2 In Dinner/ Recepten/ Vegetarisch

Recept: Champignonnen ragout

img_5906-1
Mijn moeder maakte toen ik nog thuis woonde regelmatig kippen of eierragout. Dat vond ik altijd super lekker! Maar sinds ik uit huis ben, heb ik het niet meer gegeten, en wist ook niet hoe ik dit zelf moest maken. Laatst leerde mijn moeder mij het recept, wat zij weer van haar moeder heeft geleerd. Uiteindelijk veranderd het wel een beetje. Hier mijn versie van een champignonnenragout!


Ingrediënten (voor ongeveer 2 personen):
250 gram champignons
120 gram ongezouten roomboter
6 eetlepels bloem
2 groentenbouillonblokjes
Peterselie
(optioneel) Ragoutbakjes


Snijd de champignons in plakjes


Smelt de boter in een middelgroot pannetje.


Voeg nu de bloem toe en mix dit goed door met een garde. Laat dit ongeveer 2 minuutjes door pruttelen terwijl je het mengsel blijft roeren.


Los de bouillonblokjes op in een liter heet water (ik heb hier 500ml en heb er later nog eens 500ml gewoon heet water bij gedaan).


Voeg nu steeds kleine beetjes bouillon toe aan het bloem mengsel en blijf dit telkens goed met de garde doorroeren tot de bouillon is opgenomen. Zorg ervoor dat de ragout uiteindelijk niet te nat word. Voeg dan eventueel nog een wat bloem toe of laat het even flink koken tot het indikt.

Nu heb je de basis gemaakt van de ragout. In principe kun je nu vrijwel alles toevoegen wat je wilt. Maar wij voegen nu de champignons toe. Ik heb ze rauw toegevoegd, maar je kunt ze ook eerst nog even aanbakken als je dat lekkerder vind.


Snijd de peterselie fijn en voeg dit als laatste nog toe aan de ragout.

img_5906-1
Je kunt de ragout eten met deze speciale ragoutbakjes, maar ook met wat brood of rijst.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Demi | StudioKOOK
  1 december 2016 at 11:36

  Hier ben ik echt dol op! Leuk om een keer zelf te maken. Deel je het recept voor eierragout ook? Dat heb ik zelf nooit eerder gegeten.

  • Reply
   Monique
   1 december 2016 at 16:30

   Zeker lekker!
   En ik zal hem op in de planning zetten om die ook eens te maken :)

  Leave a Reply