0 In Lifestyle/ Personal/ Persoonlijk

Persoonlijk | Wanneer je geen energie meer hebt

Persoonlijk | Wanneer je geen energie meer hebt
Stiekem, was het al heel moeilijk om alleen al dit bericht aan te maken. En het voelt nog moeilijker om de woorden te vinden die ik hier wil gaan typen. Het klinkt heel simpel. Een paar klikken om het bericht aan te maken en dan type je er op los, toch? Nou, zo makkelijk gaat het bij mij de laatste tijd niet meer. En dat geldt niet alleen voor dit artikel dat ik probeer te schrijven, maar voor meerdere dingen in mijn leven op dit moment.

Mijn hoofd zit vol. Het voelt alsof er niets meer bij past, geen nieuwe informatie, geen nieuwe ideeën, geen nieuwe gedachten. Ik heb het gevoel dat als er iets nieuws bij komt, dat er goede ideeën worden weggegooid omdat het niet meer past. Het een moet ruimte maken voor het ander. En daardoor vergeet ik veel dingen die ik wel wil onthouden. Klinkt misschien gek of raar, maar dit is echt hoe ik mij voel.

Ik voel veel passie voor al mijn ideeën. Zo wil ik graag elke week 2 artikelen online zetten hier op mijn blog. Mijn ideeënlijst voor mijn blog is bijna oneindig, want elke week komen er wel weer nieuwe ideeën bij. Ook wil ik zo graag verder met mijn eigen webshop. Ik wil producten maken, fotograferen, klaarzetten in de webshop en daarnaast ook nog social media bijhouden om iedereen excited te maken voor wat er gaat komen als hij eindelijk online is! Maar ook daar moet ik nog weer designs voor ontwerpen die ik uiteindelijk goed genoeg vind.

Maar ook op persoonlijk vlak wil ik te veel. Ik wil weer meer sporten, want dat laat ik de laatste paar maanden weer links liggen. Meer mediteren, yoga beoefenen. En ook gewoon genieten van mijn vrije tijd, gewoon eens even niks doen en genieten van het niks doen. Zonder druk te voelen dat ik maar bezig moet zijn want anders red ik het allemaal niet.

Er staat zo veel op mijn wensenlijstje, op mijn bucketlist, op mijn to-do lijst. Maar ik kan er gewoon geen energie meer voor vinden. Sinds begin oktober werk ik nog maar 4 dagen in de week, elke woensdag ben ik vrij. Dit was uit pure noodzaak, want ik zat echt tegen een burn-out aan. Ik voelde mij mentaal wel wat beter na een paar weken. Iets meer rust in mijn hoofd. Maar mijn lichaam werkt niet mee. Nergens heb ik meer de kracht voor en die kan ik ook nergens vandaan halen. Ik wil wel, maar ik kan mijzelf er niet toe zetten om alleen al van de bank of uit bed te komen om wat drinken te pakken of om naar de wc te gaan. Als dat al niet eens lukt, hoe kan ik dan al die andere dingen gaan doen die ik nog wil doen.

Het klinkt misschien allemaal heel dramatisch als buitenstaander. Maar ik voel dat zelfs met die extra dag vrij van mijn werk, dat ik mijzelf eigenlijk niet beter ben gaan voelen. Ja, ik kan wel weer lachen op mijn werk, thuis en met familie. Maar als het aankomt op echt dingen doen, dan zakt de moed weer in mijn schoenen en kom ik niet meer van mijn plek af.

+ I’m trying to find the means to living more passionately
Cause I’m not who I wanna be
Buried in routines, I don’t care what happens to me
I just gotta get free
~ Swimming with Dolphins – Diplomat

 
Laatst ging ik voor het slapen gaan nog even mediteren. Ik had een meditatie podcast aangezet van een paar minuten. Ik moest mijn hele lichaam aanspannen voor 10 seconden en dan alles helemaal los laten, ontspannen. Tijdens het loslaten van alle spanning in mijn lichaam barstte ik in tranen uit. Ik kon niet meer. Ik KAN niet meer. En ik wil wel, maar mijn lichaam werkt niet mee. Aals je lichaam niet meewerkt, dan wil ik uiteindelijk ook gewoon niet meer, want het gaat toch niet gebeuren.

En nu ga ik iets zeggen dat je normaal niet zo snel online moet zeggen, maar aangezien mijn werkt het toch al weet, doe ik het gewoon. Ik ben ongelukkig met mijn werk en op het werk. Ik weet dat ik moet stoppen, maar helaas kan ik niet zomaar stoppen. Financieel zou ik dat niet redden. Maar het gevoel dat ik voor 3 personen aan het werk ben, het donkere hok zonder ramen en frisse lucht waar ik de hele dag zit opgesloten, de hele sfeer die er elke dag hangt en het eentonige werk dat ik elke dag doe. Het is hersen- en lichaam dodend. Ik ben altijd blij als ik weer naar huis kan om leuke dingen te gaan doen. Maar als ik dan thuis ben of vrij ben, dan doe ik de hele dag niks.

Vaak ook omdat ik te moe ben, misselijk, spierpijn, futloos. Ik WIL bijvoorbeeld wel een rondje buiten lopen, maar om eenmaal buiten te zijn moet je weer stappen nemen. Je schoenen uit de kast halen en aan doen, jas aandoen, sjaal omdoen, de deur uitstappen, het complex waar ik woon uitlopen en dan nog richting het park lopen. Maar het kost mij tegenwoordig 10x meer moeite om dat allemaal te doen vergeleken met normaal.

Het is nog niet zo makkelijk om hier uit te komen. Om de rust weer in mijn lichaam te voelen, rust in mijn hoofd te hebben en vooral weer de energie te vinden die ik graag wil hebben om alle dingen te kunnen doen die ik wil doen. Ik voel zoveel passie voor van alles! Alleen die energie ontbreekt op dit moment gewoon.

Hebben jullie wel eens in deze situatie gezeten? En hebben jullie tips om hier weer uit te komen? De beste tips krijgt van mij een leuke verrassing, want ja, dan heb ik als het goed is wel weer genoeg energie om dat te regelen!

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply