0 In Personal/ Persoonlijk

Mijn Owl City collectie

IMG_9928-1
Mijn favoriete muziek is van Owl City. Al jaren ben ik fan en het is heel speciaal voor mij. Vooral omdat mijn leven eigenlijk letterlijk door deze muziek is veranderd. Al iets langer dan 4 jaar ben ik fan van Owl City. En ik ben ook bij elk concert van Owl City hier in Nederland geweest. En ik ben van plan dit voorlopig ook door te zetten!

Eigenlijk heeft Owl City mij door een zware periode van mijn leven geholpen. Als ik verdrietig of down was hoefde ik maar de muziek op te zetten en werd ik weer wat vrolijker. Er is ook een periode geweest dat ik niets anders luisterde dan Owl City. Dan zat ik op school met mijn hoofdtelefoon alleen maar in mijn eigen wereld Owl City te luisteren.

Jurkje

IMG_9909-1
Deze uil is onderdeel van een jurkje wat ik zelf heb gemaakt. Dit jurkje maakte ik speciaal voor het Owl City optreden, en ik was hier al mee begonnen voordat ik mijn vriend kende. Deze uil was vroeger een ontwerp van een computer applicatie van Owl City. Deze had ik standaard op mijn desktop staan en volgens mij sprak deze uil alle nieuwe twitter berichten uit. Heel zeker weet ik het niet meer, maar zoiets was het. En ik vond hem zo schattig!

IMG_9926-1
Let niet op mijn hand met de afstandsbediening, haha! Maar dit is het jurkje! Ik ben hier super lang mee bezig geweest, vooral de uil! Ik draag hem nooit want ik vind hem niet zo fijn zitten. Zo zijn de mouwen iets te groot en het rokje iets te kort. Maar toch ben ik hier super trots op. En ik droeg hem natuurlijk naar het optreden! Ik voelde me zo gelukkig!

Merchandise

IMG_9865-1
Dit t-shirt kocht ik op het eerste optreden waar ik bij was. Hij is eigenlijk een maat te klein, helaas. Dus ik draag hem nooit meer. Maar ik zal hem nooit weggooien!

IMG_9871-1
Dit armbandje heb ik op een ander optreden gekocht. Ik wilde graag een herinnering aan dit optreden en deze was zo leuk! Hij zit niet zo lekker, maar leuk is hij wel!

IMG_9869-1
Ik kan geen noten lezen, en ook geen instrument spelen, maar toch moést ik dit boekje hebben! Hij is volgens mij speciaal voor de piano geschreven. En ondanks dat ik er niets van snap, vind ik het toch heel leuk dat ik deze heb gekocht.

ALBUMS

IMG_9877-1
En dan hier het grootste gedeelte van mijn verzameling. Mijn cd-collectie! Hier ben ik toch wel het meest trots op! Ik heb ondertussen alle cd’s en een aantal singles die niet in de winkel verkrijgbaar waren. Deze heb ik via internet gekocht en helaas heb ik ze nog niet allemaal.

IMG_9896-1
Owl City – Of June
Deze cd kocht ik via bol.com, ik had al een andere cd maar deze nog niet! Dit is een van mijn favorieten.

IMG_9895-1
Owl City – Maybe I’m Dreaming
Ook deze kocht ik via bol.com. De nummers die op deze cd stonden waren volgens mij een van de eerste nummer die ik had gehoord. Ook deze een favoriet van mij!

IMG_9894-1
Owl City – Ocean Eyes
Dit is de cd waarmee Owl City groot is geworden. En dan vooral het nummer Fireflies. Ik was blij dat deze uit kwam, eindelijk wat meer nummers!

IMG_9893-1
Owl City – Ocean Eyes (Deluxe Edition)
Deze kocht ik ook bij mijn eerste optreden van Owl City. De deluxe edition is eigenlijk hetzelfde als de gewone cd. Alleen deze zit in een andere verpakking en heeft een extra cd erbij met nog wat oude nummers die niet op een eerdere cd hebben gestaan. Echt een album voor fans of als je de gewone cd nog niet had.

IMG_9892-1
Owl City – All Things Bright And Beautiful
Dit album is weer anders dan de anderen. Hier werden de nummers wat minder pop en schattig. Toch is dit ook een album wat ik nog steeds wel erg leuk vind!

IMG_9891-1
Owl City – The Midsummer Station
Dit is het laatste album wat hij tot nu toe heeft uitgebracht. Hier is de muziek weer heel anders dan zijn vorige album. Hij heeft hier een totaal andere stijl aangenomen. Eerst was ik er niet zo’n fan van, maar na een paar keer de cd te hebben beluisterd vind ik hem toch wel leuk. Niet iets wat je bij Owl City zou verwachten, maar wel lekker van deze tijd!

Side project album

IMG_9890-1
Sky Sailing – An Airplane Carried Me To Bed
Zoals je ziet is deze cd niet van Owl City. Maar Adam Young heeft vele side-projects naast Owl City gehad. Zo ook Sky Sailing. Dit is echt geweldige muziek! Het is heel rustig, totaal anders dan Owl City. Maar helaas heeft hij onder deze naam nog maar 1 cd uitgebracht.

SINGLES

IMG_9889-1
Owl City – Vanilla Twilight
Ik was al heel lang op zoek naar de single. Ik zag hem overal op ebay, maar hij was daar vrij prijzig. Deze vond ik op marktplaats, en dit is ook eigenlijk de enige die ik hier ooit op heb zien staan. Echt mazzel dus!

IMG_9888-1
Owl City – Dreams Don’t Turn To Dust
Ook deze single heb ik online gekocht. Deze via ebay. Op ebay worden vele cd’s aangeboden. En deze was in die tijd nog niet zo duur. Ik denk dat ik hier ongeveer 10 euro voor heb betaald inclusief verzendkosten. Tegenwoordig vragen ze wel wat meer.

IMG_9887-1
Owl City – Good Time
Ook deze heb ik via ebay gekocht. En is nu ook nog wel te koop. Maar wel vaak in een kartonnen hoesje. Ik wil ze eigenlijk alleen maar in een plastic hoes hebben. Ik was eerst niet zo’n fan van dit nummer, want ik heb echt een hekel aan Carly Rae Jepsen. Maar uiteindelijk vind ik hem toch wel catchy. En natuurlijk kan hij niet in mijn collectie ontbreken ;)

Ik ben eigenlijk altijd wel opzoek naar meerdere singles die ik nog niet heb. Maar helaas zijn degenen die ik nog niet heb echt te duur. 25 euro exclusief verzendkosten voor een single met 1 nummer. Dat vind ik toch echt te veel. En voor de single van Fireflies vragen ze tegenwoordig nog wel meer dan dat. Abnormaal. Dan wacht ik liever een paar jaar tot deze misschien goedkoper ergens verkrijgbaar is. Op een rommelmarkt bijvoorbeeld, haha.

Special

1
En dit vind ik eigenlijk nog wel het meest cool! Ik heb eens een foto van mijn cd collectie op tumblr gepost. En de enige echte Adam Young van Owl City heeft dit gereblogd! Ik moest letterlijk gillen toen ik dit zag! WAUW! Ik vind dit nog steeds echt super speciaal, Adam Young die deze foto heeft gezien en heeft iets gedacht van: “Dat is een echte fan, zoveel cd’s! Die moet ik rebloggen!”. Dit plaatje zal ik altijd bewaren. Dit maakt me nog steeds super blij! Ondertussen heeft deze foto 848 reblogs! Wauw!

Is er een band of artiest waar jij helemaal gek op bent?

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply