0 In Lunch/ Recepten/ Vegan/ Vegetarisch

Kokos havermout pancakes

Recept | Havermout kokos pancakes
Eindelijk is het mij gelukt! Al een tijdje wilde ik vegan pancakes maken zonder bloem of iets van tarwe. Maar elke keer vielen ze heel makkelijk uit elkaar of was de smaak niet goed. Vandaag zijn ze eindelijk zoals ik ze wilde hebben. En eigenlijk zijn ze nog super makkelijk te maken ook. Als vegan heb je over het algemeen deze ingrediënten wel in huis. Maar ik weet wel dat ik kokosbloem suiker voorheen nooit in huis had. Toch zou ik het ook aanraden aan iedereen die niet vegan eet, het geeft een totaal andere smaak aan al je baksels in vergelijking met gewone suiker.

Havermout kokos pancakes
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
 1. Voor 2 personen
 2. 1 + 1/2 cup havermeel
 3. 3 eetlepels geraspte kokos
 4. 1 + 1/2 cup amandelmelk
 5. 3 eetlepels kokosbloemsuiker
 6. 1 + 1/2 eetlepel bakpoeder
 7. 3 eetlepels zonnebloemolie
 8. Snufje zout
 9. Plantaardige boter
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. Meng alle ingrediënten, behalve de plantaardige boter, samen in een grote kom. Laat dit dan 5 á 8 minuten staan zodat de bakpoeder zijn werk kan doen en het mengsel iets kan indikken.
 2. Verhit een pan met wat boter en schep met een kleine soeplepel wat hoopjes beslag in de pan. Laat genoeg ruimte over tussen de hoopjes.
 3. Bak de pancakes op half hoog vuur voor ongeveer 5 minuten aan de ene kant, tot de randen droog zijn. Keer ze dan voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant nog 2 minuten gaar. Doe dit ook voor de rest van het beslag.
Calories (per portie)
531 cal
Fat
25 g
Protein
9 g
Carbs
67 g
Monique Vring | Vega(n) Foodblog http://moniquevring.com/

TIPS

+ Geen havermeel in huis? Je kunt het super makkelijk zelf maken met gewoon havermout. Maal het goed fijn in een keukenmachine en you’re good to go!
+ In plaats van zonnebloemolie kun je ook wat gesmolten kokosolie gebruiken.
+ Serveer de pancakes met wat agave siroop, poedersuiker en wat bevroren fruit, zoals ik heb gedaan. Dat was echt een hele goede combi!

 

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply