

IMG_1494-1-1

– Luister vrolijke muziek.
Klinkt natuurlijk heel logisch, dat je van vrolijke muziek ook echt vrolijk word. Maar toch. Ik merk zelf dat als ik mij niet zo fijn voel, dat ik dan toch eerder voor muziek kies met zielige teksten. Kies eens met tegenzin muziek uit die je normaal luisterd als je vrolijk bent. In no-time voel je je toch weer beter dan voorheen! Maar kies er ook eens voor om gewoon die zielige muziekjes te luisteren en even flink uit te huilen. Is ook wel eens nodig!

– Maak tijd voor jezelf.
In de drukke schema’s van tegenwoordig hebben we bijna geen tijd meer voor onszelf. Eigenlijk lijkt deze best veel op het puntje van minder plannen, maar toch is deze even anders. Want in je drukke schema moet je soms wel even een me-time momentje inplannen. Ga eens lekker een uurtje in bad lezen, ga eens alleen naar de bioscoop of trek er eens op uit met je camera. Je hoeft echt niet altijd iets met vrienden of familie te doen. Het is ook wel eens goed om iets helemaal alleen te doen. Het lijkt misschien saai, maar op dit soort momenten kun je echt even helemaal tot jezelf komen. Want uiteindelijk sta je er in dit leven helemaal alleen voor, niemand kan jouw leven leiden. Dus wees happy met jezelf! Als jij zelf gelukkig bent, dan komen er ook allemaal maar positieve dingen op je af.

IMG_1491-1-1

– Doe eens iets wat je nooit durfde.
Klinkt gek, hoe kun je daar nou gelukkig van worden? Heb je altijd al je eigen boek willen publiceren, maar ben je bang om afgewezen te worden? Doe het gewoon eens! Ja, het kan zijn dat je niet te horen krijgt wat je wilde. Maar het kan ook zijn dat er een uitgever naar je toe komt met alleen maar goed nieuws! Als je het niet had gedaan was het een droom gebleven. Als je het gewoon doet kan je droom ook echt uitkomen! En dat maakt je echt gelukkig!

– Blijf gezond.
Als je je slecht voelt, kun je slechter gaan eten. Maar ook minder gaan sporten. Je sluit je af van de wereld. Doe dit vooral niet! Probeer gezond te eten, kies eens die salade inplaats van die hamburger. Het kan net zo lekker zijn! Eetbui? Maak eens gezonde koekjes. Tuurlijk is het niet erg om zo af en toe eens lekker los te gaan. Soms heb je gewoon die hamburger nodig, of die enorme chipszak. Maar houd het wel in de gaten. Voel je je zo rot dat je alleen nog maar in bed wilt blijven liggen? Ga eens alleen zitten op bed als je niet wilt. Dat is toch al een stap in de goede richting! Meestal ga je dan ook uit bed en wat kleine dingen doen. Probeer eens te rennen s’ochtends vroeg. Het is dan lekker rustig overal en kun je je gedachten goed kwijt. En sporten maakt een een stofje aan in je lichaam waar je je gelukkig van gaat voelen.

Wat doen jullie om je gelukkiger te voelen?

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  anne fellinga
  30 mei 2014 at 21:08

  Vroeger kon ik heel veel doen op een dag. Maar nu een dagje ouder maak ik een planning afhankelijk van het weer. Meestal kan ik de planning niet afmaken, ik zet er te veel op, maar morgen weer een dag denk ik dan maar.
  Monique je hebt een heel goed artikel gemaakt.!
  Ik hoop dat veel mensen het lezen, ze kunnen ervan leren !
  groetjes van anne
  !

 • Leave a Reply