1 In Recepten/ Soep/ Vegetarisch

Recept: Heldere erwtensoep

img_6082-1
Stiekem houd ik totaal niet van erwtensoep. Ik weet niet precies waarom, want over het algemeen ben ik gek op soep! Ik denk dat dat net zoiets is als wel van tomaten houden, maar niet van ketchup, haha. Maar toch wilde ik de uitdaging wel aangaan door toch eens zelf erwtensoep te maken. Een vegetarische versie dan wel.


Ingrediënten (voor 4 personen):
1 knolselderij
1 prei
1 winterpeen
500 gram diepvries doperwten
1 groentenbouillonblokje
125 ml creme fraiche
Krulpeterselie
Quorn chipolataworstjes


Vul een pan met 1,5 liter water en kook hier even kort de doperwten in gaar samen met het bouillonblokje.


Pureer dan de erwten fijn met een staafmixer. (let wel op, mijn soep ziet er hier iets anders uit, want ik had iets te veel water gebruikt.)


Snijd de prei en wortel in dunne ringen en plakjes.


De knolselderij snijd je door eerst de grote knoest onderaan weg te snijden, en daarna kun je makkelijk de buitenkant er af snijden. Snijd hem daarna in kleine blokjes.


Laad de groenten een half uur koken in de erwtensoep. Daarna kun je het eventueel pureren voor een extra dikke soep. Ik heb alle groenten verder heel gelaten. Voeg de creme fraiche en naar smaak wat peterselie toe en roer dit goed door elkaar.


Bak de worstjes in een pan lekker knapperig.

En dan heb je je zelfgemaakte erwtensoep! Je kunt eventueel nog wat peper en zout toevoegen als je dat nodig vind.

img_6082-1

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Demi | StudioKOOK
    1 december 2016 at 11:33

    Wat een heerlijke variant! Lekker licht en die worstjes erbij lijken me een lekkere combi.

  • Leave a Reply