0 In Personal/ Photo diary

Photo diary | Januari 2018

Photo diary | Januari 2018
In Januari heb ik niet heel veel foto’s gemaakt. Deze maand stond vooral in het teken van overwerken, rust nemen en verder heb ik veel geslapen. Sinds Oktober vorig jaar ben ik een dag minder gaan werken omdat ik die rust nodig had. Na een week overwerken merkte ik al meteen dat ik meteen moest stoppen daarmee omdat het anders niet goed zou gaan. Alle lichaamlijke klachten en vooral ook mentale klachten waren weer terug. Helaas moet ik nog 2 weken lang overwerken. Hierdoor ben ik helaas weer in het dal beland waar ik nooit meer in terecht wilde komen.

Op dit moment werk ik dan ook niet meer over en de dagen dat ik gewoon werk, doe ik alles rustig aan. Ik probeer mijzelf ertoe te zetten om thuis wel iets leuks te doen, inplaats van meteen te slapen na het eten. Dat lukt opzich wel redelijk, maar mijn blog en mijn bedrijfje blijven even op een laag pitje staan. Ik speel eigenlijk vrijwel non-stop Ni No Kuni op de Playstation 3, wat ik wel erg leuk vind! Ik heb er sinds oudjaarsdag tot vandaag al 55 uur in zitten, haha.

Maar om mijn blog niet weer te laten liggen, probeer ik hier nu ook weer wat aandacht aan te geven. Ik zal gewoon artikelen posten op momenten dat ik mij daar goed over voel. Ook komen er binnenkort leuke nieuwe recepten aan met producten van Vivera en ben ik langzaam aan bezig al mijn oude recepten aan te passen naar vegan recepten. But it will take some time.


Ik had een tijd geleden enorm veel cravings naar spruitjes! Vroeger at ik ze altijd met spekjes, maar nu at ik ze met een paar voorgekookte kastanjes. Stiekem vind ik dit nog veel lekkerder!


Ook wilde ik wel eens appelbeignets maken. Ik had sowieso nog wat olie over van de oliebollen. Deze waren echt super lekker! Ik had ze voor familie gemaakt, en later nog een grotie portie voor mijn vriend en mij. Ik gebruikte het recept van Basimella, zeker even opzoeken!


Overwerken betekend ook eten op het werk. En aangezien er niet veel vegetarische of vegan opties zijn qua bestellen in Amsterdam Noord, nam ik regelmatig mijn eigen eten mee. Hier at ik de pasta bolognese van de Albert Heijn met vegetarisch gehakt van De Vegetarische Slager. Erg lekker maar wel iets te veel olie naar mijn smaak.


Bij de Ikea kocht ik deze mooie plant met pot voor in de woonkamer. Helaas vonden de katten hem ook erg leuk… Het is een giftige plant voor katten, maar wilde het toch proberen aangezien ze aan sommige andere planten ook niet zitten. Na een tijdje heb ik hem maar ergens anders gezet, anders bleef er geen plant meer van over! Gelukkig kregen de katten ook geen klachten van de plant, ze vonden hem vooral erg lekker denk ik zo.


Mijn vriend had een vers gebakken appeltaart gekregen van een vriend van hem voor zijn verjaardag. Ik kreeg al verrassing later ook een lekker warm stuk met een kop thee op bed, hmm!


Deze plant met pot heb ik een paar jaar geleden gekregen van mijn opa en oma. Zij hadden er geen plek meer voor, maar ik had toen nog bijna geen planten dus hij was meer dan welkom! Helaas begon hij nu een beetje dood te gaan. Tijd om te verpotten!


Helaas was dat nog niet zo makkelijk als dat ik dacht. De pot had een hele smalle opening en de wortels van de plant waren veel breder gaan groeien. Dus ik heb letterlijk een half uur geprobeerd die plant er uit te krijgen.


Gelukt! Ik had alleen de vuilniszak beter onder de oude pot kunnen leggen, haha! Ach, het voelde eigenlijk wel lekker, even zo met mijn handen in de aarde en de hele woonkamer een soort tuin te maken. Dat mis ik stiekem toch wel in een appartement, ook al heb ik totaal niet groene vingers.


En in de nieuwe pot! Het ziet er zo veel beter uit nu, en de plant staat ook een stuk steviger en weer rechtop. De dode bladeren heb ik verwijderd, en nu maar hopen dat hij blijft leven!

Photo diary | Januari 2018
Ook was er een cactus in mijn kasje helemaal vies zompig geworden, dus die moest vervangen worden. Ik heb meteen ook alle oude aarde weggegooid en flink gevuld met nieuwe aarde en rechts een nieuw plantje. Het ziet er weer zo leuk uit, vooral met dat lichtje zo.


Ik wil dit jaar minder geld uitgeven aan onzinnige dingen. Zo heb ik een budget ingesteld en mag ik maar 1 ding kopen per maand. Deze maand was dat dit jurkje van King Louie. Het heeft een super mooie vorm en de kleur vind ik ook echt super mooi. Ik kan hem dragen in de winter en de zomer, dat vind ik ook fijn!


En ik ben echt verliefd op de borduursels die erop zitten! Het was een dure aankoop, maar het geld helemaal waard!


Eén van mijn goede voornemens is dat ik meer wil gaan lezen. Dit kan een boek zijn maar ook een tijdschrift. Ik ben sinds vorig jaar helemaal gek op alles van Flow. Heerlijk om dit te lezen in bed met een kop thee en de Netflix openhaard, haha.


Mijn vriend verraste mij met een waxstempel (voor zegels op bijvoorbeeld enveloppen). Dit pakketje hadden we in december al binnen, maar opeens kwam er weer een pakketje aan. Hebben ze deze items 2 keer gestuurd!


Hier moet ik mijzelf steeds vaker aan herrinneren. Ik plan mijn agenda en vrije tijd altijd helemaal vol met van alles en nog wat. Ik heb altijd zo veel plannen en ideeën die ik zo snel mogelijk wil uitwerken. Maar daardoor schiet ik telkens in de stress omdat ik het gevoel heb dat ik nooit genoeg tijd heb voor mijn projecten. Wat uiteraard helemaal klopt, omdat ik 1001 dingen tegelijk en door elkaar doe. Hier door houd ik geen échte vrije tijd meer over om gewoon eens lekker te niksen of doen waar ik op dat moment zin in heb.


Van mijn opa en oma kreeg ik met kerst wat geld om iets leuks van te kopen. En daar kocht ik dit Studio Ghibli artbook van. Ik verzamel ze allemaal en ben al lekker op weg. Maar deze had ik nog niet! Helaas komen deze boeken vaak wel beschadigd aan. Ik denk dat dit komt omdat ze geimporteerd worden, wat helaas dus blijkbaar nooit veilig gebeurd. Maar als het bij de kaft blijft en niet té erg zichtbaar is vind ik het prima. Het gaat om de inhoud :)

En nu komt er weer een nieuwe maand aan met allerlei leuke dingen in het vooruitzicht, en vooral met de rust die ik probeer te plannen!

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply