0 In Personal/ Persoonlijk

Mijn Owl City collectie

IMG_9928-1
Mijn favoriete muziek is van Owl City. Al jaren ben ik fan en het is heel speciaal voor mij. Vooral omdat mijn leven eigenlijk letterlijk door deze muziek is veranderd. Al iets langer dan 4 jaar ben ik fan van Owl City. En ik ben ook bij elk concert van Owl City hier in Nederland geweest. En ik ben van plan dit voorlopig ook door te zetten! Mijn leven is dus veranderd door Owl City, want hierdoor heb ik mijn vriend ontmoet.

Ik zat een paar jaar geleden op het Mediacollege in Amsterdam. Ik zat in een speciale klas waar ik mijn eigen rooster kon indelen. Dus heel veel zelf werken. Ik luisterde non-stop Owl City over mijn koptelefoon, hier stond ik ook om bekend bij mijn klasgenoten. Als ze vroegen wat ik aan het luisteren was, dan was het áltijd Owl City! Mijn laptop had ook altijd een achtergrond van Owl City. Ik zat in die tijd naast een jongen die ook altijd rustig aan het werk was. Na een paar weken kwam er een jongen naar zijn beste vriend toe, de jongen die naast mij zat. Ik keek hem aan en eigenlijk was het liefde op het eerste gezicht. Maar praten deden we niet, we keken elkaar alleen aan. Toen ik een keer al mijn programma’s afsloot, zag hij mijn achtergrond, van Owl City. Toen begon ons eerste echte gesprek. Hij zei dat hij Owl City heel leuk vond en dat hij binnenkort naar het optreden ging! Ik was verrast en zei dat ik ook heen ging! Ik zou eigenlijk alleen heen gaan, want niemand die ik kende wilde mee. Ik vroeg hem of hij samen met mij heen wilde gaan, en dat wilde hij!
 
Later vertelde hij dat hij stiekem nog geen kaartje had, en het was al uitverkocht! Toen zijn we samen opzoek gegaan naar een kaartje en hebben die samen opgehaald. Het Owl City concert was onze allereerste date. En sindsdien zijn wij samen, al 3 jaar en 5 maanden. Sinds die tijd zijn we altijd samen naar de Owl City optredens geweest en het heeft echt een speciaal plekje in mijn hart.
 
IMG_9909-1
Deze uil is onderdeel van een jurkje wat ik zelf heb gemaakt. Dit jurkje maakte ik speciaal voor het Owl City optreden, en ik was hier al mee begonnen voordat ik mijn vriend kende. Deze uil was vroeger een ontwerp van een computer applicatie van Owl City. Deze had ik standaard op mijn desktop staan en volgens mij sprak deze uil alle nieuwe twitter berichten uit. Heel zeker weet ik het niet meer, maar zoiets was het. En ik vond hem zo schattig!
 
IMG_9926-1
Let niet op mijn hand met de afstandsbediening, haha! Maar dit is het jurkje! Ik ben hier super lang mee bezig geweest, vooral de uil! Ik draag hem nooit want ik vind hem niet zo fijn zitten. Zo zijn de mouwen iets te groot en het rokje iets te kort. Maar toch ben ik hier super trots op. En ik droeg hem natuurlijk naar het optreden! Ik voelde me zo gelukkig!
 
IMG_9865-1
Dit t-shirt kocht ik op onze eerste date bij het optreden. Hij is eigenlijk een maat te klein, helaas. Dus ik draag hem nooit meer. Maar ik zal hem nooit weggooien!
 
IMG_9871-1
Dit armbandje heb ik op een ander optreden van mijn vriend gehad. Ik wilde graag een herinnering aan dat andere optreden, maar ik had geen geld. Toen kreeg ik als verrassing deze kado!
 
IMG_9869-1
Ik kan geen noten lezen, en ook geen instrument spelen, maar toch moést ik dit boekje hebben! Hij is volgens mij speciaal voor de piano geschreven. En ondanks dat ik er niets van snap, vind ik het toch heel leuk dat ik deze heb gekocht.
 
IMG_9877-1
En dan hier het grootste gedeelte van mijn verzameling. Mijn cd-collectie! Hier ben ik toch wel het meest trots op! Ik heb ondertussen alle cd’s en een aantal singles die niet in de winkel verkrijgbaar waren. Deze heb ik via internet gekocht en helaas heb ik ze nog niet allemaal.
 
1
En dit vind ik eigenlijk nog wel het meest cool! Ik heb eens een foto van mijn cd collectie op tumblr gepost. En de enige echte Adam Young van Owl City heeft dit gereblogd! Ik moet letterlijk gillen toen ik dit zag! WAUW! Ik vind dit nog steeds echt super speciaal, Adam Young die deze foto heeft gezien en heeft iets gedacht van: “Dat is een echte fan, zoveel cd’s! Die moet ik rebloggen!”. Dit plaatje zal ik altijd bewaren. Dit maakt me nog steeds super blij! Ondertussen heeft deze foto 848 reblogs! Wauw!
 
IMG_9896-1
Owl City – Of June
Deze cd kocht ik via bol.com, ik had al een andere cd maar deze nog niet! Dit is een van mijn favorieten.
 
IMG_9895-1
Owl City – Maybe I’m Dreaming
Ook deze kocht ik via bol.com. De nummers die op deze cd stonden waren volgens mij een van de eerste nummer die ik had gehoord. Ook deze een favoriet van mij!
 
IMG_9894-1
Owl City – Ocean Eyes
Dit is de cd waarmee Owl City groot is geworden. En dan vooral het nummer Fireflies. Ik was blij dat deze uit kwam, eindelijk wat meer nummers!
 
IMG_9893-1
Owl City – Ocean Eyes (Deluxe Edition)
Deze kocht ik ook bij mijn eerste optreden van Owl City. De deluxe edition is eigenlijk hetzelfde als de gewone cd. Alleen deze zit in een andere verpakking en heeft een extra cd erbij met nog wat oude nummers die niet op een eerdere cd hebben gestaan. Echt een album voor fans of als je de gewone cd nog niet had.
 
IMG_9892-1
Owl City – All Things Bright And Beautiful
Dit album is weer anders dan de anderen. Hier werden de nummers wat minder pop en schattig. Toch is dit ook een album wat ik nog steeds wel erg leuk vind! (Tja, wel album eigenlijk niet)
 
IMG_9891-1
Owl City – The Midsummer Station
Dit is het laatste album wat hij tot nu toe heeft uitgebracht. Hier is de muziek weer heel anders dan zijn vorige album. Hij heeft hier een totaal andere stijl aangenomen. Eerst was ik er niet zo’n fan van, maar na een paar keer de cd te hebben beluisterd vind ik hem toch wel leuk. Niet iets wat je bij Owl City zou verwachten, maar wel lekker van deze tijd!
 
IMG_9890-1
Sky Sailing – An Airplane Carried Me To Bed
Zoals je ziet is deze cd niet van Owl City. Maar Adam Young heeft vele side-projects (andere muziek projecten) naast Owl City gehad. Zo ook Sky Sailing. Dit is echt geweldige muziek! Het is heel rustig, totaal anders dan Owl City. Maar helaas heeft hij onder deze naam nog maar 1 cd uitgebracht. Ik hoop echt dat hij meerdere cd gaat uitbrengen, maar ik ben bang dat dat niet meer gaat gebeuren.
 
IMG_9889-1
Owl City – Vanilla Twilight
Ik was al heel lang op zoek naar de single. Ik zag hem overal op ebay, maar hij was daar vrij prijzig. Deze vond ik op marktplaats, en dit is ook eigenlijk de enige die ik hier ooit op heb zien staan. Echt mazzel dus!
 
IMG_9888-1
Owl City – Dreams Don’t Turn To Dust
Ook deze single heb ik online gekocht. Deze via ebay. Op ebay worden vele cd’s aangeboden. En deze was in die tijd nog niet zo duur. Ik denk dat ik hier ongeveer 10 euro voor heb betaald inclusief verzendkosten. Tegenwoordig vragen ze wel wat meer.
 
IMG_9887-1
Owl City – Good Time
Ook deze heb ik via ebay gekocht. En is nu ook nog wel te koop. Maar wel vaak in een kartonnen hoesje. Ik wil ze eigenlijk alleen maar in een plastic hoes hebben. Ik was eerst niet zo’n fan van dit nummer, want ik heb echt een hekel aan Carly Rae Jepsen. Maar uiteindelijk vind ik hem toch wel catchy. En natuurlijk kan hij niet in mijn collectie ontbreken ;)
 
Ik ben eigenlijk altijd wel opzoek naar meerdere singles die ik nog niet heb. Maar helaas zijn degenen die ik nog niet heb echt te duur. 25 euro exclusief verzendkosten voor een single met 1 nummer. Dat vind ik toch echt te veel. En voor de single van Fireflies vragen ze tegenwoordig nog wel meer dan dat. Abnormaal. Dan wacht ik liever een paar jaar tot deze misschien goedkoper ergens verkrijgbaar is. Op een rommelmarkt bijvoorbeeld, haha.
 

Deze foto heeft mijn vriend een keer gemaakt bij een optreden van Owl City. Volgens mij was dit ons tweede optreden. Echt een super mooie foto!
 

En een afspeellijst met alle nummers die hier op spotify staan. Kunnen jullie ook gezellig luisteren!
 
Is er een band of artiest waar jij helemaal gek op bent?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply