0 In Recepten/ Snacks

Recept: Pesto met rode peper en citroen

IMG_5198-1
Ik ben dol op pesto, heerlijk voor op een broodje kaas of door de pasta. Wij hebben thuis eigenlijk altijd een kant en klare pesto in een potje. Maar ik wilde hem ook wel eens zelf maken, maar dan op mijn eigen manier. Heerlijk met een rode peper en een citroen! Ik eet normaal pesto niet gewoon zo op, maar wauw! Ik kon bijna niet stoppen met snoepen! Zo lekker!

IMG_5136-1
Ingrediënten:

  • 1 plantje basilicum
  • 1 citroen
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze:
IMG_5146-1
Om te beginnen heb je iets nodig waar je alle ingrediënten mee kunt vermalen. Dit kan een vijzel zijn, een staafmixer of een blender. Ik heb voor een blender gekozen omdat ik de andere spullen niet in huis heb.
Pluk wat blaadjes basilicum van de plant af tot de beker vol zit, hij mag niet te vol zitten, want dan is het lastiger voor de blender om alles fijn te malen. Voeg nu een scheutje olijfolie toe en mix het tot de basilicum en de olijfolie samen licht gemengd zijn.
Voeg daarna weer wat basilicum en olijfolie toe, blijf dit doen tot dat het plantje geen blaadjes meer heeft.
 
IMG_5150-1
Als alle basilicum is gemengd met wat olijfolie, snijd je de citroen door midden en knijp je een halve citroen voor de helft leeg. Zorg ervoor dat je geen citroenpitjes in het mengsel laat vallen!
 
IMG_5154-1
 
IMG_5156-1
Snijd de twee knoflook teentjes in plakjes, dit hoeft niet zo dun, en gooi dit bij de pesto. Voor de peper, rol deze even goed in je handen, hierdoor komen de pitjes aan de binnenkant los. Snijd daarna het groene steeltje er af en rol hem weer even met je handen, zo kunnen alle pitjes uit de peper vallen. Je kunt hem nu al in plakes snijden, of je snijd hem eerst door de lengte om er zeker van te zijn dat alle pitjes eruit zijn en hem dan in stukjes snijden. Voeg ook de peper nu toe bij de rest. Mix dit allemaal goed door elkaar zodat alles fijn is.
 
IMG_5159-1
Brokkel nu wat kaas in het mengsel, je kunt het natuurlijk ook raspen, maar bij mij was mijn kaas iets te zacht hiervoor. Qua hoeveelheid moet je het even op smaak doen. Begin met weinig kaas (ongeveer 2 blokjes van 2cm in lengte), mix dit, en voeg eventueel wat meer toe. Als de pesto te dik is voor je gevoel, voeg dan nog wat olijfolie toe.
 
IMG_5160-1
Bak als laatste de pijnboompitten even in een hete pan (zonder boter of olie!) en laat deze even afkoelen voordat je ze in de pesto doet. Ook bij de pijnboompitten doe je er net zoveel in als dat jij zelf wilt. Ik heb 1 handje gebruikt. Als deze zijn afgekoeld voeg je ze bij de rest toe plus een theelepel zout en mix dit weer goed door elkaar. Proef even of je hem lekker vind en of het misschien nog iets mist. Je kunt natuurlijk altijd later nog wat toevoegen!
Bewaar de pesto in een afgesloten pot in de koelkast. Maar niet langer dan een paar dagen!
 
IMG_5204-1
En kijk eens hoe zielig het basilicum plantje nu is! Ahw! Natuurlijk hoef je hem niet weg te gooien. Geef hem af en toe wat water en hij krijgt vanzelf weer nieuwe blaadjes! (Dit laat ik aan mijn moeder over, ik heb totaal geen groene vingers, haha!)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply