0 In Dinner/ Recepten

Recept: Mini quiches met doperwten en geitenkaas

img_5733-1
Mijn vriend maakt echt de allerlekkerste quiches. Maar aangezien ik tegenwoordig eigenlijk altijd kook, wilde ik ook wel een gokje wagen of het mij ook zou lukken. Het is meer een soort souffle, maar ik vind hem toch echt nog wel onder de term quiche vallen. Hij is iniedergeval lekker fluffy en lekker gevuld! In dit recept heb ik 2 verschillende vullingen gebruikt. De spek vulling voor mijn vriend, en die met geitenkaas voor mijzelf. Ik vond ze erg lekker!


Ingrediënten (voor 4 quiches):
4 plakken bladerdeeg
150 gram diepvries doperwten
125 ml creme fraiche
125 gram sprekreepjes
125 gram zachte geitenkaas
6 eieren
Geraspte kaas


Bak de spekreepjes goed knapperig in een heet pannetje.


Klop in een kom 3 eieren los.


Voeg daar de helft van de nog bevroren diepvries erwten bij, ook de helft van de creme fraiche en wat zout en peper.


Verkruimel de geitenkaas en mix dit allemaal bij elkaar.
Voor de quiches met spekreepjes verhaal je de vorige 2 stappen.


Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en maak een soort kuipje hiervan in een hoog ovenbestendig schaaltje.


Verdeel het ei mengsel met de geitenkaas in 2 kommetjes. En het mengsel met de spekreepjes in de andere 2 kommetjes.


Voeg nu alleen nog wat geraspte kaas toe en vouw de hoekjes bladerdeeg over het geheel heen.

Bak de quiches voor 30 minuten gaar in een voorverwamde oven van 200 graden.

img_5733-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply