1 In Cake/ Recepten

Recept: Mountain Dew cupcakes

IMG_0353-1
Sinds mijn vriend op zichzelf woont, kom ik eens bij een andere supermarkt dan normaal. De Jumbo! Ik was verrasst toen ik erachter kwam dat ze er ook een aantal amerikaanse producten verkopen, zoals Mountain Dew! Hier had ik al veel over gehoord en was er zelf ook benieuwd naar. Eigenlijk is deze groene versie een soort 7-Up, maar mijn favoriet is dan ook de blauwe variant met frambozen smaak. Ik wilde hier wel eens meer mee doen en kwam met het idee om hier een cake mee te maken.

Ik zag dat er op internet enorm veel recepten waren voor een Mountain Dew cake. Maar overal met een bakmix gemaakt. Persoonlijk vind ik dat helemaal niks, en ik kan het ook niet echt een recept noemen. Ik wilde iets van scratch maken! Ik bedacht dit Mountain Dew cupcake recept. En ze vallen bij iedereen goed in de smaak!

IMG_0306-1
Ingrediënten:

 • 350 gram zelfrijzend bakmeel
 • 400 gram suiker
 • 130 gram boter
 • 180 ml Mountain Dew
 • 60 ml citroensap (of het sap van 1 citroen)
 • 4 eieren
 • Snufje zout

IMG_0311-1
Klop de boter zacht met een mixer. Ik heb de boter een paar seconden in de magnetron gedaan omdat hij net uit de koelkast kwam. Dit kun jij ook doen, maar let op dat het niet geheel vloeibaar word!
 
IMG_0312-1
Voeg nu de suiker en een snufje zout toe aan de boter en klop dit met de mixer fluffy.
 
IMG_0316-1
Knijp nu een citroen uit, of voeg de citroensap bij de rest. Mix dit nu weer goed door elkaar.
 
IMG_0317-1
Breek de eieren en voeg deze toe aan de rest en mix dit een minuutje goed door elkaar.
 
IMG_0321-1
Nu mag ook de bloem erbij. Dit kan nu een wat dik geheel worden, dus zet de mixer op zijn hoogst en mix dit voor ongeveer een minuut nog goed door.
 
IMG_0323-1
En als laatste mag de Mountain Dew erdoor heen. Mix dit nu nog even goed door en zorg ervoor dat je meteen daarna de cupcake vormpjes vult. Vul deze niet meer dan 3/4 van het vormpje.
 
IMG_0326-1
Zet de cupcakes dan in een voorverwarmde oven van 175 graden celsius voor ongeveer 18 minuten. Check met een satestokje in het midden van de cupcake of deze er schoon uit komt.
 
IMG_0353-1
 
Heb jij wel eens Mountain Dew gedronken?

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Amy
  13 februari 2014 at 14:10

  Ik ben dol op Mountain Dew dus dit recept ga ik opslaan!

 • Leave a Reply