0 In Personal/ Tags

Tag: Pluk het geluk!

58
Ik heb in geen tijden een tag gedaan op mijn blog. Sowieso heb ik de afgelopen maanden bijna niets geplaatst hier. Maar ik voel nieuwe motivatie om hier wat leuks van te maken met vooral veel recepten en wat persoonlijke dingen tussendoor. Eigenlijk vind ik deze tag daarom ook wel passen voor nu. Het plaatsen van nieuwe artikelen en het verzinnen van verschillende recepten maakt mij op dit moment gelukkig. Daar moet ik iets mee doen!

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is.
Misschien heel cliché, maar dat is denk ik toch het samen zijn met familie. Ik bezoek mijn familie niet super vaak, maar als we samen zijn en gewoon gezellig kletsen met een kopje thee, dan voel ik mij heel trots en gelukkig met de mensen die ik in mijn leven mag hebben. Ook horen daar uiteraard leuke uitstapjes bij met bijvoorbeeld mijn ouders, samen met mijn vriend nieuwe steden ontdekken, met de hele familie uit eten wat mijn opa’s en oma’s vaak organiseren. Ik hou er van om vaak lekker alleen te zijn en mijn eigen ding te doen. Ik ben niet zo’n mensen-mens. Maar juist omdat ik graag vaak alleen ben, geniet ik extra van mijn familie.

44-(2)

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Deze vind ik wat lastiger. Want er zijn enorm veel dingen die ik echt heel leuk vind om te doen. Eigenlijk heb ik altijd te weinig tijd om al die dingen te kunnen doen. De ene dag ben ik non-stop bezig met het borduren van leuke afbeeldingen voor mijzelf of voor anderen. En andere dagen ben ik alleen maar achter mijn computer te vinden om gewoon zinloos te internetten. Soms vind ik het heerlijk om gewoon even lekker niks nuttigs te doen. Maar ik geniet denk ik toch wel het meeste van alle series die ik volg (en dat zijn er stiekem iets té veel). Ik ben nooit uitgekeken met mijn series. Vaak kijk ik hele seizoenen in een paar dagen tijd af, en dan heb ik nog ontelbaar veel andere series waar ik dan aan begin.

Ook vind ik het leuk om soms hele dagen in de keuken te staan om aan de lopende band verschillende dingen te bakken. Dan maak ik weer een sapje, dan een cake, dan koekjes, en natuurlijk hoort het avondeten er dan ook nog bij. En ik vind het ook super leuk om van restjes in de keuken, of dingen die bijna over datum zijn, om daar een recept voor te verzinnen. Dan gooi ik soms maar wat dingen door elkaar die uiteindelijk super lekker zijn!

161

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Pfoe, ik denk dat dat verhuizen is geweest. Ik heb 18 jaar lang in een klein dorpje in het noorden van Noord-Holland gewoond. Ik heb zeker geen slechte kindertijd gehad. Maar de mensen die daar woonden waren gewoon niet mijn soort mensen. Ik ben jarenlang gepest en ook de rest van mijn familie eigenlijk. Van een aangestoken brand tegen ons huis aan, kinderen die de schutting sloopten, buurkinderen die mijn broertjes pestten en gewoon het algehele niet echt veilig voelen in je eigen dorp en huis. Toen ik op de middelbare school zat in een ander dorp met vrijwel geen kinderen van mijn basisschool, ben ik wel wat meer uit mijn schulp gekomen. Maar eigenlijk is dit pas echt gebeurd toen wij dus na 18 jaar gingen verhuizen naar een veel groter dorp verder op.

Hier had je geen mensen die iedereen kent en iedereen in de gaten houd. Wat meer anonimiteit en vrijheid met wat je doet. Dat vond ik echt heerlijk. Ik voelde mij meteen een heel stuk gelukkiger. En dat merk ik ook nu nog. Vroeger durfde ik zelfs tegen bekenden mijn mond niet open te doen om alleen al gedag te zeggen. Nu durf ik al veel meer tegenover andere mensen. Ik vind dit zelf toch echt wel een hele positieve verandering die mij veel heeft gegeven.

IMG_1494-1-1

Wat is jou ultieme geluksmotto?
Eigenlijk kom ik altijd wel terug op deze quote: “It’s funny how you wake up each day and never really know if it’ll be one that will change your life forever”. Dit is een quote uit een van mijn favoriete films The Secret World Of Arrietty. Niet per sé een geluksmotto. Maar ik denk daar altijd verder over na. Morgen sta ik weer op en kan ik mij misschien niet helemaal top voelen. Maar wat nou als er een nieuwe collega op mijn werk komt, en die collega vind dat ik hele mooie foto’s maakt en zegt dat hij nog iemand kent die graag foto’s wilt voor op zijn website. Ik maak daar dan foto’s voor en andere mensen komen via zijn website dan weer bij mij en zo blijven er aanvragen naar foto’s binnenkomen. Dan is die ene persoon echt letterlijk een lifechanger geweest. Want wat nou als die collega toch niet was aangenomen en uiteindelijk niet mijn collega was geweest? Dan zat ik nog steeds daar op kantoor en had ik nooit dat andere leven leren kennen.

Natuurlijk hoeft dit niet altijd positief te zijn. Maar ik denk dat ook negatieve dingen uiteindelijk vaak positieve dingen naar voren kunnen brengen in het leven. Want wat nou als je al jaren samen bent met iemand en diegene maakt het uit met je. Out of nowhere. Je bent dan (zeer waarschijnlijk) daar kapot van en je denkt dat je nooit meer zo’n geweldig iemand tegen komt en je voor altijd maar alleen zal blijven. Maar er kan zomaar iemand in jouw leven komen, of er was altijd al iemand in jouw leven die jij nooit een kans hebt gegeven. En misschien kom je dan wel tot de conclusie dat je met die persoon veel gelukkiger zal zijn!

Mijn geluksmotto is dus eigenlijk meer, leef van dag tot dag en laat je niet uit de weg slaan als je je even niet happy voelt. Kijk naar positieve doelen die jij nog in het leven wilt bereiken. En ht kan best even duren voor jij eindelijk bij dat doel komt. Maar elke dag kan je dichter bij dat doel brengen!

IMG_0022-1

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Dat is eigenlijk wel een makkelijke. Om ooit iets voor mijzelf te beginnen. Toen ik net 2 jaar bezig was met mijn opleiding op het Mediacollege in Amsterdam, had ik eigenlijk al voor ogen om ooit iets voor mijzelf te beginnen. Vroeger leek het mij geweldig om voor een baas te werken. Maar daar stap ik steeds meer van af. Voor de collega’s vind ik het werken in een bedrijf wel leuk. Maar dan ook eigenlijk niet veel meer dan dat. Ik wil meer vrijheid in de tijd die ik in mijn leven heb. Meer op persoonlijke vlakken kunnen groeien zonder dat ik daar te veel rekenening mee moet houden met mijn werkrooster. Ik wil zelf bepalen wanneer ik vrij neem, wanneer ik begin en eindig met werken. En ook vind ik het fijner om op mijn eigen werktempo te kunnen werken. Ik voel in een bedrijf dat er te veel druk op mij staat en er worden dingen van mij verwacht die niet in mijn persoonlijkheid zitten. En dit voel ik eigenlijk bij elk bedrijf waar ik ooit heb gewerkt. Ik leer uiteraard veel in zo’n bedrijf. Maar ik denk dat ik nog meer kan leren in mijn eigen bedrijf. Juist omdat ik dan écht alles zelf moet doen.

163

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Hoop. Want zonder hoop is er geen leven vind ik. Liefde bestaat er namelijk niet zonder hoop, en ook het geloof bestaat niet zonder hoop. Want wat is liefde nou zonder dat je hoop hebt? Dat brengt geen diepte in de relatie. En ook bij geloof, als je daar geen hoop in hebt, waar geloof je dan eigenlijk in? Je hoopt dat god jouw gebeden aanhoort en naar jouw luisterd. Dit om jou verder te kunnen brengen in het leven. Hoop is het leven eigenlijk.

IMG_8550-11

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Doe vooral wat jij zelf leuk vind en wat jou gelukkig maakt. Luister niet naar anderen! Verwacht iemand iets van jou, maar maakt jou dat niet gelukkig? Doe het niet! (Op bepaalde uitzonderingen na dan. Luister altijd naar je ouders! ;)) Maar ben jij klaar met een bepaalde baan, vriendschap, relatie of sowieso het hele leven zelf? Stop met die baan, verbreek die vriendschap of relatie. En ga op zoek naar iets wat jij graag wilt! You can do it!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply