0 In Personal/ Persoonlijk

Persoonlijk | Slaapkamer make-over

Persoonlijk | Slaapkamer make-over
Afgelopen zomer was ik het zat, die slaapkamer moest een make-over krijgen! Toen ik hier heen verhuisde hebben we alle muren gewoon met wit behangen. Maar na een tijdje voelde het niet meer zo fijn aan. Het voelde kaal en onpersoonlijk. Ook houd ik best wel van wat kleur in huis. Het was nu eindelijk tijd om daar iets aan te doen, maar ik wilde niet zo veel geld uitgeven aan bijvoorbeeld nieuwe spullen. Dus ik kocht een enorme pot met verf en een spuitbus met verf. Hier ging ik 2 dagen mee aan de slag. Sowieso vind ik dingen als klussen of interieur styling altijd erg leuk om te doen. Al van jongs af aan ben ik altijd bezig met het verplaatsen van meubelen, pimpen van accessoires en hele plattegronden maken met nieuwe inrichtingen.

Soms word mijn vriend er helemaal gek van, want het liefst doe ik dit soort dingen als er niemand thuis is. Dan kan ik ongestoord mijn gang gaan, zonder dat er iemand in de weg loopt. Laatst kwam hij binnen en had ik de bank helemaal uit elkaar gehaald en alles anders neergezet. Soms komt hij binnenlopen en vraagd hij wat ik deze keer heb veranderd, haha! Maar nu was het dus de slaapkamer, deze keer wel in overleg, want hij moest gewoon mee betalen aan de verf. Het is tenslotte niet meer alleen mijn huis!

BEFOREHet bed gedeelte. We hebben opzich geen kleine slaapkamer voor een appartement. Dit komt doordat wij in een rolstoelwoning wonen. Alles moet ruim genoeg zijn om een rolstoel in kwijt te kunnen. Aan de linkerkant van het bed hebben we een groot raam dat de slaapkamer scheid van het inpandige balkon, zo komt er toch nog wat licht binnen, want verder zijn er geen ramen in de slaapkamer. Bij het bed staat een elektrische kachel met daarop een tv en we hebben aan beide kanten van het bed een nachtkastje staan. Vrijwel alle meubels en accessoires heb ik bij de Ikea gekocht. De lamp is eigenlijk een eettafel lamp, maar deze vond ik ook wel leuk zo in de slaapkamer. Wel heb ik daar een stuk papier geplakt aan de onderkant zodat je niet recht de lamp in kijkt vanuit bed.


Dit is mijn make-up hoekje. De spiegel is al járen oud. Deze heb ik ooit gekregen van mijn opa en oma, die heeft daar jaren lang in huis gehangen, waarschijnlijk zelfs voordat ik geboren was! Hij was eerst goud, maar ik heb hem zo’n 10 jaar geleden zwart geverfd en wat details wit. Ook deze planken komen bij de Ikea vandaan. Opzich vind ik deze opstelling met mijn parfums en make-up wel mooi, maar erg praktisch vind ik het niet. Zwarte meubels zien er heel snel stoffig uit en als ik alles weer wilde schoonmaken, moest ik alle losse onderdelen er telkens vanaf halen. Het krukje eronder had niet echt een functie, soms legde ik er mijn kleding of wat boeken op.


En dan nog dit hoekje tussen de deur naar de woonkamer en de deur naar de badkamer. Het voelde altijd als een beetje een gek hoekje waar je niets mee kunt. Dus heb ik er maar een tafeltje neergezet. De rozen heb ik jaren geleden eens van mijn moeder gekregen voor mijn verjaardag. Ik vind ze nog steeds erg mooi! De hanger aan het plafond met de luchtballonnen heb ik zelf gemaakt met papier uit de Flow.

AFTERHet eindresultaat! Ik heb gewoon over het behang heen geverfd, wat nog best wel lastig was. Het behang heeft een structuur waardoor ik best wel wat verf moest gebruiken en de roller wat harder op de muur moest drukken om de verf in alle kleine gaatjes te krijgen. Maar je ziet hier wel hoe groot het verschil is met alleen al een kleur op de muur! Het ziet er een stuk minder kaal en veel gezelliger uit. Ook de binnenkant van de 3 lampen heb ik geverfd met koperverf. (Sorry voor de nog wat stoffige lamp hier, haha.) Maar ook die lampen maken een groot verschil! Van de plafondlamp heb ik de lamp verwisseld van een normale led lamp naar een spaarlamp. Deze is een stuk minder fel waar door alles nog wat zachter over komt.


Het saaie Ikea krukje heeft plaats gemaakt voor dit tafeltje. De deksel hiervan heb ik donker gebeitst waardoor deze ook wat beter bij de rest past. Hier bewaar ik nu mijn agenda en boeken die ik op dat moment lees. Ook heb ik de planken anders ingedeeld met mijn make-up spullen en qua accessoires. De kabel van mijn draadloze oplader voor mijn mobiel heb ik in het zwart aangeschaft zodat deze minder opvalt tegen de donker muur.

DETAILS


Persoonlijk | Slaapkamer make-over
Eén van mijn favoriete hoekjes in de kamer. Het potje heb ik ook koper gespoten, dit past ook perfect bij de dromenvanger die er in staat. Ik ben gek op de producten van Rituals (wat je in de volgende foto’s wel zal zien). Hier staan wat veel gebruikte verzorgingsproducten.


De spiegellamp is een van de beste aankopen geweest, perfect als je in het donker moet opmaken! Alle parfums (Rituals!) staan nu heel handig stofvrij onder glas. Super makkelijk met schoonmaken zo, want nu hoef je niet alle producten te verplaatsen, maar gewoon dit hele ding in 1 keer. Ik vind het ideaal!


Op de plank daar onder staan nog steeds de 3 zwarte bakjes met onderandere lippenbalsems, nagellak en andere spulletjes. Oude opgemaakte kaarsenhouders heb ik schoongemaakt en hier bewaar ik nu mijn kwasten, wattenschijfjes en wat veel gebruikte make-up in. De grote kaarshouder gebruik ik als een soort prullenbakje.


De eerst zo nutteloze ruimte tussen de 2 deuren heb ik nu optimaal benut! Deze boekenkast stond eerst in de woonkamer op een onhandige plek. Hier past hij perfect en het ziet er een stuk gezelliger uit zo in de slaapkamer. Ook handig omdat de katten er nu niet meer bij kunnen komen, scheelt een hoop afstoffen en kattenharen in deze kast. In de fotolijstjes aan de andere kant van de muur hangen zwart wit foto’s van mijn vakantie in Noorwegen.


Het bedplaid is van de Ikea.


De twee blauwe kussens zijn ook van de Ikea. Het Totoro kussen had ik al.


Ik ben ook super blij met de keuze om de binnenkant van de lampenkappen koper te spuiten. De lampen geven nu een heel ander soort licht!

Wat vind jij van de make-over?

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply