0 In Desserts/ Recepten

Recept: Yoghurt fruitijsjes

IMG_0566-1
Vroeger maakten wij elke zomer wel zelf ijsjes. We deden wat limonade in wat vormpjes en we waren blije kinderen! Nu ik helemaal into koken en alles met eten ben, ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen die ik kan uitproberen. Toen ik deze zomer alleen thuis was bedacht ik me dat we nog ergens de vormpjes voor deze ijsjes moesten hebben! Na veel zoeken had ik ze eindelijk gevonden! Ze zijn van tupperware en ze zijn echt top! Ik weet niet of je zoiets nog van tupperware kunt kopen, maar je hebt tegenwoordig ook heel goedkope andere vormpjes!

Toch blijf ik bij deze vormpjes, ze zijn perfect doordat ze een mooie grote hebben en de vormpjes zijn allemaal apart van elkaar! Tegenwoordig zijn ze vaker met meerdere aan elkaar in 1 vorm. Dit vind ik zelf iets minder praktisch.

Yoghurt fruitijsjes
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 15 min
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 15 min
Ingredients
  1. Voor ongeveer 6 ijsjes
  2. 250 ml yoghurt
  3. Verse aardbeien
  4. Verse bramen
  5. Verse nectarines
  6. 2 eetlepels suiker
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Snijd wat vruchten in kleine stukjes en stop er een paar van in de vormpjes. Ik heb gekozen voor een vormpje met alleen aardbeien, een vormpje met aardbeien en bramen en een voor alleen de nectarines. Zorg ervoor dat je er niet te veel in doet!
  2. Nu gaan we de rest van het ijsje maken. Stop de yoghurt, suiker en een hand vol fruit in de blender. Als je 3 verschillende smaken ijsjes wilt, verdeel je de ingrediënten even over meerdere keren blenden. Blend dit goed fijn!
  3. Vul de vormpjes met het yoghurtfruit mixje en zet ze rechtop in een beker op bijbehorende standaard. Het ziet er nu al leuk uit! Zet ze nu voor minimaal 2 uur in de vriezer.
Notes
  1. Je kunt ook bijvoorbeeld bosbessen, frambozen, kiwi's of mango's gebruiken!
Calories (per portie)
44 cal
Fat
1 g
Protein
3 g
Carbs
8 g
Monique Vring | Personal Foodblog http://moniquevring.com/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply