0 In Personal/ Persoonlijk

Tag: It’s a tea-tag!

img_6092-1
Koffie of thee? Ik kies sowieso voor thee! Waarom leek het mij ook leuk om deze tea tag te doen. Vooral in de winter drink ik veel thee, maar tegenwoordig ook regelmatig in de zomer. Lekker om even tot rust te komen of even een momentje voor mijzelf.

Wanneer dronk jij je eerste kopje thee? En hoe smaakte dat?

Ik heb geen idee wanneer dat voor het eerst was. En heb ook geen idee meer hoe dat smaakte. Maar ik drink het nu dagelijks, dus het zal uiteindelijk wel goed hebben gesmaakt, haha.

Met wie drink je graag thee?

Ik drink het graag alleen, hoe gek dat ook klinkt. Het is voor mij echt een soort rust momentje, vooral als ik het s’avonds drink. Ook als ik bij mijn ouders ben drink ik het vaak samen met mijn moeder, ook dan is het even een ontspannen moment samen.

Op welke momenten van de dag drink jij thee?

Op werkdagen drink ik het vanaf het moment dat ik binnenkom tot dat ik weer weg ga, ik heb op mijn werk ook mijn eigen thee lade. Kan ik tenminste afwisselen, inplaats van altijd dezelfde thee die ze op mijn werk hebben. En vaak drink ik s’avonds thuis nog een kopje thee voor het slapen gaan.

Wat is je favoriete thee-smaak/soort?

Matcha is echt mijn favoriet, niet alleen om te drinken, maar ook om te gebruiken in gerechten. Verder drink ik veel groene thee van Lipton en kruidige theesmaken.

Hoe vaak gebruik je jouw theezakje?

Het ligt een beetje aan de thee, maar meestal 2 tot 3 keer.

Wat vindt je van high-tea?

Ik heb nog niet zo vaak een High Tea gedaan. Maar als ik dit kies in een restaurant is het wel altijd weer verrassend lekker. Ook heb ik dit eens zelf georganiseerd voor mijn verjaardag, was een groot succes!

Waar koop jij jouw thee?

Overal en nergens. Ik heb thee uit de supermarkt, van Simon Levelt maar ook heb ik eens thee in Denemarken gekocht. Als het maar lekker is!

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit of hou je het liever bij je vertrouwde smaak?

Als ik iets nieuws zie wat mij wel interessant lijkt neem ik het sowieso mee. Waarom altijd bij het vertrouwde smaakje blijven als er zoveel valt te ontdekken!

Hoe bewaar je jouw thee?

Ik heb een grote theedoos van Simon Levelt, ooit gekregen van een collega die er geen plek meer voor had. En losse thee bewaar ik vaak in glazen potjes.

Heb je een aparte thee doos voor gasten?

De losse thee serveer ik nooit aan gasten, want dat vind ik onhandig. De theedoos gebruik ik zelf maar ook voor gasten. Niet per se speciaal dus.

Als je zelf een smaak zou mogen samen stellen wat voor smaak zou dit dan zijn?

Iets kruidigs denk ik. Soort van carrotcake smaak? Een zoete wortel smaak met het kruidige van kruidnagel, kaneel en een vleugje nootmuskaat?

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply