0 In Personal/ Persoonlijk

Mijn Studio Ghibli verzameling

IMG_3709-1
Zoals ik waarschijnlijk al vaker heb verteld, ben ik enorm verslaafd aan alles van Studio Ghibli. Studio Ghibli is een japanse animatie studio en zij maken onderandere prachtige films! En als groot fan verzamel ik ook natuurlijk vanalles van alle verschillende films. Mijn verzameling bestaat vooral uit dvd’s en boeken. Maar ik ben altijd op zoek naar andere leuke dingetjes!

De meeste spullen die ik heb komen uit Schotland, daar heb je een comic winkel genaamd Forbidden Planet. Elke keer als ik daar op vakantie was nam ik weer heel wat mee terug naar huis. Heel veel dingen zijn daar vrij goedkoop in vergelijking met alles op internet. Helaas kun je via de webshop alleen via creditcard betalen, maar misschien is dat wel beter voor mijn portomonnee ;)

15
Als eerst mijn The Secret World Of Arrietty poster. Deze bestelde ik een hele poos geleden via Ebay. Ik ben er nog steeds super blij mee! En daarnaast een foto van het schilderij wat ik zelf heb gemaakt. Hij heeft hetzelfde formaat als de poster, maar dan landscape. Ik ben hier super trots op! Ik schilder eigenlijk nooit, maar ik ben hier een paar dagen mee bezig geweest en vind hem toch best goed gelukt!

14
Deze twee schatjes zitten op mijn bank. Het kussen van Totoro heb ik eens voor mijn verjaardag gekregen en de knuffel heb ik besteld via internet. Ik had toen een sleutelhanger besteld maar kreeg opeens deze binnen, super handig dus. Maar hij is wel heel schattig!

13
In Schotland vond ik deze twee cd’s in de muziekwinkel liggen. De linker is een speciale cd van alleen de film Spirited Away, mijn favoriet. De rechts is een cd met een boekje met lyrics (al kan ik deze niet lezen aangezien die japans zijn), en deze heeft twee cd’s met nummers van veel verschillende films. En als je de film Grave Of The Fireflies hebt gezien zul je het blikje wel herkennen. Dit blikje komt namelijk voor in die film en hier heeft de fabrikant een special edition van gemaakt. Die moest ik natuurlijk hebben! Het blikje laat ik wel dicht trouwens, anders vind ik het toch een beetje zonde.

12
Deze boeken zijn niet per sé van Studio Ghibli, maar er zijn wel films hier op gebaseerd. De linker is een hele boeken serie van The Borrowers. Hier is de film The Secret World Of Arrietty of gebaseerd. Maar in de boeken gaat het verhaal van de film nog veel verder, echt een aanrader als je de film leuk vond! En het rechterboek gaat over Howl, van Howl’s Moving Castle. Alleen was ik zo slim om het tweede deel van de boekenreeks te kopen inplaats van de eerste. Maar deze is ook heel spannend!

11
Links zie je een tasje van Totoro. Deze vond ik toen ik een keer op Chibi-con was. Het is wel een mini tasje, dus helaas kan ik hem niet dragen, want de armhengsels zijn veel te klein. Maar ik heb hem nu meer voor de sier. En de muts rechts vond ik op Elf Fantasy Fair. Ik heb hem nooit gedragen, maar ook bij deze kocht ik hem meer omdat ik hem zo leuk er uit vond zien.

10
Deze t-shits zijn allemaal niet origineel van Studio Ghibli. Maar via internet zijn er verschillende webshops waar creatieve mensen hun artwork online zetten. Als deze artworks de meeste stemmen krijgen, kun je dit voor 24 uur uur lang online bestellen op een t-shirt! Ik volg deze webshops eigenlijk altijd, en als ik een print heel mooi of leuk vind, dan bestel ik er weer 1!
Het linker t-shirt draag ik eigenlijk niet zo veel. Ik vond de print heel leuk, maar groen is gewoon niet echt mijn kleur helaas. En het rechter t-shirt was de eerste die ik kocht, deze heb ik helaas een maatje te klein gekocht, maar ik draag hem nog wel soms. Hij is gewoon zo schattig!

8
En mijn twee favorieten! Vooral de linker, geïnspireerd op Kiki’s Delivery Service vind ik erg leuk. De rechter is, natuurlijk, van de film Ponyo.

7
En deze donker blauwe shirts vind ik ook nog steeds erg mooi! Ik vond de linker wel erg grappig gevonden, zo in het silhouet van Hello Kitty. En de rechter blijft denk ik mijn favoriet van alle t-shirts. Ik ben dol op de kat Jiji van Kiki’s Delivery Service. Ik wil ook in ongeveer deze stijl een tattoo nemen, dus dit t-shirt doet mij daar altijd een beetje aan denken.

9
Mijn enige foute christmas sweater! Van Totoro uiteraard. Al draag ik deze niet alleen maar met kerst, maar ook gewoon als het koud is. En het rechter t-shirt is geïnspireerd op de film Princess Mononoke.

1
Ik ben gek op verschillende boeken van Studio Ghibli. Zo ook de speciaal uitgebrachte boeken met alle art van de films. Ik heb tot nu toe alleen deze van Ponyo, maar er komen er zeker meer in mijn verzameling. Je ziet precies hoe de schetsen er uit zagen bij bepaalde scenes van de film en hoe ze op bepaalde charaters zijn gekomen. Heel inspirerend! Het rechter boekje heb ik voor mijn verjaardag gekregen van mijn broertje, super lief! Hierin word over alle verschillende films verteld.

6
En als je niks bij je hebt om de films te bekijken, dan lees je het toch gewoon? Ik vind dit wel een geniaal idee om de films ook als comic uit te geven. Van Ponyo heb ik helaas nog niet alles, maar dat komt nog wel. Het ziet er zo mooi uit! Het zijn allemaal screenshots uit de film, maar zo neergezet op papier dat je er hier ook veel van snapt hoe het verhaal loopt.

5
En hier een serie van Castle In The Sky.

4
En deze van The Secret World Of Arrietty. Ik dacht eerst dat ik deze niet compleet had, omdat het maar twee delen waren. Maar omdat ze wat dikker zijn dan de rest is deze toch gelukkig al compleet.

3
Princess Mononoke!

2
En mijn favoriet, Spirited Away! Deze heb ik ook echt al meerdere keren gelezen.

IMG_3709-1
En dan al mijn dvd’s! Tot nu toe heb ik (volgens mij) alle films die in deze vormgeving zijn uitgegeven vanuit Studiocanal. En dat zijn er best wel veel!

IMG_3710-1
Deze twee dvd’s, The Castle Of Cagliostro en The Little Norse Prince, zijn niet onder een nummer uitgegeven. Waarschijnlijk omdat deze niet onder Studio Ghibli zijn uitgegeven toen ze uit kwamen, maar ze zijn wel onder deze reeks uiteindelijk door Studiocanal uitgegeven.

IMG_3711-1
En dan heb je nog Nausicaä Of The Valley Of The Wind en The Cat Returns. Ik vind de eerste vooral vanwege de hele achterliggende gedachte mooi en de tweede omdat de film over katten gaat. (Crazy cat lady!)

IMG_3712-1
Porco Rosso en Pom Poko zijn eigenlijk, naar mijn mening, heel erg ondergewaardeerde films. Ze zijn wel weer anders dan de rest, waarschijnlijk omdat dieren hierin de hoofdrol spelen. Maar zeker de moeite waard om eens te kijken als je de rest van de Studio Ghibli films leuk vind!

IMG_3713-1
Kiki’s Delivery Service is een van mijn favoriete films. Hij maakt me altijd weer happy als ik geen leuke dag heb gehad bijvoorbeeld. Ook Laputa, Castle In The Sky is erg mooi.

IMG_3714-1
Howl’s Moving Castle en Princess Mononoke zijn al weer de wat bekendere films. Ze hebben allebei wel iets aparts, iets waar je een bijzonder gevoel bij krijgt.

IMG_3715-1
My Neighbour Totoro is denk ik wel een van de meeste bekende films van Studio Ghibli. Je vind hier ook echt enorm veel merchandise van. En dat vind ik eigenlijk wel apart, want om eerlijk te zijn vind ik de film niet eens een van de beste. Grave Of The Fireflies daar in tegen vind ik stiekem veel mooier. Het hele verhaal wat hier verteld word, en ook dat veel dingen hier in echt gebeurd zijn vind ik heel bijzonder.

IMG_3716-1
Whisper Of The Heart is een film die mij nooit echt bij blijft. Maar als je zegt dat de Baron Cat er in zit, dan pas weet ik weer welke film dit is. Maar misschien komt dat omdat ik deze film niet echt heel veel gezien heb nog. My Neighbours The Yamadas is een film die eigenlijk bijna niemand kent. Als groot Studio Ghibli fan waarschijnlijk wel. Maar dit is een film in een totaal andere stijl dan de rest. En dat maakt de film juist wel weer leuk eigenlijk.

IMG_3717-1
En dan mijn all time favorite, Spirited Away! Deze film heb ik echt al zeker vaker dan 50 keer gezien. Ik kijk hem sowieso altijd als ik ziek ben, maar daarnaast ook als ik me verdrietig of rot voel en natuurlijk ook gewoon als ik er zin in hem. Iniedergeval, te vaak! Maar het is een film die mij nooit zal vervelen. En ook Only Yesterday is een hele mooie, maar weer wat normalere film vergeleken met veel andere films.

IMG_3718-1
Tales From Earthsea doen mij ergens denken aan Princess Mononoke, maar dan een wat meer aparte versie daarvan. Wel erg cool! En Ocean Waves vind ik dan weer een beetje lijken op Only Yesterday. Natuurlijk zijn beide films totaal anders, maar ze hebben voor mijn gevoel een beetje hetzelfde idee.

IMG_3719-1
Waarschijnlijk kent vrijwel iedereen tegenwoordig wel deze films. Vooral Ponyo, deze is namelijk ook hier in nederland in de bioscoop geweest en was best wel goed bekeken door kinderen hier voor een japanse film. Ik vind dit iniedergeval echt een hele vrolijke film. Je kunt niet, niet glimlachen als je deze kijkt. En ook The Secret World Of Arrietty, ook wel “The Borrower Arrietty”, is zeker een van mijn favorieten. Dat kon je natuurlijk ook al zien in de vorige foto’s. Het blijft een grappig idee zo van die kleine mensjes die misschien wel bij jou in huis wonen ;)

IMG_3720-1
En de twee nieuwste dvd’s van Studiocanal. From Up On Poppy Hill en The Wind Rises. De laatste film heb ik ook in Melkweg Cinema gezien, en het was echt geweldig! Hier lieten ze de film namelijk in het japans zien met engelse ondertiteling. Als er weer een Studio Ghibli film uit komt dan ga ik die zeker weer daar kijken, want het heeft toch wel iets bijzonders aangezien ze hier bijna niet te zien zijn in bioscopen.

Ook wilde ik de nieuwste film, The Tale Of Princess Kaguya, graag zien in de Melkweg Cinema. Maar hiervoor was ik helaas al te laat. Dus ik wacht nu heel geduldig tot Studiocanal hem uitbrengt op dvd. Ik kan niet wachten! Ook wacht ik met smart op de film When Marnie Was There, ik ben hier zo benieuwd naar! Ik wil ze eigenlijk wel downloaden, maar ik wil stiekem liever wachten tot ze uit zijn op dvd en er dan gewoon een Studio Ghibli avond van maken, haha.

Dit zijn trouwens niet alle dingetjes die ik heb van Studio Ghibli. Zo heb ik ook twee Totoro knuffels in mijn auto, een mini Totoro knuffel aan mijn autospiegel hangen en een Totoro sticker op de achterkant van mijn auto zitten. Maar hier heb ik even geen foto’s van. (En mijn auto is te vies, haha)

Maar er komt zeker nog veel meer bij mijn verzameling! Al wil ik niet dat de verzameling zo groot word dat je niet meer weet waar je moet lopen. Het moet wel leuk blijven natuurlijk ;)

Waar heb jij een verzameling van?

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply