0 In Personal/ Persoonlijk

Tag: Cooking & Baking

tag-cooking-and-baking
Een nieuwe maand, een nieuwe tag! Deze keer helemaal in de stijl van mijn blog. Koken en bakken! Ik ben steeds meer full time bezig met het bedenken, bereiden, schrijven en fotograferen van mijn recepten. In deze tag leer je meer over mij kennen op dit gebied.

Kook je vaak?

Elke dag! Het komt wel eens voor dat mijn vriend een aantal dagen vrij is, dan kookt hij. Maar over het algemeen kook ik eigenlijk elke dag. Dat vind ik super leuk!

Wat is je favoriete gerecht om te maken?

Ik heb eigenlijk niet echt een favoriet gerecht. Sowieso maak ik bijna elke dag wel iets anders. Ik maak bijna nooit hetzelfde. Maar ik vind alles wat ik nog nooit eerder heb geprobeerd extra leuk! Laatst heb ik voor het eerst tempeh klaargemaakt, dat vind ik dan extra spannend en leuk om te maken. Het is altijd maar hopen of het lukt.

Welke keuken vind jij het lekkerste om te eten?

De japanse en italiaanse keuken. Ik ben gek op noodles, sushi en verschillende pasta’s.

Kijk je weleens kook- en bakprogramma’s?

Ik kijk regelmatig naar Masterchef Australia als er weer een nieuw seizoen is. Ook kijk ik wel eens naar het programma van Gordon Ramsey en uiteraard naar 24Kitchen. Ik ben dan vooral gek op de programma’s van Jamie Oliver.

Bak je weleens?

Regelmatig! Ik bak vooral veel cake eigenlijk. Makkelijk om in plakjes apart te verpakken en in te vriezen. Lekker als tussendoortje voor op mijn werk!

Wat voor gerecht omschrijft jouw persoonlijkheid het beste?

Ik vind deze echt lastig. Misschien omdat ik zelf ook wel wat lastig ben, haha. Maar ik denk toch iets van een california roll ofzo. Ik zie er aan de buitenkant altijd wel fleurig uit, maar heb ook wel een soort tough layer (het zeewierlaagje) dat alles van mij bij elkaar houd. En dan heb je nog de vulling van de roll, dat zijn mijn gedachten, altijd een beetje warrig. Als je snapt wat ik bedoel, haha.

Pittig eten of mild?

Mild eten. Ik houd wel van een beetje pittig, maar vaak ben ik iets te enthousiast met bijvoorbeeld chilipoeder of sambal en dan proef ik het gerecht niet en blijf ik tussendoor drinken. Dus geef mij maar wat milder eten en dat ik er volop van kan genieten!

Kook je veel met vlees/vis of ook vaak vegetarisch?

Ik kook tegenwoordig over het algemeen vegetarisch. Daar is mijn vriend niet altijd even blij mee, dus we hebben wel een voorraad aan vlees en vis in de vriezer liggen. Vis eet is nog wel minimaal 1 keer in de week. Vlees maak ik soms dan alleen klaar voor mijn vriend. Voordat ik stopte met het eten van vlees at ik wel best vaak kipfilet, dat is iets wat ik soms ook nog wel mis. Maar ik kan prima zonder.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor het bakken en koken?

Pinterest! Er staan daar zo veel recepten op. Al begon mijn passie voor koken pas echt met Punchfork, dit was een soort Pinterest met dan alleen maar recepten. Maar Punchfork is later samengevoegd met Pinterest. Maar ook op Instagram volg ik tegenwoordig veel foodies die altijd leuke recepten hebben bedacht. Daar haal ik dan weer inspiratie uit om mijn eigen recepten te creeëren.

Kook/bak je precies volgens recept? Of op gevoel? Beiden?

Het ligt er een beetje aan. Vaak zoek ik een recept op om te kijken wat de verhoudingen zijn. Soms pas ik dan de verhoudingen aan of ik pas de ingrediënten aan. Soms bedenk ik ook iets heel nieuws en wil ik geen basisrecept opzoeken omdat ik alles helemaal zelf wil maken zonder voorbeeldje. Dan probeer ik net zo lang tot het recept goed lukt.

Wat vind je leuker? Koken of bakken?

Ik denk dan toch bakken. Als ik ook kijk naar mijn ideeënlijstje voor recepten die ik nog wil maken, dan bestaat die het meest uit bakrecepten. Ik vind koken ook erg leuk, maar daar blijf ik toch sneller vast zitten in de wat meer standaard recepten voor mijn gevoel.

Wat is je grootste blunder op kook- en bakkgebied?

Pfoe, ik heb genoeg blunders gemaakt. Toen ik nog een stuk jonger was en nog niet echt had gekookt, probeerde ik aardappelpuree te maken uit een pakje. Maar inplaats van 100ml had ik 1 liter water gebruikt. Dat was natuurlijk meer een vieze aardappelsoep geworden. Ook wist ik niet hoe ik rijst moest koken, ik had te weinig water in de pan gedaan (het is bij mij te veel of te weinig), waardoor alle rijst was verbrand aan de bodem van de pan. Dat kon dus ook opnieuw worden gedaan. Er zullen vast wel meerdere dingen zijn geweest, maar deze herrinner ik mij het beste.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply