0 In Lifestyle/ Reviews

Review | Fotoboek van Fotofabriek.nl

review-fotoboek-fotofabriek
Als je mij al wat langer volgt, dan weet je waarschijnlijk wel dat ik gek ben op fotografie. Hoe kan het eigenlijk ook anders wanneer je een blog hebt! Elke week maak ik wel weer nieuwe foto’s, voor de recepten die je hier vind, maar ook van allerlei andere dingen om mij heen. Mijn camera gaat altijd mee als ik ergens ga wandelen. Maar ik heb nog niet eerder een fotoboek gemaakt van mijn fotocollectie. Toen ik werd gevraagd door Fotofabriek of ik een fotoboek wilde testen en hier over wilde schrijven, zei ik daarom meteen ja!

Ik mocht een fotoboek maken met een hardcover in A4 formaat met 24 bladzijdes. Nu klinkt 24 bladzijdes niet per sé veel, want je denkt vaak meteen aan 24 foto’s. Ik dacht dat ik het fotoboek zo gemaakt had, maar dat viel nog wel even tegen! Je kunt het fotoboek in elkaar zetten via een speciaal programma dat je kunt downloaden op hun website. Met dit programma kun je alle producten ontwerpen die zij aanbieden.

Het programma had ik gedownload en het was in het begin even kijken waar alles stond en hoe het werkte. Nu heb ik zelf een grafische achtergrond dus had ik het snel onder de knie, maar misschien dat anderen die niet zo grafisch aangelegd zijn iets meer tijd nodig hebben. Maar uiteindelijk was het super simpel om mee te werken. Je hebt verschillende templates die je kunt gebruiken om het fotoboek in te delen. Zo heb ik voor meerdere templates gekozen door het boek heen. Deze templates kun je zelf ook aanpassen als je dat wilt, al is dat soms nog even puzzelen. Maar je redt het ook makkelijk met de standaard templates.

Nu heb ik gekozen voor alleen foto’s. Maar je kunt ook uit verschillende patronen kiezen om als achtergrond te gebruiken en dan daar op jouw eigen foto’s. Een beetje een scrapboek idee, zonder dat je met lijm en een schaar aan de slag hoeft. Ook kun je overal teksten invoegen met verschillende lettertypes en kleuren. Die kun je bijvoorbeeld weer op één van de verschillende vormen zetten zoals een hartje of een ster. Eigenlijk, als je eenmaal bezig bent, spreekt het programma voor zich. Naast de vormgeving van het boek kun je ook de foto’s nog bewerken in het programma zelf. Staan ze niet helemaal recht of zijn ze net iets te donker? Geen probleem, het is zo gedaan! Waarschijnlijk kun je nog veel meer met het programma doen, maar dit zijn de dingen die ik heb gevonden.

Ben je nou handig met Photoshop en heb je daar een leuk ontwerp in gemaakt? Dan kun je deze ook als PDF exporteren en heb je het hele programma niet nodig. Nu moet ik wel zeggen dat ik het programma super handig vind, aangezien je hier ook ziet waar de snijlijnen zitten en de plakranden aan de binnenkant van het boek. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan dat er opeens iets belangrijks niet op staat.

Toen ik het fotoboek eigenlijk klaar had en had besteld, kreeg ik al snel een email met een super leuke verrassing. Een filmpje! Ze maken dus echt een korte video van hoe de kaft van jouw fotoboek in elkaar word gezet. Dit heb ik ook meteen aan allerlei mensen om mij heen laten zien, dat was zo tof! En al vrij snel daarna kreeg ik het fotoboek thuis in de brievenbus. Stevig verpakt in een kartonnen envelop. Het was zo leuk om alle foto’s zo op papier in een boek te zien. Dan kijk je toch heel anders naar de foto’s dan wanneer je ze op je computer bekijkt. De foto’s hebben meer diepte en gevoel.

Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je geen slechte kwaliteit (mobiele) foto’s moet gebruiken. Dat heb ik wel gedaan bij 1 foto, maar aangezien dat op papier toch altijd anders uit komt, zag je de pixels bijna zitten. Dit ligt niet aan het fotoboek of de kwaliteit daarvan, maar echt aan de foto die ik heb gebruikt. Verder waren alle andere foto’s echt perfect, zélfs de andere mobiele foto’s die wel gewoon een goede resolutie hebben. Haarscherp! De kleuren zijn ook erg mooi, ze zijn precies zoals ik ze zie op mijn computer.

Bij de foto hierboven heb ik links een foto gebruikt van mijn spiegelreflex en rechts van mijn mobiel (Samsumg Galaxy S6 Edge Plus). En eerlijk, ik zie hier echt geen verschil in kwaliteit, zo mooi word het boek gedrukt! Vooral nu ik dit boek in bezit heb, ga ik zeker weten vaker een fotoboek maken. Het is zo leuk om zo af en toe eens door te bladeren of om zo aan vrienden en familie te laten zien. Dit boek kost €22,99 en als je hem vaker laat drukken om aan bijvoorbeeld familie te geven krijg je zelfs nog korting ook. Extra leuk!

Wil jij nou ook zo’n mooi fotoboek maken bij Fotofabriek? Dat kan super makkelijk. Kies bijvoorbeeld voor een hardcover, witte of zwarte schutbladen en je kunt nog veel meer verschillende opties aanvinken na het ontwerpen van het boek.

* Dit fotoboek heb ik gekregen.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply