3 In Personal/ Photo diary

Photo diary: September 2014

IMG_20140921_120451
Long time no see! Zoals jullie wel merken, en ik al eens eerder heb gezegd, post ik tegenwoordig een stuk minder. Daarom wil ik het nu even echt duidelijk maken waarom precies. Ik ben afgelopen juli begonnen bij mijn nieuwe werk. Daar ben ik super gelukkig! Maar ik heb daardoor helaas ook minder tijd voor mijn hobbies, dus fotografie, schrijven, andere creatieve dingen. Maar dus ook mijn blog. Ik zit vol met ideeën, maar de tijd werkt niet echt mee. Daarnaast zijn mijn vriend en ik na 4 en een half jaar uit elkaar. En dat vergeet je ook niet zomaar.

Ik heb dus de laatste tijd ook niet heel veel motivatie voor veel dingen. Het liefst lig ik na mijn werk, en in het weekend de hele tijd in bed met series en films. (Al word je daar ook niet veel gelukkiger van). Maar omdat ik toch wel weer mijn leven wil oppakken, probeer ik hier weer wat meer te posten. Maar wel op dagen dat ik daar de tijd en energie voor heb. Er zal dus niet meer elke dag een artikel online komen. Maar ik denk dat iedereen dat wel overleefd, haha. Ah goed, in september heb ik niet zo heel veel foto’s, maar dat zien jullie vanzelf hier!

IMG_20140901_212111
Deze zwarte tas van de Primark had ik al even. Maar in mijn kamer heb ik vrij weinig opbergruimte. Hoewel, alle opbergruimte heb ik al vol in gebruik. En aangezien ik tegenwoordig zoveel boeken heb en zelf boekjes maak, had ik meer ruimte nodig. Deze twee super schattige dozen van de Ikea waren perfect! Ik ben dol op polkadots!

IMG_20140902_194251
Een van mijn favoriete soft-drinks! Helaas is het nog bijna nergens verkrijgbaar. Ze verkopen het bij sommige cafés, maar ook bij de Jumbo in Buitenveldert. Helaas kom ik daar tegenwoordig niet meer. Dus zal ik ze ergens anders moeten zien te vinden.

IMG_20140904_063919
En ik maakte weer een nieuw notitieboekje! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe leuke printjes en kleurcombinaties. En de coptic stitch methode vind ik ook erg speels staan, en handig met schrijven! Ben je benieuwd naar mijn andere boekjes? Kijk dan rechts in de navigatie kolom, daar vind je de link naar mijn webshop.

IMG_20140904_193353
Iets waar ik al tijden naar uit keek. Ik had hem al een tijd geleden gepre-ordered bij bol.com. En nu was hij eindelijk binnen! Samen met mijn nieuwe Sims 4 muis. En ik moet eerlijk zeggen, het spel is echt enorm verslavend. In de tijd dat ik hem heb, heb ik in zo’n 7 dagen al 32 uur lang gespeeld. Omg.

IMG_20140906_163335
Sapjes! Deze zijn echt super lekker. Dus ik kon het niet laten om ze eens allemaal te kopen. Nom.

IMG_20140913_191603
Voor mijn verjaardag, 15 september, maakte ik sushi. Altijd lekker! Al vond ik ze deze keer minder goed gelukt dan mijn vorige. Maar misschien ben ik ergens ook te verwend met het vele uit eten bij de japanner.

IMG_20140914_112008
Voordat de visite kwam, ging ik nog even uitgebreid onder de douche met mijn favoriete douchelijn. Ayurveda van Rituals. Ook nog een fijn gezichtsmasker van The Body Shop.

IMG_20140915_072225
En ik had deze taart gemaakt! Ik maak tegenwoordig elk jaar wel een taart voor de visite, en iedereen is ook altijd erg benieuwd wat ik heb gemaakt. Vorig jaar had ik volgens mij een slagroomtaart, deze keer een limoencake met bosvruchten frosting. Hij viel erg goed in de smaak!

IMG_20140915_094656
Mijn verjaardag vierde ik een dag voor mijn echte verjaardag. Want die viel dit jaar op een maandag. Die dag had ik lekker vrij genomen van werk en ging gezellig met mijn moeder naar de kapper! Gewoon weer even wat puntjes eraf en mijn pony bij laten knippen. Al is die nu alweer veel te lang. Het gaat zo snel!

IMG_20140915_203142
Een super charmante foto in mijn pyjama. Maar ik had daarna meteen mijn haar geverfd. Ik had wel weer zin in een felle rode kleur. Meestal doe ik een permantente verf, maar deze keer koos ik weer voor de uitwasbare versie van Manic Panic. Vind dit toch altijd wel erg leuk!

IMG_20140916_193751
Van mijn lieve penvriendin kreeg ik deze twee super schattige armbandjes. Helaas is degene met het touwtje al een beetje stuk door het dragen. Het hartje draag ik wel gewoon nog elke dag.

IMG_20140918_204838
Mijn grote trots. Eindelijk! Al een hele poos keek ik uit naar deze lens. Maar toen hij uit kwam had ik er helaas het geld niet voor. Daarna is hij maandenlang uitverkocht geweest. Uiteindelijk heb ik hem toch kunnen vinden bij Konijnenberg. SO HAPPY! Dit is trouwens een heel goedkope groothoeklens. Hier komt denk ik binnenkort wel een artikel over online, met wat testfoto’s.

IMG_20140919_195720
Ik wilde mijn lens natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen. Dus ging ik de volgende avond samen met vriendin Simone en mijn broertje naar het jongerencentrum in de buurt. Daar was Popmania aan de gang. Een avondje vol met verschillende bandjes. Super gezellig!

IMG_20140921_120451
Ik heb een enorme obsessie voor Studio Ghibli en alles daar omheen. Deze kadootjes kreeg ik nog voor mijn verjaardag! <3 IMG_20140921_220753
Het boek was al super spannend, dus de film kon ik ook niet laten schieten natuurlijk! Ik ging naar de voor-premiere waar je voor maar 5 euro heen kon. Gezellig met mijn broertje en mijn ouders. Helaas kon mijn oudste broertje niet mee omdat hij moest werken. Wel vond ik de film wat tegen vallen, omdat ze heel veel dingen te veel hebben veranderd vergeleken met het boek. Dat ze dingen weglaten begrijp ik, maar hou je wel aan bepaalde personages of dingen in die wereld. Ach.

IMG_20140922_193131
Ik had een tijd geleden Tony’s chocolade gekocht met zeezout. En sindsdien ben ik weer gek op chocolade. Vroeger at ik zo’n reep in 1 keer op, tegenwoordig kan ik mijzelf aardig tegenhouden. Ik kocht alvast een nieuwe lading waar ik weer een hele tijd mee kan doen.

IMG_20140923_184950
Ook kreeg ik eindelijk mijn analoge foto’s binnen! Yay! Hier komt binnenkort nog een artikel van online met alle foto’s die ik in een jaar gemaakt heb. En ik ben zo happy met hoe ze eruit zien, dat ik snel weer nieuwe foto’s op mijn rolletje maak!

IMG_20140923_204731
Sims 4! Ik houd mijn sims altijd oneindig levend en probeer alle levensdoelen te voltooien. Doel 1 is al af!

IMG_20140924_202608
Mijn basisschool vriendin gaat voor 5 maanden in Amerika werken op een cruise, en vonden dat we nog eens even moesten afspreken, ook nog voor mijn verjaardag. Daarom gingen we gezellig uit eten. Het eten was echt heerlijk! Hier had ik vis van de dag.

IMG_20140924_204503
En als toetje had ik wortelcake. Die was wel oké, ik vind mijn eigen wortelcake stiekem veeeeel lekkerder!

IMG_20140927_145925
Tijd om mijn lades met al mijn verzorging en make-up op te ruimen. Wat een troep!

IMG_20140927_145140
Een klein gedeelte van mijn douchegels. De kunt wel zien wat ik het lekkerst vind. Die verpakking vind ik ook gewoon het leukste, haha.

IMG_20140927_165559
Drukke foto, maar hier heb ik mijn 4 laden weer netjes ingedeeld. Ook echt heel veel weggedaan.

IMG_20140928_145542
Al een hele tijd wilde ik naar Artis om foto’s te maken van alle mooie dieren. Maar de toegangsprijs stond mij toch wel erg tegen. Daarom ging ik samen met mijn ouders een dagje naar Hoenderdaal in Anna Paulowna. En ik moet eerlijk zeggen dat het daar echt een stuk mooier is dan in Artis. Groter ook. Met mooie rustige wandelpaden!

IMG_20140929_180418
Wentelteefjes!

IMG_20140929_225640
De foto’s hebben jullie misschien al gezien in mijn vorige post, maar deze foto vond ik echt het leukste van allemaal. Hoe verbaasd hij wel niet naar zijn prachtig grote klauwen kijkt. ZO lief!

IMG_20140930_203103
En ik vond dat ik wel een kado had verdiend. Gewoon, zomaar. Dus ik kocht deze boekenset van The Borrowers. Een heel oude bekende boekenserie. De Studio Ghibli film The Borrower Arrietty is hier ook op gebaseerd. En als groot fan kon ik deze natuurlijk niet uit mijn verzameling laten!

En dat was het alweer! Toch eigenlijk nog best wat foto’s als ik zo kijk. Wel een heel emotionele maand was dit, en ik ben ook nog zeker niet de oude. Maar ik probeer mijzelf weer op te pakken en weer zelf gelukkig te zijn. Gewoon zelf lekker er op uit trekken, fietsen, shoppen, eten. En ook zeker met mensen die mij dierbaar zijn weer leuke dingen doen. Want ik heb veel belangrijke personen in mijn leven te veel opzij geschoven, en daar heb ik veel spijt van. I’ll be okay, it just takes some time.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Sanneke
  12 oktober 2014 at 17:18

  Yay, ik heb je blog gevonden! Ik wil je nog even heel veel sterkte wensen, want na zo’n lange tijd uit elkaar is gewoon klote.

  • Reply
   Monique
   12 oktober 2014 at 17:29

   Tof dat je m’n blog volgt! En heel erg bedankt :)

 • Reply
  Kiyoshi
  5 maart 2015 at 06:07

  Sorry, erg late reactie. Ik hoorde het nieuws kort geleden pas van Elisa.
  Jammer dat het uit is tussen jou en hem, jullie leken zo’n leuk stel. Ik weet dat je erg emotioneel kan zijn, ik vind het daarom erg knap dat je gewoon je leuke creatieve dingen hebt opgepakt! Je bent heel wat sterker geworden in de tijd dat we elkaar niet hebben gezien.
  Ik heb zelf in de tussentijd ook een relatie gekregen en verloren. Toen het uit ging tussen mij en Nienke zeiden mijn vrienden mij, uit iedere relatie neem je iets positiefs mee.
  Ik hoop je weer eens te spreken, al is het maar via mail. Ik ben ook erg veranderd.

 • Leave a Reply