0 In Personal/ Tags

Tag: 10 Food Confessions

IMG_20141011_092449
Ik zag bij iheartschatteke.nl de 10 Food Confessions tag voorbij komen, en aangezien ik GEK ben op eten, kon ik deze niet zomaar voorbij laten gaan. In deze tag vertel ik mijn gekke eetgewoonten of gewoon leuke feitjes over mijzelf met eten.

1. Ik woon sinds een maandje op mijzelf, en ik vind dat het tot nu toe best goed lukt met koken! Ik was wel van plan om al mijn eten te preppen voor de hele week. Maar dat komt er elke keer niet van, en eigenlijk zou ik dat nu ook niet meer proberen. Opzich kost het koken van eten helemaal niet zo veel tijd als dat ik dacht, en kan ik al best wel wennen aan iets later eten dan dat ik normaal deed.

2. Aan het einde van de week ga ik allemaal websites langs met verschillende recepten om al een weekplanning te maken met wat ik aankomende week wil gaan eten. Het lijkt misschien een beetje raar, maar zo kan ik in het weekend meteen alle boodschappen doen voor de rest van de week. Dit scheelt uiteindelijk veel geld, omdat je niet elke keer in de winkel verleid word om extra dingen te kopen. En natuurlijk ook weer beter voor de lijn.

IMG_20141231_195627

3. Je kunt mij echt letterlijk wakker maken voor sushi, echt, letterlijk. Mijn ex vriendje had een huisgenoot die bij een sushi restaurant werkte, en kwam s’avonds wel eens thuis met een bak vol sushi. Vaak lag ik dan al in bed te slapen, maar hier voor kwam ik wel mijn bed uit! Nom!

4. Ik heb een gruwelijke hekel aan van dat typisch nederlandse eten. Boerenkool met worst, snert, zuurkool, stamppot. No thanks! Ook heb ik helemaal niks met karbonade, draadjesvlees, kippenbouten en heel veel andere soorten vlees. Het enige wat ik nog wel lekker vind is kipfilet, schnitzels of boomstammetjes. De rest eet ik wel als het moet, maar ik zal het zelf nooit klaarmaken. Oh, en ik hou ook echt niet van mosselen en inktvis. Van alleen de geur al ga ik bijna over mijn nek!

5. Soms eet ik mijn patat met stroop. Ik kwam achter deze combinatie toen we geen mayonaise meer thuis hadden, dus wilde ik wel wat anders proberen. En het was verrassend lekker! Het zoute patatje met de zoete stroop is echt een perfecte combinatie!

IMG_20150519_204343

6. Ik heb een speciale “snack la” in mijn huis. Hier liggen stuk of 6 chocoladerepen in, verschillende soorten nootjes, chips, kitkats etc. Heel leuk natuurlijk zo’n la, en bij heel veel mensen zou dat allemaal zo op zijn. Maar die 6 chocoladerepen heb ik ondertussen al zeker een jaar liggen. Vroeger kon ik alles met bakken achter elkaar eten. Tegenwoordig ben ik soms al misselijk als ik er aan denk om daar iets van te eten. Ach ja, zo slecht is dat natuurlijk niet ;)

7. Sinds kort sport ik weer sinds 11 jaar! Vroeger had ik veel last van mijn knieën omdat ik te snel was gegroeid. En eigenlijk heb ik sinds die tijd niet meer gesport, zelfs niet op school, daar probeerde ik het altijd te ontwijken met mijn vele smoesjes. Ik vertelde mijzelf dat ik niet van sporten hield, maar nu kan ik niet meer stoppen! Dus nu ik weer sport probeer ik ook (nog) minder te snoepen. Geen koekjes met chocolade meer op mijn werk, maar een handje notenmix. Ook wil ik binnenkort beginnen met speciale eiwitshakes, maar daar moet ik me nog even verder over inlezen. Maar ik kan niet wachten om mijn speciale dieët verder uit te breiden hiermee.

IMG_20150418_184742

8. Al een paar jaar eet ik vrij weinig junk food. Zo kom ik al jaren niet meer bij de Burger King, Mc Donalds (op een vrijgezellenfeestje na) en de snackbar. Zo af en toe een patatje met een kaassoufflé is best lekker. Maar als ik het dan op heb voel ik me alleen maar slecht dat ik dat heb gegeten. Ik eet liever super gezond met een maaltijdsalade.

9. En qua drinken (dat hoort natuurlijk ook bij voeding) ben ik dol op smoothies. Ik heb wel zo mijn periodes dat ik ze vrijwel non-stop drink en soms opeens even helemaal niet. Ik maak ze vaak met banaan en sojamelk, en dit combineer ik met verschillende soorten fruit. In mijn vriezer heb ik dan nu ook 1 hele la vol met ingevroren fruit, zo kan ik altijd kiezen op het moment zelf wat voor soort smoothie ik wil. Zo heb ik framboos, aardbei, tropisch fruit, blauwe bessen, mango, ananas en kersen.

IMG_20140518_163149

10. En ookal probeer ik zo gezond mogelijk te eten met genoeg verse groenten, fruit, vis en vlees. Niet te veel vet, zout en andere slechte dingen. Eet ik gewoon lekker wat ik wil. Ik vind namelijk dat je niet al te streng moet zijn met eten, anders hou je een bepaald dieeët niet zo makkelijk vol. Ik let wel altijd op wat ik eet en de hoeveelheid. Maar als ik eens zin heb ik een halve bak Ben En Jerry’s, dan neem ik dat ook gewoon, maar dan neem ik de dagen daarna gewoon weer wat minder troep. Ik word gewoon intens gelukkig van lekker eten!

Wat zijn jouw food confessions?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply