0 In Personal/ Photo diary

Photo diary | December 2017

Photo Diary | December 2017
December is altijd een drukke en dure maand. Helaas bleek dat ook weer dit jaar het geval en daar was mijn portomonnee niet zo heel blij mee. Maar mijn buik wel! Want ik heb zo veel gegeten! Kijk snel verder naar hoe veel ik gegeten heb, haha!


Mijn vriend was s’avonds niet thuis, dus bestelde ik een pokébowl en rijstloempia’s? Vegan iniedergeval, erg lekker!


De katten aten gezellig onder de kerstboom die ik 5 december had opgezet. Helaas bleef de boom niet helemaal heel. Een van de katten heeft een tak helemaal gebogen door haar zware dikke lichaampje. Dat moet je dan maar voor lief nemen hé.


En toen ging het opeens enorm sneeuwen in Nederland. En dat vond ik echt niet leuk, ik heb echt een trauma aan sneeuw en ijs en nu moest ik daar in rijden! Ik heb op de ring Amsterdam nog niet eerder ZO veel file gezien. We konden ook niet echt veel harder rijden dan 30 de hele weg. Sommige stukken omhoog kwam ik ook maar net aan omhoog, omdat het zó glad was. Inplaats van 40 minuten heb ik er iets langer dan 2 uur over gedaan om thuis te komen.


De volgende dag ben ik dan ook maar thuis gebleven, ik durfde gewoon niet de weg op. Het kostte mij wel mijn laatste vrije dag van dat jaar, maar ik ben liever veilig thuis dan dat ik weer ongelukken krijg.

Photo Diary | December 2017
Gezellig even een stukje “lopen” buiten die dag. Het was meer glibberen over de ijsstenen, maar het was wel even fijn zo buiten.


Mijn vriend maakt echt de lekkerste poffertjes! Zo blij dat we een gietijzeren poffertjespan hebben. Alleen had ik Wajang plantaardige boter erover gedaan, maar dat vond ik niet zo’n succes.


Het begin van die week haalde ik mijn broertje op van het station. Het was super laat s’avonds, want zijn vliegtuig vanuit Noorwegen had heel veel vertraging en veel treinen reden niet of niet zo ver. En aangezien mijn moeder die week jarig was, gingen we gezellig met z’n allen uit eten bij d’Olifant in Heerhugowaard! Hier had ik een portobello met gegratineerde kaas.


Salade met suikerbrood.


Suikerbroodtosti met vers fruit.


Falafel op een broodje. Helaas hadden ze geen wraps meer, want dat broodje was erg vullend!


Feta courgette spiesje met tuttifrutti.


En een passievrucht gebakje. Maar die heeft mijn vriend voor de helft opgegeten omdat ik het niet meer weg kreeg, haha.


Ik deed een flinke bestelling bij Pit&Pit. Hier ga ik zeker vaker bestellen! Je krijgt zoveel voor je geld! En de plastic potjes waar je alles in krijgt kun je super makkelijk hergebruiken voor andere dingetjes, super handig! Ik bestelde een kilo quinoa, kokosrasp, kala namak (zwart zout), maanzaad, chiazaad, salie, tijm, hennepzaad, koekkruiden en een theezeef voor losse thee.


Eén van mijn favoriete plekjes in de slaapkamer. Het ziet er altijd zo gezellig uit!


Ook gingen we met al mijn neven en hun vriendinnen uit eten bij De Heren van Sonoy in Alkmaar. We aten met uiteindelijk 4 personen vegan, en hadden een apart menu van de rest. Dit was ons voorgerecht. Een bieten carpaccio met abrikozenjam, pecannoten, verse vijgen en sesamkoekjes.


Het hoofdgerecht was een papadum met tempeh en pittig gegrilde groenten.


En het dessert was gegrilde ananas met rode peper met grapefruit sorbet. Het was allemaal super lekker en goed verzorgd.


Deze heb je vast al bij vele mensen voorbij zien komen. Ik was ook wel benieuwd naar mijn resultaat. Owl City blijft gewoon mijn all time favorite!


Dit klinkt misschien gek, maar dit is echt mijn favoriete zout. Ik nam het mee uit Noorwegen en gebruik het best wel veel. Een lekker sterke zoutsmaak waardoor je niet zo veel nodig hebt in je gerecht.


Dit letterbord kreeg ik in mijn kerstpakket, super leuk! Ik wilde hem al een tijdje hebben maar vond ze altijd te duur. Leuk voor op mijn kantoortje!


Vegan kipsaté! Ik had daar super veel zin in, maar aangezien ik geen kip meer eet vond ik dit wel een goed idee!


En de volgende dag maakte ik deze vegan salade voor lunch. Romaine sla kropje met snoeptomaten, augurkjes, kappertjes, pittenmix, notenmix en een sinaasappeldressing.


Ondertussen ben ik super druk bezig met het opzetten van mijn bedrijfje. Ik voel de motivatie er weer helemaal voor! Het enige nadeel, voordat ik shirts kan bedrukken moet ik ze allemaal wassen, drogen en strijken. En dus ook opvouwen. Daar ben ik best wel even mee bezig! Maar anders loopt de verf uit over het shirt omdat er altijd een soort vet laagje overheen zit. Oh, en ik moet ze dus nog strijken, maar dat doe ik pas op het moment dat ik ze ga bedrukken.


Op kerstavond gezellig met zijn tweetjes gourmetten voor de tv terwijl we Captain America keken. Dit vind ik altijd zo leuk ^^


Ik was naar de Ikea geweest en kocht daar onderandere deze plant. Hij is giftig voor katten, maar ik wilde het toch proberen. Helaas aten de katten er diezelfde avond nog 4(!) bladen vanaf en helemaal stuk. Ze zijn uiteindelijk niet ziek geweest, maar ik vind dit altijd zo zonde van al mijn planten!


Eerste kerstavond aten we bij mijn schoonouders. Dit maakte mijn schoonzus klaar. Een lekker broodje met een bietenburger, erg lekker! We hadden nog meer hapjes, maar daar heb ik geen foto’s van gemaakt.


En ik maakte deze vegan tiramisu, was ook erg lekker!


Tweede kerstdag ontbijtje! Hmm! Ik heb nu elke ochtend zin in afbakbroodjes!


Ik klopte voor het eerst kikkererwtenvocht op voor chocolademouse. Zo gek dat dit precies op eiwitten lijkt! Nooit meer onnodig eieren splitsen en rauw eiwit eten.


Over eieren gesproken, haha. Dit voorgerechtje maakte mijn moeder met het eten s’avonds. Was ook erg lekker! Eigenlijk was er in heel december niets wat ik minder lekker vond. Zo fijn!


Mijn moeder had gevulde kalkoen gemaakt en ik maakte deze vegan lasagne met zoete aardappel en kastanjes. Oh, en ik at een vega burger erbij, geen kalkoen haha.


Lekker aan tafel eten met boerenkool stamppot! Eigenlijk eten we altijd alleen met speciale gelegenheden aan tafel. Maar stiekem vind ik dit veel fijner en gezelliger.


Eindelijk weer verder met mijn borduurprojectje terwijl ik Netflix kijk.


Ik liet weer een tattoo zetten! Dit ontwerp had ik al een tijdje op het oog en besloot hem eindelijk te laten zetten op mijn enkel. Het is een kodama, een tree spirit. Ik ben sowieso gek op alles wat met Studio Ghibli te maken heeft. Dus deze kon niet ontbreken. Ik liet hem weer zetten door Daisy.


Op oudjaarsavond heb ik eigenlijk alleen maar Ni No Kuni gespeeld op de Playstation 3. Zo verslavend! Sinds die avond speel ik elke dag een paar uur s’avonds.


En ik bakte verse oliebollen met krenten! We vierden het dit jaar lekker rustig met z’n tweeën. Maar alle oliebollen waren diezelfde avond nog op, haha! We hebben per persoon gewoon 12(!) oliebollen gegeten. En stiekem heb ik er nog steeds zin in.

Wauw, dit was echt een super fijne December. Sowieso was ik echt meer dan de helft van de maand vrij, waardoor ik super veel vrije tijd had. Ik ben ook nog een keer uit eten geweest met mijn schoonmoeder + vriendin waardoor we uiteindelijk 3 keer uit eten zijn geweest en 2 keer bij familie hebben gegeten. We hebben veel bordspellen gespeeld en gewoon lekker rustig binnen gezeten. Helaas zijn mijn vrije dagen nu op en moet ik vanaf nu weer even knallen op mijn werk in deze drukke tijden.

Ik hoop dat ik mijn webshop snel kan openen en dat dat goed gaat lopen. Dat zou echt een droom zijn die uit komt. Dat is mijn grootste droom voor 2018. En daar ga ik alles voor inzetten! Hebben jullie nog grote doelen of dromen voor 2018?

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply