Strips die mijn omschrijven

9 maart 2015

tumblr_mkhca7zyMd1qiuiebo1_1280
Ik zit de laatste tijd weer vrij veel op 9Gag en kom toch elke keer weer allemaal plaatjes of strips tegen waarin ik mijzelf echt helemaal herken. Het leek mij wel leuk om deze met jullie te delen met een kleine uitleg erbij.

The-introvert-life-haha
Ik heb een hekel aan dingen vragen. Vroeger op school werd er ook altijd tegen mijn ouders gezegd dat ik het wel goed deed op school, maar ik moest echt meer en vaker dingen vragen. Als ik iets niet snapte dan probeerde ik het zelf te onderzoeken of liet ik het maar zoals het was, niet goed natuurlijk! Misschien ergens iets van faalangst op dat punt, dat ik dom lijk dat ik zo’n vraag stel over iets wat voor anderen misschien wel heel normaal is om te weten. Tegenwoordig stel ik wel vaker vragen, ik heb geleerd dat het soms helemaal niet erg is en je juist heel erg kan helpen met bepaalde dingen.
Maar soms heb ik toch wel spijt van mijn vragen, omdat mensen mij uitlachen dat ik iets niet weet. Tja, ik ben geen wikipedia en ik ga echt niet alles onthouden wat ik leer. Maar ook in de winkel of in een restaurant vind ik het lastig om dingen te vragen, waar een bepaald product ligt bijvoorbeeld. Dan laat ik het liever zitten dan dat ik er om vraag.

tumblr_m88k4enbbG1qiuiebo1_1280
Als ik iemand heel erg leuk vind dan kan ik soms best wel heel clingy worden. Ergens is daar niks mis mee, maar soms kan ik er wel een beetje in doorslaan en neemt dit mijn hele leven over. Dan denk ik nergens anders meer aan en kan het bijna een beetje opdringerig lijken. Oeps!

Screenshot_2014-11-04-10-19-49
Ik heb niet echt veel vrienden, en de paar vrienden die ik heb spreek en zie ik niet veel. Ik heb daar gewoon niet zo veel behoefte aan. Maar als ik dan iets leuks buiten de deur wil doen dan voel ik me ergens heel eenzaam. Maar als ik dan uiteindelijk gevraagd word door vrienden of ik iets wil gaan doen, dan wil ik het liefst niets doen omdat ik dan weer uit huis moet en socializen, waar ik niet echt heel goed in ben. De struggles!

Introvert-problemens

IMG_191229600698648
Ik ben niet zo’n sporter, maar ik kijk wel echt héél veel series en films! Op dit moment volg ik zo’n 27 series, en dan heb ik nog over de 100 films die ik écht moet kijken. Ik anti-social? Nee hoor ;)

Introvert-problems

tumblr_mt4k6hJOxT1qiuiebo1_1280
Tja, soms ben ik iets minder tevreden over hoe ik eruit zie. Maar ik ben wel precies zoals dit, ik kan er ook wel makkelijk grapjes over maken.

Life-of-introvert

At-Home-Vs-In-Public

tumblr_ndlrevI0sP1qiuiebo1_1280
Ik kijk eigenlijk nooit echt meer enge films als ik alleen ben. Liever kijk ik ze met iemand samen en dat ik dan ook s’avonds niet alleen ben, anders kan ik echt niet meer slapen!

IMG_35219257643732
Vrijwel elke dag draag ik een zwarte legging, en ze zien er allemaal hetzelfde uit. Soms ben ik bang dat mensen denken dat ik altijd dezelfde legging draag (getsie!), maar ik heb er gewoon echt tientallen!

Basically-A-Map-of-the-Introverts-Heart
Dit, en dan vooral het kleine sterretje erbij. Ik heb echt een hekel aan bellen en gebeld worden. Het ligt er wel een beetje aan welke mensen. Zo vind ik het minder erg om met mijn ouders of broertjes te bellen, verdere familie gaat ook opzich nog wel, maar als ik iemand moet bellen die ik niet ken dan stel ik dat zo lang mogelijk uit!

IMG_20141230_195143
Soms voelt het bijna alsof ik mijn eigen beste vriendin ben. Ik kan me makkelijk vermaken als ik alleen ben met alle dingen om mij heen en mijn vele hobbies. Vooral vroeger voelde dit zo, ik had ook nooit het gevoel alsof ik alles bij mijn vriendinnen kwijt kon, dus daar had ik een dagboek voor. Maar ik maak ook heel moeilijk contact met anderen, of nouja, ik vind dat erg moeilijk. En ergens ben ik er ook onzeker in dat mensen mij wel echt aardig of leuk of grappig vinden, want waarom zou iemand met mij willen omgaan? Ik heb me altijd al anders gevoeld dan de mensen om mij heen en het voelde ook alsof mensen mij altijd als anders zagen. Soms voelt het wel eenzaam, maar gelukkig kan ik lang alleen zijn.

IMG_497545573822

Introvert-

Heel veel plaatjes over introverte mensen, I know. Het lijkt nu bijna alsof ik echt een verlegen, bang en anti sociaal iemand ben. Maar dat valt best wel mee hoor. Veel mensen vinden introverte mensen maar raar en de wereld van tegenwoordig accepteerd deze mensen eigenlijk niet meer. Tegenwoordig word er van iedereen verwacht om extravert te zijn, altijd maar sociaal dingen doen buiten de deur, makkelijk contact maken met iedereen, om altijd maar uit te gaan in je vrije tijd. En dat is eigenlijk jammer, want introverte mensen zijn juist belangrijk in het leven!

Naast dat ik zelf introvert ben, ben ik ook nog eens hooggevoelig. Ik voel dingen sneller aan, als iemand niet lekker in zijn vel zit of als iemand niet helemaal eerlijk is. Maar ook ben ik gevoeliger voor dingen om mij heen. Drukte op het werk, spanningen van anderen, te veel geluiden om mij heen. Ik kan om de kleinste dingen heel emotioneel worden, vind het lastig om nieuwe dingen aan te gaan. Ook denk ik vaak meer aan andere mensen dan dat ik aan mijzelf denk. Ik wil vaak anderen helpen en zorgen dat hun gelukkig zijn en dan pas kom ik aan de beurt. Tegenwoordig probeer ik dat zoveel mogelijk om te draaien en zorgen dat ik zelf ook gelukkig ben.

Maargoed, ik ben verder nog veel complexer, haha. Introvertie en hooggevoeligheid zijn zo groot, als je daar graag meer over wilt weten dan is daar genoeg over te vinden op internet.

Ben jij introvert of extravert?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply