2 In Lifestyle/ Reviews

Review: Nivea Sensitive 3 in 1 Micellair Water

IMG_0441-1
Op vele blogs heb ik al gelezen over micellair water. Met micellair water kun je je make-up verwijderen en ook meteen je gezicht reinigen. Tegenwoordig hebben veel merken dit speciale water, waaronder L´Oréal, Vichy, Collistar, Garnier, en nog een aantal merken. Maar ik heb nog niemand zien schrijven over dit product van Nivea. Deze kwam ik toevallig tegen bij de Kruidvat en was toch wel erg nieuwsgierig wat ik hiervan zou vinden.

Ik gebruik al tijden een make-up remover met 2-fasen. Dus een met olie. Hier was ik eigenlijk altijd wel tevreden over, maar ik vond het wel altijd vrij vettig voelen rondom mijn ogen. Alsof ik daarna nog even heel goed mijn gezicht moest wassen. Het voelde iniedergeval niet fijn. Bij micellair water zou je hier geen last van moeten hebben.
 
IMG_0463-1
 
IMG_0461-1
Wat ik zelf wel fijn vind is dat micellair water heel geschikt is voor een gevoelige huid. Nu heb ik zelf niet een super gevoelige huid, maar ik heb wel heel snel last van droge plekjes als het koud is buiten of als ik onder de douche vandaan kom. En ook bevat deze micellair water geen kleurstoffen, parabenen en parfum. Ik vind het zelf wel fijn als er een geurtje aan producten zit, maar bij deze vind ik dat niet zo nodig.
 
IMG_0467-1
De ingrediënten:
Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Panthenol, Glyceryl Glycoside, Glycerin, Sorbitol, Decyl Glucoside, Poloxamer 124, Polyquaternium-10, Disodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Acetate, Propylene Clycol, 1,2-Hexanediol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol.
 
Allemaal dure woorden. Maar je kunt nu wel zien dat er olie in het water zit. Maar toch voel je deze olie totaal niet als je het micellair water gebruikt. Het ziet er uit als water, ruikt als water (is geurloos) en voelt als water. En echt, ik stap over van de 2-fasen remover naar micellair water. Nog nooit is mijn make-up er zo snel afgegaan zonder boenen. Meestal moest ik met het watje hard boenen om alles eraf te krijgen. En ook had ik aan 1 watje nooit genoeg. En voor het andere watje had ik ook weer veel product nodig. Nu gebruik ik maar 1 watje met vrij weinig product.
 
IMG_0466-1
En hier nog even de “gebruiksaanwijzing”. Eigenlijk is het super simpel. Leg het watje op je gesloten oog, laat dit heel even inweken en maak daarna 2 rondjes met het watje. En dan is echt letterlijk alles er af! Natuurlijk ligt het er wel aan hoeveel make-up je op hebt, maar mijn laag mascara, eyeliner en wat lichte oogschaduw is er helemaal vanaf. Hij laat niets achter en mijn gezicht voelt super schoon.
 
Ik ben iniedergeval super tevreden over het micellair water van Nivea, en hij is ook niet zo duur! Een fles van 200ml is maar €5,99, en aangezien hij zuinig in gebruik is kun je hier lang mee doen. Hij is gewoon bij de drogist te koop.
 
Hebben jullie wel eens micellair water gebruikt?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marte
  4 maart 2014 at 21:56

  Heey,
  klopt het dat je ook de rest van je gezicht ermee schoon kan maken? Werkt dat ook goed?

  • Reply
   Monique
   4 maart 2014 at 22:13

   Hi!
   Ja hoor, daar kun je het ook voor gebruiken. Ik gebruik altijd 1 watje voor mijn make-up en de rest van mijn gezicht.
   Het voelt super schoon daarna (:

  Leave a Reply