1 In Cake/ Recepten

Recept: Red velvet cupcakes

IMG_5778-1
Ik ben dol op cupcakes, vaak zou ik ze wel mee willen nemen naar bijvoorbeeld mijn werk of als ik naar mijn vriend ga. Maar cupcakes met frosting zijn niet zo makkelijk om mee te nemen zo in het papiertje. Je kunt ze in een doosje doen, maar ze zullen er altijd plat en kapot uitkomen. Helemaal niet meer handig om te eten! Daarom wilde ik dit eens proberen. Gewoon de cupcake met frosting in een potje doen, super makkelijk om mee te nemen!

IMG_5763-1
Ingrediënten:
Red Velvet cake mix van Funcakes
65 ml zonnebloemolie
2 eieren
130 ml water
225 gr roomkaas
110 gr roomboter
125 gr poedersuiker
1 vanillestokje
Potjes van de xenos
 
IMG_5767-1
Het is eigenlijk super simpel met deze mix. Meestal ben ik er niet zo van om een mix te gebruiken, maar ik kon geen bietenpoeder vinden, dat is altijd vrij duur. En een goede rode kleurstof was ook wat lastig. Daarom koos ik deze keer maar voor een mix. Je kunt natuurlijk ook ander soort cupcakes maken!
 
Voor deze cupcakes gebruik je 330 gram cakemix en dit mix je met de zonnebloemolie, eieren en water samen. Mix dit ongeveer 6 minuten lang tot het wat dikker word. Vul nu de cupcake vormpjes en bak de cupcakes voor zo’n 20 minuten in een oven van 175 graden celsius
 
IMG_5770-1
 
IMG_5771-1
Als de cupcakes klaar zijn laat je ze een tijdje afkoelen.
 
IMG_5774-1
Zorg bij de frosting ervoor dat de roomboter zacht is. Dit kun je makkelijk buiten de koelkast bewaren, dus leg dit misschien al de dag van tevoren klaar. Mix de roomboter, roomkaas, poedersuiker en de inhoud van het vanillestokje bij elkaar tot een gladde mousse.
 
IMG_5778-1
Pak nu de potjes en zorg dat ze goed schoon zijn. Je kunt 1 cupcake voor 1 potje gebruiken, maar het ligt eraan hoe groot de potjes zijn. Zorg ervoor dat er nog frosting bij past! Scheur nu de cupcake in kleine stukjes, en verdeel de helft over de bodem van het potje. Schep er nu 1 á 2 eetlepels frosting overheen. Verdeel de rest van de cupcake over de frosting. Druk het eventueel wat aan. Schep daarna weer 1 á 2 eetlepels frosting over de cake. En sluit het potje!
 
Neem nu alleen nog een lepel mee en je kunt hem super makkelijk eten als je ergens heen gaat! Maar het is ook leuk voor een high tea, verjaardagsfeestje of gewoon, omdat het er leuk uit ziet! En echt, deze cream cheese frosting is goddelijk lekker.
 
Have fun!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lisa Esther
    22 november 2013 at 07:47

    Dit ziet er zo lekker uit!! Zo leuk gedaan in dat potje! :) Ik wil dit ook een keertje gaan proberen X

  • Leave a Reply