1 In Cake/ Recepten

Recept: Strawberry Shortcake in een mok

IMG_5689-1
Sommige dagen heb je zin in iets lekkers, maar je wilt niet in de keuken staan. Meestal kom je er niet onderuit om niet de keuken in te gaan, maar je kunt het natuurlijk wel zo kort mogelijk houden. Een cake in een mok is de perfecte oplossing! Ik ben eigenlijk tot nu toe alleen nog maar chocoladecake tegengekomen in een mok. Maar ik heb niet altijd zin in chocolade. Dit is een heel lekkere versie als je eens iets anders wilt! Trouwens, in sommige recepten gebruik je ook eieren, in deze niet, nog makkelijker!

IMG_5668-1
Ingrediënten:
Aardbeien
Slagroom
1 Vanillestokje
4 eetlepels en 1 theelepel bloem
2 eetlepels suiker
1 eetlepel zonnebloem olie
3 eetlepels melk
 
IMG_5676-1
Eigenlijk is dit zo ongelovelijk simpel, dat er niet echt foto’s van te maken zijn. Mix alle ingrediënten, behalve de slagroom en aardbeien, in een mok en roer dit goed door met een lepel. Zorg ervoor dat er geen klontjes bloem in zitten!
 
IMG_5679-1
Zet de mok voor ongeveer 1 minuut in de magnetron op 800 watt. Ik heb hem ongeveer 1 minuut en 20 seconden erin gedaan. Het lijkt misschien alsof het deeg niet gaar is, omdat hij zo licht is qua kleur. Maar hij is gewoon goed! Schep met een lepel de cake om zodat je makkelijker de cake kunt eten straks.
 
IMG_5698-1
Klop de slagroom stijf en snijd wat aardbeien. Mix dit met de cake en je bent klaar!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nikki
    7 november 2013 at 16:13

    Lekker!

  • Leave a Reply