0 In Dinner/ Recepten

Recept: Gele rijst met crispy tofu

img_5526-1
Een tijdje geleden zei mijn vriend dat hij graag weer eens gele rijst wilde eten. Dus ging ik op zoek naar een lekker recept! Ik heb uiteindelijk dit recept gebaseerd op andere recepten. Want het recept voor de tofu was helemaal in het indonesisch geschreven, wat google lastig te vertalen vond. Dus heb ik er maar mijn eigen draai aan gegeven. Zo heb ik er maar 1 rode peper in gedaan inplaats van de 8(!) die er volgens dat recept in moesten.


Ingrediënten (voor 2 personen):
Gele rijst
280 gram basmati rijst
400 ml kokosmelk
350 ml groentebouillon (of water met een bouillonblokje)
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels kurkuma
1 laurierblaadje
1 stokje citroengras

Tofu:
1 blok tofu
2 eetlepels bloem
2 eetlepels maizena
1 theelepel zout
1 theelepel witte peper
Zonnebloemolie
4 teentjes knoflook
Olijfolie
1 rode peper
3 bosuitjes


Voeg alle ingrediënten voor de gele rijst toe in een pan, knak de citroengras door midden, en breng dit aan de kook met een deksel op de pan. Zodra het kookt, zet je het vuur halfhoog en laat je het, 10 tot 15 minuten koken. Zorg ervoor dat je regelmatig even goed doorroert en dat alle vloeistof uiteindelijk is opgenomen door de rijst. Laat nu de deksel op de pan zitten tot je de rest van het recept af hebt. Haal daarna de lemongrass stengel en het laurierblaadje uit de rijst.


Nu verder met de rest van het gerecht! Snijd de tofu in dobbelsteentjes. Meng in een kom nu de bloem, maizena, zout en witte peper samen.


Voeg de tofu blokjes toe aan het bloem mengsel en zorg ervoor dat elke kant goed bedekt is.


Verhit nu in een pan een klein laagje zonnebloemolie. Zorg dat dit goed heet word. Bak daar de tofublokjes dan goudbruin. Leg de tofu nu even apart. In hetzelfde pannetje gaan we nu de uitjes enzo klaar maken voor bij het gerecht.


Snijd de knoflookteentjes in kleine stukjes, net als de rode peper en bosuitjes.


Verhit in de pan nu ongeveer een eetlepel olijfolie en bak hierin eerst de knoflook even aan. Bak daarna ook de rode peper en bosuitjes erbij.

Serveer alle onderdelen bij elkaar in een schaaltje.

img_5526-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply