0 In Desserts/ Recepten

Recept: Stoofpeertjes

img_5942-1
Herfst, de tijd voor warme dekentjes, kaarsjes en natuurlijk verse stoofpeertjes! Vandaag laat ik zien hoe je stoofperen klaar maakt. Dit recept heb ik van de Albert Heijn, maar heb hem toch een tikje aangepast naar mijn eigen smaak. In de aankomende dagen komen er 2 recepten online met deze stoofperen, voor als je eens wat anders wilt maken met stoofperen inplaats van ze bij de yoghurt te eten.


Ingrediënten:
1 kilo stoofperen
250 ml soepele rode wijn (of druivensap)
90 gram suiker
4 hele kruidnagels
1 laurierblad
1 kaneelstokje
1 citroen


Snijd met een scherp mesje de schil van de schone citroen. Zorg ervoor dat je het witte gedeelte zo min mogelijk mee snijd.


Schil de peren en laat de steeltjes zitten, zo kun je ze straks makkelijk uit de pan halen. Stoofperen hoeven trouwens niet zacht ze zijn voor je ze kunt gebruiken!
Verdeel de peren in een ruime pan.


Voeg nu de wijn toe aan de peren en vul de pan verder aan met water, tot de peren net onder water staan. Voeg ook de suiker, kruidnagels, kaneelstokje en de citroenschil toe.
Breng dit nu met de deksel op de pan aan de kook. Zodra het kookt, zet je het laagste vuur op je fornuis aan en laat je de stoofperen een uur lang stoven. Zorg er dus voor dat het water verder niet meer kookt!

En dan zijn ze eigenlijk al klaar! Je kunt ze dus gewoon zo eten of lekker bij de yoghurt. Maar je kunt ook wachter op de aankomende 2 blogposts hier, daar verwerk ik de stoofperen op 2 verschillende manieren.

img_5942-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply