0 In Personal/ Persoonlijk

Mijn oude tekenkunsten

#-45
Laatst had ik eigenlijk helemaal geen zin om na mijn werk, full-time kantoorbaan, meteen weer achter de computer te gaan zitten. Ik was er even klaar mee. Ik downloadde een line-art op Deviantart, trok deze over en was heerlijk de hele avond aan het kleuren. Klinkt beetje suf, maar vind het heerlijk om gewoon lekker kleurplaten in te kleuren. Maar toen bedacht ik mij ook dat ik dit vroeger echt heel vaak deed.

Ik heb namelijk een teken tablet voor mijn computer en daar kon ik mij uren mee vermaken. In verschillende tekenprogramma’s was ik dagen bezig met kleuren, tekenen en allerlei creaties maken in photoshop. Die wilde ik wel weer eens opzoeken! De tekening hierboven heb ik trouwens nog niet eens zo heel lang geleden gemaakt. Toen ik in de eerste klas van het Mediacollege in Amsterdam zat moesten we als eerste opdracht een ansichtkaart maken met onze markers. Deze kaart maakte ik helemaal geïnspireerd op mijn toenmalige nickname Irokoneko. Wat heel grof in het japans Kleuren Kitten betekend. Ik vind het nog steeds wel heel leuk eigenlijk!

#-49
Deze tekening is niet zo heel vrolijk, maar ik vind de effecten die ik hier heb gecreeërd toch wel heel tof! Deze tekening heb ik gemaakt op mijn computer, naast dat ik deze heb ingekleurd heb ik hem ook zelf getekend. Toch best aardig vind ik!

#-33
Ik was vroeger helemaal gek van de band The Blackout. Dit was eerst een foto, en hier heb ik de zanger getekend en ingekleurd en de achtergrond bewerkt met photoshop. Vind hem eigenlijk wel mooi gelukt.

#-34
Deze heb ik helemaal getekend met potlood. Ik wilde namelijk mijn haar op een bepaalde manier geknipt hebben en nam deze tekening mee naar de kapper. Ze vonden het heel handig! Ik vind dit nog steeds een grappige tekening.

#-40
Op het MBO moest ik bepaalde markers aanschaffen, Copic markers. Naast dat ik het regelmatig gebruikte voor school, zoals helemaal hier boven aan, vond ik het ook leuk om er zelf dingen mee te proberen. Dit is een tekening geïnspireerd op Alice in Wonderland. En heb veel items gebruikt uit het online spel Gaia Online. Hier was ik toen helemaal gek op!

#-51
Ook deze heb ik weer op de computer getekend. We moesten op school een mascotte bedenken voor een vereniging. Ik deed het voor een handboog schietclub in de buurt. Dit was mijn uiteindelijke poster. Ik heb hier ook daarna nog een knuffel van gemaakt die maanden lang in de vitrine van school heeft gezeten.

#-54
Dit was weer een line art die ik op de computer heb ingekleurd. De ogen kloppen niet helemaal, maar dat vond ik eigenlijk wel grappig. Ik heb hier een soort winter versie van gemaakt.

#-48
Een paar jaar geleden was ik helemaal into de Lolita stijl. Een japanse kleding stijl. En ik had de nickname Rainbowninjaa. Het leek mij wel leuk om hier iets mee te tekenen. Ik heb uiteindelijk meerdere tekeningen samengevoegd en deze ingekleurd.

#-5
En als laatste de tekening waar ik het meest trots op ben. Hier ben ik ook wel even mee bezig geweest. Ik vind het zo mooi! Dit is ook weer een lineart van iemand anders en die heb ik op de computer helemaal ingekleurd met een speciaal tekenprogramma.

Teken jij wel eens?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply