0 In Personal/ Photo diary

Photo diary: Juli 2016


Afgelopen maand heb ik weer super veel lekkere dingen gegeten! Zo ben ik uit eten geweest, bij familie gegeten en heb ik zelf weer een aantal nieuwe recepten uitgeprobeerd. En ook best wat mooie plekjes buiten de deur gezien!


Ik kijk elke week weer op Pinterest voor nieuwe recepten die ik kan maken s’avonds. Meestal geef ik er dan mijn eigen draai aan. Deze avond maakte ik wortels en broccoli uit de oven met balsamic vinegar en een vegetarische schnitzel. Bij de wortels had ik nog feta gedaan. Was erg lekker!


Mooie luchten s’avonds!


Mijn vriend maakte bladerdeeg gevuld met zalm, roomkaas en spinazie. Met ovengebakken aardappel partjes erbij. Ik ben zo blij dat hij lekker kan koken!


Ik wilde aardappels een beetje meer smaak geven met wat azijn. Maar toen ik de fles pakte en deze dingetjes er in zag heb ik dat toch maar niet gedaan. Ik las later dat het eigenlijk niet veel kwaad kan. Maar toch koop ik dan liever een nieuwe fles, haha.


Echt, ik heb altijd gezegd dat ik niet in Amsterdam wil werken, en juist vanwege deze reden. De dagelijkse files. In vakanties ben ik makkelijk binnen 35 á 40 minuten thuis. Op gewone dagen ben ik soms wel anderhalf uur onderweg, meh.


Ook had ik weer een afspraak voor het bijwerken van mijn tattoo. Uiteindelijk heeft ze bijna niets kunnen toevoegen. Mijn huid werkte niet echt mee, waardoor de inkt bijna niet mijn huid in wilde. Dus gaan we een andere keer het maar nog een keer proberen.


Vroeger typte ik altijd heel veel op de typemachine bij mijn opa en oma als ik daar ging logeren. Helaas hadden zij de typemachine al een tijdje geleden weg gedaan. Dus kocht ik er zelf maar een via Marktplaats. Er moest alleen een nieuw typelint in en hij was weer helemaal goed. Hij komt uit de jaren ’60!


ZO…VEEL…VOGELS!


Vorig jaar kreeg ik van mijn vriend een Hema bon voor mijn verjaardag. Hiermee konden we voor 2 personen lekker uit eten. We hadden dus niet veel tijd meer om de bon te gebruiken aangezien hij maar een jaar geldig is. We gingen lekker uit eten in Zandvoort aan het strand bij Meijer. Het was heerlijk weer, dus tijd voor een wijntje!


En dit was het voorgerecht! We kregen 1 grote plaat met de voorgerecht van ons allebei er op. Dit was alleen al zo veel, dat we eigenlijk al vol zaten hier na, haha.


Dit prachtige hoofdgerecht kregen we dan ook met moeite voor de helft op. Zonde! Maar je kon er makkelijk met 3 personen van eten!


Ik was voor zover ik weet nog niet eerder in Zandvoort geweest (of echt jaren geleden misschien). Het zag er wel erg gezellig uit!


Ook gingen mijn vriend en ik de volgende dag naar Hoorn. We gingen eerst nog even in de haven en de stad Pokémon Go spelen. Zo veel water pokémon!


Daarna gingen we bij zijn ouders barbequen, lekker!


Ik probeer steeds gezonder te koken. Hier maakte ik een recept uit het winterboek van The Green Happiness. Zo veel groenten voor 1 gerecht!


En dit was het eindresultaat. Ziet er niet echt heel lekker uit, maar dat was het wel! Uiteindelijk hebben we er nog een avond van kunnen eten.


Ook deze bietenburgers maakte ik uit het winterboek. Deze vond ik zelf niet zo geslaagd. De burgers vielen uit elkaar en de smaak vond ik ook niet heel bijzonder. Volgende keer pas ik ze wel aan naar mijn smaak!


Ik ben dol op fotografie, en maak dan ook regelmatig foto’s van onze katjes. Ik was van plan om van elke maand tot hun eerste jaar, een fotoboekje te maken met hoe ze groeien! Deze fotoboekjes maakte ik via Hema. Echt super leuk!


Samen met een vriendin ging ik naar de film Me Before You. Daarvoor gingen we uit eten bij Happy Italy die ernaast zit. En dat was lekker! Niet normaal! Ik had de pasta met mozzarella, tomaat en basilicum. Sowieso was alles super vers, kwamen de gerechten met zo’n 5 minuten al op tafel én als je het niet op kunt, dan geven ze je de restjes mee in een bakje. Ik heb hier 2 dagen van kunnen eten. En dat voor super goedkoop. Hier ga ik zeker nog een keer eten. En de film was uiteraard ook heel mooi :)


Ik verzamel alles wat ik kan van Studio Ghibli. Vooral boeken ben ik gek op. Deze art boeken zijn ook echt een aanrader voor de échte Ghibli fan. Deze had ik nog niet in mijn collectie.


Mijn vriend was niet thuis en juist op dat soort dagen maak ik extra uitgebreide ontbijtjes. Arm vriendje… Ik maakte hier banaan-ei pannekoekjes met wilde perzik, aardbei en blauwe bessen siroop.


Een tijdje geleden hadden mijn vriend en ik op het strand een sapje gekocht. En sinds dat sapje wilden we hem al een hele poos zelf maken! Watermeloen en komkommer in de slowjuicer, was echt super lekker fris. En we hebben er super veel sap uit kunnen halen.


Sinds een tijdje ben ik gek op borduren. Ik ben van plan om dit soort dingen ook ooit in mijn webshop te verkopen. Maar ik vind wel dat ik eerst wat moet oefenen hier in voordat ik er geld voor ga vragen. Dit is een enorme borduurring en ben er ook echt een hele poos mee bezig geweest, en nu is hij eindelijk af! Er zitten wel wat fouten in, maar daarom oefen ik nu. Dit is een scene uit Spirited Away. Ik vind vooral de struiken met bloemen er mooi gelukt.


Wandelen is een stuk leuker nu Pokémon Go bestaat! Heb je tenminste wat te doen. Maar ook kom je echt mooie stukjes natuur tegen tijdens het spelen.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply