1 In Lifestyle/ Reviews

Review: Rituals Ayurveda

IMG_8799-1
Een paar weken geleden kreeg ik een kortingsbon van CameraNu voor een cadeaupakket van Rituals! Super blij was ik! Ik heb wel eens wat producten van Rituals gehad, maar ik had nog nooit zelf iets uitgekozen. Ik wist wel meteen welk pakket ik zou nemen, want ik ben helemaal gek op de geurlijn van Ayurveda!

IMG_8785-1
Hier zie je de doos van de Ayurveda lijn. Rituals heeft altijd prachtige verpakkingen! De Ayurveda cadeauverpakking kun je nu nog hier kopen voor een verlaagde prijs van €37,50 inplaats van €47,50. Dit omdat Rituals de Ayurveda lijn een nieuw uiterlijk heeft gegeven. Dus ik zou hier zeker gebruik van maken als je deze lijn wilt proberen!

IMG_8789-1
In de doos vind je 5 heerlijke producten.

IMG_8791-1
Rituals heeft ook altijd interessante teksten op de verpakkingen staan.

IMG_8794-1
En alle producten op een rij. Het pakket bevat:
Yogi Secret – Holy Basil & Fresh Mint foot scrub – 75ml
Yogi Flow – Indian Rose & Sweet Almond Oil shower gel – 200 ml
Brilliant Bliss – Indian Rose & Shikakai shampoo – 70ml
Honey Touch – Indian Rose & Himalaya Honey body cream – 200 ml
Himalaya Wisdom – Holy asil & Organic Fresh Mint scrub salt – 100gr

IMG_8811-1
Yogi Secret – Holy Basil & Fresh Mint foot scrub
Toen ik dit voor het eerst gebruikte, was ik echt verbaasd van dit product. Ik heb wel eens eerder voetscrubs gehad, maar deze staat toch echt op nummer 1 bij mij. De geur is echt geweldig, heel fris en licht zoet. Vooral de munt ruik je overduidelijk als je hem gebruikt. Als je verkouden bent kun je deze makkelijk gebruiken zodat alles wat los komt. Want het het bijna dezelfde werking als eucalyptus. Deze scrub is ook echt een aanrader als je lang hebt gelopen, dan is hij heerlijk verkoelend. En ook zeker niet onbelangrijk, na gebruik voelen mijn voeten echt ongelovelijk zacht.

IMG_8813-1
Het is heel simpel in gebruik eigenlijk. Zorg ervoor dat je droge voeten hebt en neem een heerlijke hoeveelheid scrub en masseer je voeten hiermee. Daarna spoel je alles met lauw warm water af.

IMG_8814-1
Sensational cleansing foot scrub: Softening and cooling foot scrub that speeds up the natural cleansing process, cleansing the feet deeply and leaving them feeling silky soft. We combined the ancient Ayurvedic ingredient Holy Basil, which has a calming effect, with cooling and refreshing Fresh Mint. According to Ayurvedic tradition, when cleansing the body you should start with the feet. By scrubbng and massaging your feet you whole body feels grounded and your spirit is kept in balance.

IMG_8835-1
Dit is hoe de scrub eruit ziet. Hij is vrij dik en bevat veel scrubdeeltjes. Wel heb je er vrij veel van nodig voor 1 voet, maar niet zo veel dat je maar een paar keer met de scrub kunt doen. Hij smeert ook heel fijn uit.

IMG_8820-1
Yogi Flow – Indian Rose & Sweet Almond Oil shower gel
De showergels van Rituals vind ik helemaal geweldig. Ik heb er al eens eerder een gehad in een andere geur, en ze zijn echt uniek. Er zijn verschillende merken die het idee van de Rituals showergel in hun assortiment hebben. Maar die van Rituals blijft naar mijn mening toch het beste. Door de roos en amandelolie ruikt hij vrij zoet, maar op een fijne manier.

IMG_8844-1
En dit is de structuur van de showergel. Als het uit de verpakking komt is het letterlijk een gel, maar het veranderd vrij snel in een zacht schuim. Het voelt ook heel zacht in gebruik en ruikt goddelijk. Ja, goddelijk.

IMG_8816-1
Brilliant Bliss – Indian Rose & Shikakai shampoo
Over de shampoo heb ik ook alleen maar positieve woorden. Want het voelt alsof ik na de shampoo geen conditioner nodig hebt (gelukkig maar, want die zit niet in dit pakket). En na gebruik hoef ik ook niet met moeite mijn haar door te kammen. Verder is de geur geen verrassing meer, overheerlijk! De shampoo zou high-shine moeten zijn, maar daar merk ik niets van. Maar eigenlijk merk ik dat soort dingen bij geen enkele shampoo. Hij schuimt wel heerlijk!

IMG_8841-1
De structuur van de shampoo. Een vrij dikke substantie maar hij verdeelt makkelijk door mijn haar, mede doordat hij heerlijk schuimt.

IMG_8828-1
Honey Touch – Indian Rose & Himalaya Honey body cream
Ik denk dat dit toch een van mijn favoriete producten is op dit moment. De body cream. Ik gebruik hem natuurlijk voor mijn lichaam, maar ik vind hem ook heerlijk voor mijn droge handen. Hierdoor zijn mijn droge handen uren lang weg én ze ruiken uren lang heel lekker! Hij heeft een vrij sterke rozen geur, wat ik zelf heel fijn vind.

IMG_8829-1
Rich and nourishing body cream: To help your skin find it’s optimal balance. Combines the ancient Ayurvedic ingredients Himalayan Honey, the perfect skin softener, and Indian Rose for its relaxing effect on body and mind.

IMG_8855-1

IMG_8858-1
De substantie is heel apart. Het voelt niet als een creme per se in de verpakking, want hij is wat steviger dan creme. Bijna een beetje pudding-achtig. Als je de creme wilt gebruiken dan “schep” ik het er niet uit maar ik wrijf eroverheen en dan komt er vanzelf creme op mijn handen. Heel apart uitgelegd, maar hij is echt anders dan de body creme’s die ik verder heb gebruikt.

IMG_8824-1
Himalaya Wisdom – Holy asil & Organic Fresh Mint scrub salt
Deze scrub heeft de sterkste geur van alle producten bij elkaar. Dit komt denk ik door de zout. Zelf ben ik nooit echt groot fan van zout scrubs. Ik heb namelijk altijd erg droge handen met barstjes. Dus het doet altijd pijn aan mijn handen als ik een zout scrub gebruik. Maar ik ben wel te spreken over deze scrub. Het is een vrij heftige scrub omdat er echt grove korrels in zitten. De olie laat het wel wat zachter voelen gelukkig. Ook als je de scrub eraf wast laat hij een olie laagje achter. Eigenlijk hoef je dan niet eens meer de bodycream te gebruiken. Ik zie persoonlijk liever een scrub op basis van suiker dan een van zout. Maar ondanks dat vind ik het wel een fijne scrub!

IMG_8826-1

IMG_8852-1

IMG_8854-1
Hier kun je de structuur wat beter zien. Wel jammer dat het potje vrij leeg is. Er zit natuurlijk gewoon 100 gram in, maar dan had het potje van mij wel wat kleiner gemogen. Je ziet op de foto trouwens bijna niet dat er veel korrels in zitten. Maar als je hem gebruikt voel je het heel goed. Hij is heel fijn in gebruik.

Ik ben erg tevreden over deze producten van de Ayurveda lijn en zal zeker vaker producten van Rituals kopen! Rituals heeft naast deze grote geschenkverpakking ook kleinere en allerlei losse producten. Ook zijn er een aantal nieuwe producten van deze lijn laatst bijgekomen. Ben je hier benieuwd naar? Bekijk hier dan de volledige lijn van Ayurveda.

Heb jij wel eens iets van Rituals gehad? Zo ja, wat is jouw favoriet?

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Kaoutar
  20 november 2015 at 21:53

  Ik vind deze blog fantastisch!
  Je kan perfect onderscheid maken over je eigen mening en feiten.
  Alles heel goed uitgelegd…
  Awesome gewoon!

  Ik heb al zin om deze pakket te gaan kopen.
  Doe lekker voort :)

  Bedankt voor je blog!
  Kaoutar A

 • Leave a Reply