0 In Drankjes/ Recepten

Recept: Appel wortel sap

IMG_5379-1
Voordat je begint met het lezen van dit recept, zorg ervoor dat je een (slow) juicer in huis hebt! Anders heb je hier niet veel aan ;) Dit is echt een super simpel sapje wat je makkelijk kunt maken met de (slow) juicer. Ik had nog aardig wat wortels liggen die echt eens op moesten. En mijn moeder bracht een hele zak appelen uit de tuin voor mij mee. Helaas waren er al een aantal appelen beschimmeld of beurs. Dus heb ik er 3 helaas niet kunnen gebruiken. En de rest ging lekker in de slowjuicer hier! Let wel, dit sapje is niet per sé super gezond. Aangezien er best wat appelen in dit sapje gaan bevat het enorm veel fruitsuikers. Maar lekker is het wel!


Ingrediënten (voor 2 volle glazen):
11 kleine groene appels
6 winterpenen


Eigenlijk is dit super makkelijk. Snijd alle wortels in plakken van ongeveer 1 centimeter. En alle appels in kleine partjes. Je hoeft de wortels niet uitgebreid schoon te maken aan de buitenkant. En de appels hoef je niet te schillen, haal hier alleen de wat hardere binnenkant uit. Ik heb de appels wel geschild aangezien er best wel beurse plekken bij de schil zaten.


Voeg daarna om en om de wortels en appelpartjes in de juicer. Doe dit om en om zodat de juicer niet verstopt raakt door de harde wortels. (Ik spreek uit ervaring. Niet leuk als je hem niet meer aan de praat krijgt!)
Ik heb trouwens de grove zeef gebruikt bij dit recept. Dit zorgt er voor dat je wat meer pulp in het sapje krijgt. Maar je kunt (als jij dit uiteraard ook hebt) een kleine zeef gebruiken voor een wat gladdere sap.

IMG_5379-1
En dat is het dan! Roer eventueel nog even door, aangezien de wortelsap snel naar beneden zakt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply