0 In Personal/ Photo diary

Photo diary: Februari 2017

photo-diary-februari
In de maand februari heb ik niet echt heel veel foto’s gemaakt, maar de foto’s die ik heb zijn vooral van eten. Hoe kan het ook anders. Lekker veel uit eten geweest en genoten van de sneeuw die er tijdelijk was.


Dit heb ik laatst ontdekt en ik kan bijna niet meer zonder! Verse gember thee met een kruidnageltje en een anijsster. Zo lekker verwarmend om s’avonds te drinken voor het slapen gaan.


Ik heb zo veel kookboeken liggen, maar eigenlijk maak ik er nooit iets uit. Ik besloot om iets uit dit kookboek te maken dat ik ooit gekregen heb. Hij komt uit Schotland en heeft allemaal gerechten die uit bepaalde plaatsen van de UK komen. Helaas was die van mij niet zo goed gelukt en heb ik het later nog ietsje aangepast zodat het toch nog eetbaar was. Niet al mijn recepten lukken in 1 keer helaas, haha.


Mijn vriend en ik gingen s’avonds weer eens naar de Ikea om wat kleine spulletjes te halen. Ik at ook deze vegetarische balletjes voor het eerst, en ze waren nog best wel lekker ook! Helaas redde ik niet alles op omdat ik te zwaar had gegeten s’middags.


Maar dit overheerlijke taartje had ik ook nog staan, dus die heb ik toch nog maar opgegeten.


Sneeuw! Ik houd eigenlijk totaal niet van sneeuw, ik heb er zelfs letterlijk trauma’s aan overgehouden van iets van vroeger. Maar als ik niet van huis hoef vind ik het geweldig. Dat knisperende geluid onder je schoenen <3
Ik had een dagje vrij genomen en ging eindelijk eens met mijn moeder lekker lunchen! We hebben daarna nog even snel het winkelcentrum rondgelopen. Ik kocht een jas van Promissvoor maar 15 euro inplaats van 160! Dat noem ik pas een koopje! Oh, en wat je hier op de foto ziet is een vers tomatensoepje met pesto olie en een bruine bol met eiersalade, gerookte zalm en mierikswortel mayonaise. Het was echt heel lekker!

photo-diary-februari
En ik neem buiten de deur tegenwoordig vaak verse munt thee, dat is altijd goed!


Thuis maakte ik dit overheerlijke potje met gekarameliseerde zoete aardappel, boerenkool en meergranen rijst. Dit was zo super lekker, dat ga ik echt vaker maken! Normaal houd ik namelijk niet van boerenkool, maar hier proefde je het bijna niet.


Hier maakte ik de carrotcake pancakes van laatst. De katten vinden mijn eten ook altijd super lekker ruiken, haha.


Mijn vriend was laatst weg s’avonds. Maar ik heb altijd de gekste ideeën s’avonds. Hier wilde ik een stuk laminaat zagen zodat ik een extra plankje kon maken in de wc. Maar ik heb dus geen goede zaag thuis. Maar wilde dit zo graag voor elkaar krijgen dat ik het met een aluminiumzaag probeerde. Dat werkt natuurlijk voor geen meter, dus na een half uur hakken met dat ding ben ik maar gestopt. Komt wel een andere keer met een goede zaag haha.


Alleen eten vind ik nooit zo leuk. Dus dan maar een simpel avondmaal. Een broodje omelet met spinazie en geitenkaas. Liefde voor geitenkaas!


Na 3 uur dan heb ik vaak geen zin meer om te werken. Dan heb ik al mijn concentratie al verbruikt voor die dag. Dan maar wachten tot de tijd sneller gaat.


Tijd om te sporten! Ik houd totaal niet van sporten, maar om 10 kilo af te vallen is het toch echt nodig. Ook voor mijn spieren is het beter, aangezien ik een full time kantoorbaan heb en verder altijd alles met de auto doe. Geen beweging verder voor mij dus. Ik vind het nog lastig om het vol te houden om 3 dagen in de week te sporten. Maar toch lukt het vaak wel!


Maar dan heb ik naast mijn baan, mijn blog, mijn familie en het sporten ook nog een cursus. Ik heb er de afgelopen maanden totaal geen tijd gehad om er echt aan te beginnen. Dus nu word het hard doorbikkelen om het op tijd af te krijgen!


Maar als ik dan urenlang heb gestudeerd dan neem ik ook wel echt even tijd voor mijzelf. Die computer gaat uit en ik ga lekker een serie kijken met kaarsjes en een kopje thee. Of ik lees een boek of tijdschrift. Even weg van alle verplichtingen.


En ja, normaal zit ik in een kantoor zonder ramen of frisse lucht. Dus als je dan 1 dag even in een ander kantoor zit met alleen maar ramen, dan heb je het gevoel dat je nooit meer weg wilt van je werk. Dan word het zelfs leuk! Serieus, dan merk je pas hoe fijn daglicht is, zelfs als het niet zonnig is. Helaas zit ik nu weer in “de bunker”, het kantoor zonder daglicht, ramen en frisse lucht.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply