0 In Cake/ Recepten

Recept: Boekweitgrutten cake met kokos en bramen

IMG_5227-1
Ik had al een tijdje een open pak boekweitgrutten in de kast liggen, en ik vond dat die wel eens op mocht! Ik had alleen geen zin om weer boekweitpap te maken, dus besloot ik om er een cake van de maken. Maar alle recepten die ik met boekweit tegen kwam, was met speciaal boekweitmeel. Geen idee of dat hetzelfde is, dus ik besloot maar mijn eigen recept te maken! Ik gebruikte het recept voor een basis cake en paste hem aan naar mijn wensen. En ik moet eerlijk zeggen, hij is beter gelukt dan ik dacht dat hij zou worden! Lekker zacht van binnen en met een knapperige buitenkant.

IMG_5181-1
Ingrediënten (voor 1 cake):

70 gram gerapste kokos
130 gram suiker
200 gram ongezouten roomboter
4 eieren
200 gram boekweitgrutten
1 pak bevroren bramen
1 eetlepel bakpoeder

Bereidingswijze:

IMG_5186-1
Verwarm de oven voor op 165 graden celsius. Voeg de kokos, suiker en de (half gesmolten roomboter) bij elkaar in een mixer en mix dit goed door elkaar.

IMG_5189-1
Terwijl dit mixt, voeg één voor één de eieren toe. Mix dit weer goed door elkaar.

IMG_5191-1
Weeg de boekweitgrutten af.

IMG_5192-1
Voeg de boekweitgrutten in gedeeltes toe aan het nog steeds mixende mengsel, en daarna de bakpoeder. Mix dit daarna nog 3 minuten goed door op de hoogste snelheid.

IMG_5194-1
Voeg nu de nog bevroren bramen toe aan het mengsel en mix dit met een lepel voorzichtig door het deeg.

IMG_5197-1
Verpreid het mengsel nu gelijkmatig over een cakevorm. Bak de cake nu in de voorverwarmde oven voor 1 uur. Laat de cake na het bakken nog 10 minuten afkoelen in de cakevorm voordat je hem er uit haalt.

IMG_5227-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply