Tag: First things

18 november 2013

IMG_9245-1
Ik had al een tijdje geen tag meer gedaan, dus het leek mij wel leuk om deze eens te doen! Ik moest bij een aantal vragen wel even goed nadenken, maar het was wel een leuke tag om te doen. Eens wat anders!

Eerste ding dat je doet als je ‘s ochtends wakker wordt
Het eerste wat ik doe is een half uur, of vaak nog wel langer, snoozen. Ik kan echt nooit meteen wakker worden. Tenzij ik op vakantie ga en optijd moet zijn voor het vliegtuig bijvoorbeeld, dan kan ik niet slapen van de stress. Maar als ik dan eenmaal wakker ben pak ik als eerste altijd mijn iPod en check ik mijn blog statistieken, Instagram, Bloglovin, Twitter, Facebook en mijn mail. Als ik dat een half uurtje heb gedaan dan trek ik mijn fluffy badjas aan en maak ik twee crackers klaar, fris ik me op en kleed me aan. Meestal is het dan wel al tijd om richting werk te gaan! In het weekend blijf ik altijd lekker lang in bed!
 
Eerste ding dat je doet als je naar de sportschool gaat
Sportschool? Áls ik al sport, dan ren ik gewoon lekker buiten. Maar eigenlijk doe ik al jaren niet meer echt aan sport, zo slecht. En zo een keer in de zoveel tijd ga ik met mijn moeder bij haar werk sporten. Dan gaan we zwemmen of fitnessen. Ik heb er gewoon te tijd niet voor, ik vind andere dingen veel te leuk om tijd vrij te maken voor een half uurtje rennen!
 
Eerste ding dat je doet als je thuiskomt van je werk of school
Schoenen uit, jas uit. Meestal staat mijn moeder in de keuken, die geef ik dan een knuffel. Als mijn vader er staat geef ik hem een knuffel. Dan plof ik op de bank neer en wacht ik tot het eten klaar is! Dan lekker met z’n allen op de bank naar het nieuws kijken. Heerlijk even niks doen!
 
IMG_20130921_141803
Eerste auto
Deze prachtige Fiat Panda is sinds eind september dit jaar van mij! Opzich ben ik nog niet echt veel weg geweest met mijn auto, maar ik ga wel elke dag naar mijn werk en soms naar mijn vriend. Ben er zo blij mee!
 
Eerste ongeluk/verkeersovertreding
Ik heb nog nooit een verkeersovertreding begaan. Maar wel heb ik eens een ongeluk gehad, met de fiets. Het was winter en de straat was glad. Ik wilde iemand inhalen op de fiets, en gleed in de bocht uit. Dit gebeurde op een overvol schoolplein. Niemand hielp me en ik lag daar 5 minuten lang hulpeloos want ik kon niet meer opstaan. Uiteindelijk heeft een groepje meiden mij omhoog geholpen en heb ik mijn moeder gebeld. Uiteindelijk bleek het dat mijn enkelbanden gescheurd waren en er een scheur in mijn enkel zelf zat. 6 weken thuis gebleven omdat ik mijn been niet meer omlaag kon houden!
 
Eerste ding dat je wilde worden als je later groot was
Voor zover ik het weet, wilde ik vroeger heel graag kapster worden. Dit wilde ik volgens mij een jaar lang ongeveer. Daarna wilde ik graag schrijfster worden en heb ik enorm veel verhalen geschreven. Uiteindelijk heb ik een opleiding gedaan voor Interactief Vormgever en werk ik nu als Junior Web Developer. Maar stiekem schrijf ik toch evengoed nog elke dag!
 
IMG_5750-1
Eerste keus qua drinken
Op dit moment is dat toch wel thee. Heerlijk om mijn handen aan op te warmen, aangezien ik toch de hele dag achter de computer zit. Mijn muishand is soms dan zó koud! In de zomer vind ik ijskoud water of limonade met ijsklontjes erg lekker.
 
Eerste keus dessert
Dit is een lastige, aangezien ik altijd wel iets anders kies. Sowieso eet ik vrijwel geen toetjes thuis, en in een restaurant sla ik hem ook stiekem wel eens over omdat ik niet zo’n grote eter ben. Maar als ik echt moet kiezen, zou ik voor iets met chocolade of fruit gaan. Dat is altijd goed, haha!
 

Eerste liedje dat in je opkomt
Het liedje hierboven, Port Blue – City Of Safe Harbors. Dit omdat ik dit nummer nu luister. Als ik ergens geconcentreerd mee bezig moet zijn, dan luister ik altijd naar Port Blue. Het is zo rustgevend. Geen enkele andere instrumental muziek, op John Williams na, kan mij zo tot rust brengen. Vroeger luisterde ik bijvoorbeeld ook altijd naar klassieke muziek op de radio om in slaap te komen. Dan ging ik hele dromen verzinnen bij de muziek. Ik word gewoon creatief als ik dit luister! Vinden jullie mij nu gek? Haha!
 
Eerste grote aankoop
Mijn eerste grote aankoop zou ik niet meer echt weten. Mijn duurste aankoop tot nu toe is toch wel mijn auto. Maar van wat ik mij kan herinneren is mijn eerste grote aankoop óf een laptop óf mijn spiegelreflex camera geweest. Maar met beiden ben ik nu nog steeds blij! Hoewel mijn camera ondertussen wel weer vervangen mag worden!
 
Eerste baantje
Tja, mijn eerste baantje is niet zo bijzonder eigenlijk. Volgens mij was ik 12 of 13, misschien zelfs 11, dat ik begon met een krantenwijk. Heel leuk vond ik het niet, vooral in de winter niet. In de zomer was het wat minder erg. Muziekje op en fietsen maar! Ook heb ik een tijdje telefoonboeken, Wehkamp en Neckermann catalogi rond gebracht, die waren het meest erg. Ik denk dat ik dit ongeveer 3 jaar heb gedaan.
 
Eerste keer in het vliegtuig
Mijn eerste keer in het vliegtuig was zo’n 3 jaar geleden. Toen ging ik samen met mijn vriend voor het eerst alleen op vakantie, naar Schotland! Ik heb vliegen nooit eng gevonden. Ik vind het juist super leuk! Sinds die ene keer ben ik in totaal al 5 keer met het vliegtuig gegaan, en allemaal naar Schotland. Het is zo mooi! Ook heb ik een opa en een oom die een zweefvliegtuig hebben. Dus ik heb vroeger ook een paar keer daar in gezeten. Het is iets totaal anders, maar zeker niet minder mooi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply