0 In Personal/ Tags

Tag: Christmas

1
De enige echte kerst tag! Met de kerst die er al bijna is, moest ik deze natuurlijk invullen.

Echte kerstboom of een neppe?
Een neppe. Vroeger hadden we wel eens een echte, tot ik allergies bleek te zijn. Sindsdien hebben we eigenlijk altijd een neppe. En dat vind ik eigenlijk niet zo erg. Ze zijn veel voller waardoor er overal mooi de versiering kan hangen. En ik ben best perfectionistisch en dan kan een halfvolle of scheve boom echt niet, haha!

Favoriete kerstliedje?

Have Yourself A Merry Little Christmas van Relient K. Sowieso de hele cd van Relient K, Let It Snow Baby… Let It Reindeer, vind ik geweldig. Dit is echt mijn go-to kerst cd elk jaar!

Favoriete kerstfilm?
Deze heb ik niet. Meestal kwam rond kerst de nieuwste Harry Potter film uit en de laatste jaren de Hobbit films. Eigenlijk kijk ik elk jaar weer uit naar deze nieuwe films. Dus dit jaar kijk ik met kerst de laatste Hobbit film! Ik ben wel benieuwd wat mijn nieuwe film traditie word volgend jaar. Hoop dat er dan weer een nieuwe reeks aan films komt om te volgen.

Uit eten of zelf koken?
Zelf koken! Vorig jaar ben ik uit eten geweest met kerst, en hoewel dit wel gezellig was, voelde het toch niet echt al een kerstdiner. Ook vond ik het vrij duur. Toen waren we zo’n 110 euro kwijt met z’n tweeën. Vind ik toch best prijzig! En ik vind het toch fijner om lekker de hele dag in de keuken te staan om een zelf bedacht diner klaar te maken en dan aan het einde van de dag met de hele familie te genieten en lekker lang eten naast de kerstboom.

3

Waar breng jij meestal kerst door?
Meestal thuis. Volgens mij gaan we soms wel eens naar familie een dag, maar dat is het dan ook wel. Ik denk dat kerst echt een beetje de tijd is voor alleen ons gezin en lekker niks doen. Film marathons houden en urenlang in de keuken staan. Niks mis mee, dat voelt voor mij echt als kerst!

Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Een warme banketstaaf, kalkoen met cranberrysaus, zoete aardappel, pompoen, dingen met kruidnagel en kaneel. Maar eigenlijk vind ik alles goed. Als het maar een “warme” smaak heeft. Iets hartigs of zo.

Favoriete cadeautje om te krijgen?
Met kerst doen we nooit aan kadootjes. We krijgen aan het begin van de maand elk jaar een December kraskalender van mijn ouders. En dat voelt eigenlijk een beetje als een december kado. En eigenlijk hoef ik met kerst ook geen kadootjes, als het maar gezellig is!

46

Witte kerst: ja of nee?
Ik heb om eerlijk te zijn een hekel aan sneeuw en ijs en alles wat koud is en waar je op kan uitglijden. Ik vind het prachtig als ik nergens heen hoef, dus met kerst, ja! Maar daarna mag alles weer sneeuw en ijs vrij zijn zodat ik niet bang hoef te zijn als ik naar buiten ga.

Kleuren in de kerstboom?
Eigenlijk altijd rood. Hier thuis hebben we altijd rood met zilver, en ik vind dit erg mooie kleuren. Sowieso omdat rood mijn favoriete kleur is, maar ook omdat het zo kerstig voelt.

Jurkjes of winterse truien?
Allebei! Ik ben een enorme koukleum, dus ik draag in de winter het liefst 3 truien over elkaar heen aan. Dus op kerstdagen dat ik gewoon thuis zit trek ik heerlijk mijn trui aan met iets makkelijks daaronder. En als we uitgebreid gaan eten met familie of vrienden, dan trek ik altijd een leuk jurkje aan.

IMG_1574-1

Vroeg opstaan of lang uitslapen met kerst?
Niet lang, maar wel uitslapen. Ik word toch meestal rond 10 uur ongeveer wel wakker. Tja, als je kan uitslapen, moet je van die tijd wel gebruik maken vind ik! En dan het liefst wakker worden met een serie op m’n tablet. Heerlijk!

Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?
Ik heb een keer kerst meegemaakt in Schotland, en ik vond het geweldig! Het word daar toch weer heel anders gevierd dan hier in Nederland. Een stuk grootser iniedergeval! Grappig om de mega supermarkt in te lopen en eigenlijk gewoon daar 4 uur over te doen omdat het zó ongelovelijk druk is. Maar ook omdat ze zo ongelovelijk veel lekkere dingen hebben. Daar kun je super veel kalkoen en cranberrysaus kopen. Maar ook de oh zo lekkere mince pies en speciale drankjes. Sirieus, als ik daar elk jaar kerst zou vieren, zou ik 10 keer zo dik weer in Nederland aan komen. I love Christmas in Scotland!

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
De hele sfeer die er hangt. Iedereen lijkt in een goede stemming en dat maakt alles meteen gezellig en relaxed. Er is eigenlijk, naar mijn idee, geen enkel ander feest die zo warm aanvoelt als kerst.

Wat ga jij dit jaar doen met kerst?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply