5 In Lifestyle/ Reviews

Review: Wella Oil Reflections

Wella-oil-reflections-2
Een paar weken geleden liet ik een groot deel van mijn haar afknippen. Het was al tijden lang droog en het zat niet fijn meer. Ik moest ook elke dag maar weer mijn haar stijlen zodat het niet zou pluizen. Ik gebruikte ook elke dag een haar olie van de Action, maar zelfs dat hielp soms niet eens. Zo erg was het! Ik liet mijn gekleurde haar uitgroeien zodat ik weer opnieuw kon beginnen met een fris kapsel.

Al sinds mijn 11de jaar verf ik mijn haar. Het begon met een coupe soleil en het werd steeds meer. Zo heb ik mijn haar in de kleuren bruin, zwart, blond, roze, paars en rood gehad. Soms blondeerde ik mijn haar ook 3 keer vlak achter elkaar. Heel slecht voor je haar natuurlijk! Daarom werd het eindelijk tijd om voor het eerst in zo’n 11 jaar eens mijn eigen haarkleur te laten zien. Maar toch kon ik mijzelf niet weerhouden om toch weer een mooie verf uit te kiezen. Dus heb ik het heel bescheiden bij een donkerbruine verf gehouden. Geen blondering meer voor mij!
 
Toen ik bij de kapper klaar was, deed ze er nog wat haar olie in. De Oil Reflections van Wella. Deze heb ik al eens eerder in mijn haar gekregen en was toen helemaal verliefd geworden op de geur. Maar ik vond de olie toch wat duur. Nu vond ik dat ik mijzelf wel op een fijne haarolie mocht trakteren. Ik gebruik het toch elke dag!
 
Wella-oil-reflections-1
Jouw nieuwe haarkleur wil je natuurlijk wel aan iedereen laten zien! Het is belangrijk om een goede shampoo en conditioner te gebruiken speciaal voor geverfd haar. Maar zelfs dan vervaagd de kleur vaak. Deze haarolie zorgt ervoor dat de kleur nog mooier eruit komt te zien door de glans die je krijgt!
 
Wella-oil-reflections-4
Zoals je hierboven kunt lezen kun je de haarolie op droog en op nat haar gebruiken. Zelf gebruik ik hem alleen maar op droog haar. Maar op nat haar vind ik hem toch ook wel erg fijn! Je haren zijn iets makkelijker uit te borstelen en als het droog is voelt je haar ongelovelijk zacht. Als je de olie op droog haar gebruikt zorgt hij vooral dat je minder pluizend haar hebt en dat het mooi glanst. Bij mijn vorige haarolie werd mijn haar heel snel vet, maar bij deze heb ik daar totaal geen last van. Hij voelt heel licht en je hebt ook maar heel weinig nodig.
 
Wella-oil-reflections-6
Een beetje lastig leesbaar, maar hier staat dat een simpele gebruiksaanwijzing voor de haarolie. Zelf gebruik ik 1 pompje en heb daar meer dan genoeg aan met mijn nieuwe haarlengte. Als ik nog langer haar had, zou ik aan twee pompjes zeker genoeg hebben. Er zit 100ml olie in de fles, en dat klinkt als niet zo veel. Maar hier kun je toch zeker wel een jaar of langer mee doen. Zeker als je maar 1 pompje per keer nodig hebt!
 
Wella-oil-reflections-3
De haarolie is ook heel voedend. Zo bevat de olie onderandere macadamianoot-olie, avocado-olie en vitamine E. Dus naast dat de olie je haar er mooi uit laat zien, verzorgd het je haar ook nog. Dat vind ik wel fijn!
 
Wella-oil-reflections-5
En de ingrediënten. Ik heb er zelf niet veel verstand van, maar volgens mij ziet dit er wel goed uit. Parfum staat wel vrij hoog in de lijst, en parfum kan je haar best wel uitdrogen. Maar door de olieën gebeurd dit helemaal niet. Maar ruikt hij wel erg lekker! En dat is eigenlijk de rede dat ik deze olie kocht. De geur! Hij heeft een hele warme zachte vanille geur, mijn favoriete geur.
 
Wella-oil-reflections-7
De fles is trouwens van glas, wat ik persoonlijk erg mooi vind. Het voelt veel luxer aan dan een simpele plastic fles. En ook het pompje vind ik erg fijn. Je hoef maar zacht te drukken en er komt precies een goede hoeveelheid uit. Dus het is niet zo dat je snel te veel pakt. Dat zou zonde zijn!
 
Ik ben heel erg te spreken over deze haarolie van Wella. Het enige minpuntje is dat het niet overal verkrijgbaar is. Deze kun je alleen bij bepaalde kapperszaken kopen waar ze Wella gebruiken. Ik kocht mijn fles bij de Brainwash Kappers voor €15,00.
 
Heb jij wel eens haarproducten van Wella gebruikt?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Eline | Just Little Things
  28 maart 2014 at 18:46

  Lijkt me heel fijn in gebruik, ik kende het nog niet…
  Liefs

 • Reply
  Lauraine
  2 juli 2014 at 23:27

  Wat grappig, ik ben vandaag naar de kapper geweest (Salon B) en mijn kapster gebruikte deze olie. Ook ik heb een groot stuk van mijn lange haren laten afknippen en ik was ook meteen verliefd op de geur. Heb er meteen een online besteld voor 15 euro. Groetjes Lauraine

  • Reply
   Monique
   3 juli 2014 at 15:19

   Wat leuk!
   Hij is echt geweldig lekker inderdaad.
   En mijn haar is nog nooit zo zacht geweest.

   Leuk om te horen dat jij er ook gek op bent :)

 • Reply
  Lauraine
  3 juli 2014 at 23:34

  Heel leuk, ik heb even je blog gelezen en wat lijken we -op een paar dingen na- onwijs veel opelkaar! Heel leuk! Wat een review zoeken naar een haarolie op kan leveren ;) ga zo door

  • Reply
   Monique
   3 juli 2014 at 23:37

   Nu maak je mij natuurlijk wel erg nieuwsgierig, haha!

  Leave a Reply