2 In Personal/ Tags

Tag: 25 food vragen

image
Neem mij uit eten naar mijn favoriete restaurant en je maakt mij intens gelukkig. Ik ben gek op eten. Het liefst heb ik een maag die nooit vol zit, en een super snelle spijsvertering. Dan eet ik echt de hele dag door. Toen ik deze tag voorbij zag komen mocht ik hem ook eigenlijk niet overslaan. Ik en eten zijn bijna onafscheidelijk, haha!

image

Wat is je favoriete ontbijt?
Meteen al een lastige vraag. Ik vind zoveel dingen lekker! Ik ben gek op uitsmijters (gebakken ei met ham en oude kaas), maar vind ook toast met avocado of brinta erg lekker. Ik heb dus niet echt een favoriet.

Hoe drink je je koffie?
Helaas kan ik niet tegen koffie. Maar soms wil ik het nog wel eens drinken omdat ik het lekker vind op dat moment. Ik ben geen grote koffie kenner, maar ik vind cappuccino en ijskoffie erg lekker. Ik ben ook nog steeds erg benieuwd naar de Pumpkin Spice Latte van Starbucks, of Starbucks in het algemeen, maar helaas zit er geen een hier in de buurt.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Warme kaasgrillworst of avocado met gebakken spek, een simpele tosti is ook lekker. Maar eigenlijk vind ik heel veel lekker. Wel ben ik over het algemeen meer gek op iets van vleeswaren of kaas inplaats van iets zoets. Al is een dikke laag Nutella natuurlijk ook niet verkeerd.

image

Soep of salade?
Sowieso salade. Daar kun je voor mijn gevoel meer mee doen ofzo. Meer verschillende soorten en combinaties. Soep blijft soep, haha. Wel vind ik tomaten- en pompoensoep erg lekker. Maar daar blijft het bij.

Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb ongelofelijk veel kookboeken, en ik blijf ze ook maar kopen, maar gebruik ze eigenlijk nooit. Zonde natuurlijk! Maar ik heb geen favoriet.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet. Ik kan beter zonder chocolade of iets met suiker dan dat ik zonder bijvoorbeeld kaas kan. Ik ben dol op salt and vinegar chips, kaasfondue en zeewier snacks. Hoewel ik wel gebakken appeltjes zou missen… en ook oliebollen, hmmm!

image

Welke keuken (land) is je favoriet?
Hoewel ik elke dag wel pasta zou kunnen eten, dus italiaans, ga ik toch voor japans. Dit is eigenlijk alleen vanwege het feit dat ik eerder een japans restaurant kies dan iets italiaans. Je kunt mij wakker maken voor sushi, tempura en verschillende teppanyaki gerechten, maar voor pasta kom ik mijn bed niet uit!

Wat is je favo foodfilm?
Als ik er zo over nadenk dan ken ik er eigenlijk vrij weinig. Dus Charlie And The Chocolate Factory dan maar?

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Ik denk niet dat ik dat heb? Ik vind patat met stroop erg lekker, warme stroopwafels, of de Tony Chocolonely chocoladerepen. Maar echt een guilty pleasure? Nee, dat niet.

image

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ikzelf? Haha. Ik heb niemand die mij echt inspireert. Wel vind ik het leuk dat mijn moeder soms nieuwe gerechten maakt, maar de grootste inspiratiebron is toch wel pinterest.

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken. Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan, maar ook fijn om zelf nieuwe dingen uit te proberen.

High end of Low profile?
Low profile. Ik hou van duur eten, of sowieso uit eten gaan. Maar ik ben ook wel cheap op het punt van eten. Het liefst heb ik alles zo goedkoop mogelijk, niet alleen voor thuis, maar ook met uit eten. Al moet soms een duur, lekker sapje best kunnen.

image

Wat is je lievelings restaurant?
Ik heb twee favoriete restaurants. Asian Taste bij mij in Heerhugowaard en Motto Sushi in Alkmaar. Hier ga ik allebei wel vaak heen.

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn, Deen, Vomar, Aldi, Lidl. Het ligt er een beetje aan waar ik in de buurt van ben. Het maakt mij persoonlijk echt niets uit waar ik shop.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Sowieso de cheesecake bij een restaurant in Schotland. Geen idee meer welk restaurant, maar ik heb nooit meer zulke goddelijke cheesecake gehad. En hij was met warme room, hmmm!

image

Wat is je favo cocktail?
Ik drink vrijwel nooit en ben ook niet zo’n drank-kenner. Maar mojito’s vind ik super lekker, vooral door de mint die erin zit!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Heston, ik heb persoonlijk niets met George. En Heston zie ik vaak in Masterchef Australia, hij lijkt mij een hele aardige man. En ik kan heel wat kooktips aan hem vragen.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Mijn keukenmachine. Een paar jaar geleden won ik er een van Bosch via de Saturn. Helaas past hij niet in de keuken hier thuis. Maar in mijn eigen huisje krijgt hij zeker een mooi plekje!

image

Mijn favo snack is…
Iets met chocolade. Vooral omdat het zo lekker makkelijk is. Anders zou ik voor zelfgebakken, nog warme koekjes of cake gaan.

Wat zit er op jouw pizza?
Spinazie, kip, mozzarella. Of een salami pizza. Of 4 kazen. Of iets met vis. Eigenlijk vind ik heel veel pizza’s lekker. Als er maar veel kaas op zit.

Wat lust je echt niet?
Mosselen. Vroeger mijn lievelingseten, tot ik een verkeerde op at. Sindsdien ga ik al bijna over m’n nek door de geur. Verder ben ik geen fan van veel soorten vlees, zoals karbonade, biefstuk, speklapjes. Eigenlijk alles waar veel vet of nog bot in zit. Maar dan nog eet ik liever vis dan vlees. Oh, en tegenwoordig vind ik melk ook echt heel vies, vooral nu ik soja producten gewend ben. Oh, en ik hou ook echt niet van nederlands eten zoals boerenkool, stamppot etc.

image

Mijn favoriete foodblog is…
Culy, Gewoon wat een studentje s’ avonds eet, Nombelina, Oh My Foodness, The Pioneer Woman.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Ik denk dat dat gebakken hom was. Niet echt mijn ding. Verder kan ik eigenlijk niets bedenken.

Wat staat er op je food bucket list?
Een enorme hoeveelheid japanse snoepjes, koekjes, cakes, desserts, maar eigenlijk gewoon alles wat we hier niet hebben.

image

Ik kan niet leven zonder…
Eten. Gewoon in het algemeen. Ik hou zo erg van eten, ik moet er niet aan denken om op dieet te gaan. Of dat ik bepaalde dingen niet meer kan eten die ik super lekker vind.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Suzanna
  13 november 2014 at 16:37

  Leuk ingevuld! Wat is hom eigenlijk? Daar heb ik nog niet eerder van gehoord..

  • Reply
   Monique
   13 november 2014 at 18:39

   Dank je! Hom is vissensperma, haha!

  Leave a Reply