0 In Personal/ Persoonlijk

Mini-gids voor Schotland

IMG_0708-1
Samen met mijn vriend ga ik toch wel zo’n 2 keer per jaar naar Schotland toe. Zijn vader is Schots en hij heeft hier nog wat familie wonen. We slapen altijd bij zijn opa die nog op zichzelf woont, en we zorgen dan altijd voor hem. Maar natuurlijk doen we ook genoeg leuke dingen samen! Ik ben nu denk ik zo’n 6 keer in Schotland geweest, maar toch ontdek ik steeds weer nieuwe leuke dingen! Hier een klein lijstje met wat spots die ik zelf erg leuk vind om elke keer weer heen te gaan. We zijn maar in een klein gedeelte van Schotland nu geweest, maar we willen steeds iets verder iets gaan ontdekken.

IMG_0692-1
Winkels
Een van de redenen waarom ik zo van schotland houd, is het shoppen daar. Ze hebben daar zoveel leuke winkels! Soms zou ik willen dat ik er woonde, dan kon ik er elke week wel shoppen. Misschien maar goed dus dat ik er niet woon, dan zou ik snel blut zijn. Vooral de Primark en Forbidden Planet vind ik erg leuk. De Primark daar is echt totaal anders dan hier in nederland. Het is er rustig, opgeruimd en ze hebben 3 keer zo veel items vergeleken met hier. Forbidden Planet is een comic winkel waar we minimaal 2 keer per vakantie heen gaan. Ze hebben ook een webshop, maar daar kun je helaas alleen met creditcard betalen. Dus doe ik de grote inkopen maar daar in de winkel!

– Forever21, Glasgow
– Primark, Glasgow
– Forbidden Planet, Glasgow
– HMV, Glasgow
– ASDA, Clydebank
– Miss Selfridge, Glasgow, Buchanan Galleries
– Dorothy Perkins, Glasgow, St. Enoch
– Disney Store, Glasgow, St. Enoch

IMG_0822-1
Restaurants
Eigenlijk gaan we nog niet eens zo heel veel uit eten in schotland. Meestal zijn er zo ongelovelijk veel lekkere dingen in de supermarkt die we hier in nederland niet hebben, dat ik daar liever iets van probeer. En ik vind het ook gewoon leuk om te koken, en natuurlijk moeten we voor mijn vriend zijn opa zorgen. Vind hij ook gezellig! Toch heb ik een paar restaurants waar we het wel gezellig vinden om soms te eten.

The pancake place, Oban
West Park hotel, Clydebank
Frankie and Benny’s, Clydebank

IMG_0780-1
Bioscopen
Ook gaan we veel naar de bioscoop. Vaak zijn er daar al films uit die nog niet in nederland draaien. Ook draaien er films die niet in nederland komen. En natuurlijk omdat er daar geen ondertiteling is! Ik vind het persoonlijk niks dat er in nederland ondertiteling bij de films zit, aangezien ik dan telkens door de tekst word afgeleid en minder naar de beelden van de film kijk. Thuis kijk ik ook altijd de films zonder ondertiteling. Gewoon zo veel fijner! De IMAX bioscoop in Glasgow heeft trouwens het grootste scherm van heel europa. Zeker een reden om daar eens langs te gaan!

Empire Cinemas, Clydebank
Cineworld, Glasgow
Cineworld IMAX at Science Centre, Glasgow

Clydebank is trouwens een stad met een geschiedenis. Hier stond bijvoorbeeld vroeger de fabriek van Singer. Dit is een wereldwijd bekend merk van naaimachines. Maar ook zijn hier veel bekende schepen gebouwd zoals de Queen Mary, Queen Elizabeth en de Queen Elizabeth 2. Ik vind het hier in clydebank altijd heel fijn omdat het kleiner voelt dan dat het daadwerkelijk is. En hangt altijd een fijne sfeer die heel huiselijk aanvoelt. Glasgow vind ik ook altijd heel gezellig. De winkelstraten zijn groots opgezet, maar ze hebben altijd iets knus. Ik vind het bijvoorbeeld een fijnere stad dan Edinburgh omdat dat heel druk en groots aanvoelt. Daar voel ik mij altijd iets minder op m’n gemak bij. Dus ben je nog nooit in deze plaatsen geweest, neem zeker eens een kijkje als je in schotland bent!

Ben jij al eens in schotland geweest?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply