0 In Personal/ Persoonlijk

Tag: Furry Friend Tag


Toen ik deze tag voorbij zag komen, kon ik het niet laten om deze eens te doen op mijn blog! Mijn vriend en ik hebben onze katten al best een poos voor ons gevoel, en ze zijn al zoveel gegroeid! Ben je benieuwd naar onze katten? Lees dan hier verder!

Wat zijn de namen van je huisdieren?

Yoko en Yumi. Yoko is het mannetje, Yumi het vrouwtje. Ze zijn broer en zus van elkaar!

Wat voor soort dier is het en welk ras?

Het zijn katten van het ras Ragdoll. Dit betekend dat als je ze oppakt, ze slap in je handen blijven hangen. Alleen Yoko kent dat niet, slap hangen. Die sprartelt het liefst zo snel mogelijk weer uit je armen.

Hoe lang heb je je huisdieren al?

Wij hebben ze al sinds 19 december 2015. Bijna een jaar dus!

Hoe kom je aan je huisdieren?

Mijn vriend en ik woonden nog niet officieel samen, maar waren al druk op zoek naar leuke katjes voor in huis. Uiteindelijk vond hij via Marktplaats een advertentie van kittens in de buurt. We zijn de volgende dag gaan kijken, maar moesten ze meteen meenemen als we ze wilden hebben. Hadden we totaal niet op gerekend! Maar uiteindelijk zijn we wel super blij dat we ze meteen hebben meegenomen.

Hoe oud zijn je huisdieren?

Ze zijn geboren op 29 september 2016, dus net ietsje ouder dan een jaar.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?

Yoko is heel snel bang voor alles. Als je het huis al binnen komt, dan rent hij al achter de bank en zie je een heel bang hoofdje achter de bank vandaan komen. Maar als hij merkt dat de kust veilig is, dan is hij wel een enorme knuffelkont.
Yumi is echt de grootste doerrak die er is. Ze is altijd super speels en nieuwsgierig naar alles en iedereen. Zelfs als ze ligt te genieten van een kroelsessie kan ze dat rustige niet lang volhouden. Spelen is haar favoriete bezigheid.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?

Soms zou ik bijna wel willen dat we ze niet hadden. Vooral omdat ze regelmatig weer aan het behang of de bank krabben. Maar toch kan ik ook zeker niet zonder ze. Ze brengen meer leven in huis en het is fijn om te weten dat ze echt oprecht blij zijn als wij weer thuis komen. Ik wil nog lang van ze kunnen genieten!

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?

Eigenlijk alles wel. Maar ik vind het nog steeds een mooie herinnering van het moment dat we ze meenamen. Dat gevoel van blijheid maar ook een groot verantwoordelijkheids gevoel. Heel apart om dat te omschrijven. En elk gek moment dat de katten samen hebben met spelen of dat ze spontaan op je schoot komen liggen omdat ze gekroeld willen worden, dat blijft bijzonder.

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?

Yoko noem ik vaak Yoki, dat praat toch wat makkelijker op een of andere manier. Ik zeg alleen Yoko als ik boos ben op hem, haha. Yumi zegt ik wel eens Yuumpje tegen, maar over het algemeen toch gewoon vaak Yumi.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply