0 In Drankjes/ Recepten/ Vegetarisch

Recept: Kruidige cashewnoot melk

Recept: Kruidige cashewnoot melk
Ergens begin dit jaar mocht ik achter de schermen kijken bij True Story juices hoe zij hun cold-pressed sapjes maken! Dit was echt super interessant. Maar ze liet niet alleen zien hoe ze sapjes maken, maar ook hoe ze melk maken van noten. Dit had ik zelf nog nooit gezien of gedaan, maar wilde dit wel eens na maken op mijn manier. Want de apparaten die hun gebruiken, die heb ik uiteraard niet.


Ingrediënten (voor 4 personen):
150 gram ongezouten cashewnoten
1 eetlepel honing
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagel
1 theelepel nootmuskaat
Eventueel een scheutje melk


Je begint met het koken van flink wat water. Doe alle cashewnoten in een schaaltje en vul dit aan met het kokende water tot de cashewnoten net onder staan. Laat de noten minimaal een half uur weken.


Voeg dan de cashewnoten met het water in een blender. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en vul de blender met extra water aan tot je een 750ml vol hebt. Doe dit laatste niet met kokend water! Mix dit in de blender een tijdje door tot alle noten helemaal vermalen zijn.


Pak dan een zeef en een kom, en giet telkens wat van het mengsel in de zeef. Druk dit uit met een lepel. Nu houd je een cashewpapje over en een heerlijke kruidige cashewmelk! Met de cashewpap zou ik zelf niets meer doen, aangezien alle smaak er wel een beetje uit is door het weken in het water.

Recept: Kruidige cashewnoot melk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply