0 In Dinner/ Recepten

Recept: Crispy rijst met garnalen en ananas

IMG_5353-1
Gebakken rijst heb ik, voordat ik dit recept maakte, nog niet eerder gemaakt. Maar eigenlijk is het zo makkelijk, dat ik dat zeker wel vaker ga doen! Zachte, romige rijst is bij veel recepten echt heel lekker. Maar soms heb je zin in iets meer bite, zonder dat je knapperige ingrediënten wilt gebruiken. Dan is gebakken rijst toch wel een uitkomst. Zeker voor herhaling vatbaar!


Ingrediënten (voor 2 personen):
220 gram basmati rijst
150 gram roze garnalen
4 eieren
3 bosuien
1 blik ananas op lichte siroop
4 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels srircha saus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
Paar takjes platte peterselie


Begin als eerste met het koken van de rijst. Vul een pan met ruim water en voeg de rijst toe wanneer het water kookt. Kook dit in ongeveer 10 minuten gaar.


Zodra de rijst gaar is giet je dit af. Vul een wasteil met koud water en zet hier de pan met hete rijst in. Blijf net de lang de rijst roeren tot dat de rijst afgekoeld is.


Meng in een mok de sojasaus, sriracha saus en bruine basterdsuiker samen.


Verhit een pan en rooster hier de kokos even kort in tot het goudbruin van kleur is. Zet de kokos even apart in een kommetje.


Bak de garnalen met wat olie in dezelfde pan in 5 minuutjes gaar. De baktijd verschild wel een beetje aan wat voor soort garnalen je gebruikt. Ik heb diepvries garnalen gebruikt, die hadden dus ietsje langer nodig. Zodra de garnalen gaar zijn zet je ze apart in een kom.


Kluts de eieren even kort los in een kommetje.


In dezelfde pan als net verhit je wat olijfolie en maak je scrambled eggs samen met de bosuitjes. Als de ei klaar is schep je dit over naar het bakje met de garnalen.


Laat de ananas even goed uitlekken en verwarm deze dan alleen nog even in de pan en voeg deze ook toe aan het bakje met garnalen en het ei.


Verhit weer de pan met wat olijfolie en gooi hier de koude rijst in. Zorg ervoor dat de pan goed heet is! Als je de rijst hoort knisperen is dat een goed teken. Kijk wel uit dat je de rijst niet te veel roert, hierdoor zal het minder snel knapperig worden. Roer elke 4 á 5 minuten even om totdat de rijst een beetje bruin word.


Als de rijst lekker knapperig is gebakken, voeg je de gehele inhoud van het kommetje met ananas, garnalen en ei bij de rijst. En giet daarna de gemixte saus erover heen. Roer dit nog even goed door over middelhoog vuur.

Schep het daarna op en serveer het met de geroosterde kokos en wat blaadjes peterselie!

IMG_5353-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply