2 In Personal/ Persoonlijk

Mijn nieuwe schilderij!

mijn-nieuw-schilderij
Misschien heb je het al laatst in mijn photo diary gezien van januari. Maar ik heb een nieuw schilderij! Ik heb jaren geleden al een super leuk schilderij gemaakt voor toen in mijn slaapkamer toen ik nog bij mijn ouders woonde. Dat schilderij heb ik daarna meegenomen naar mijn eigen huis en daar heeft het anderhalf jaar lang in de woonkamer gehangen. En ondanks dat ik er nog steeds super blij mee ben en trots ben op dat ik dat gemaakt heb, vond ik het tijd voor wat nieuws.

Het oude schilderij

Dit is het schilderij dat er eerst hing. Het is een scene uit de film ‘The Secret World of Arrietty’. Een van mijn favoriete Studio Ghibli films. Ik had toen die tijd de film op pauze gezet op deze scene en ben toen met een beamer alles gaan overtrekken. Dit was echt een rot klusje, omdat het heel lastig was om alle lijnen te zien. Maar na een dag tekenen was ik eindelijk klaar. En daarna ben ik nog een paar dagen bezig geweest met schilderen. En eigenlijk was dit mijn allereerste schilderij, en voor een eerste vind ik dit wel goed gelukt!

Het nieuwe schilderij

En dit is het nieuwe schilderij! Ik wilde iets niet beeldends maken, meer iets abstracts. En dat is dit precies geworden, precies zoals ik voor ogen had. Een mooie turquoise basis met verschillende tonen en koperen strepen tussendoor. Wat ik juist wel erg mooi vind is dat het turquoise mat is en de koperen verf is glanzend. Dat maakt het schilderij juist wel spannend naar mijn mening. Vooral omdat het schilderij in elk licht weer veranderd. Als er geen licht op schijnt dan zijn de turquoise delen niet glanzend, maar heel donker koper. Dat maakt het schilderij extra duister.

En het schilderij staat ook weer even iets ‘volwassener’ dan mijn vorige schilderij, al was dat niet per sé mijn doel. Het geeft wel weer meteen een heel andere sfeer aan de kamer. Het vorige schilderij hangt nu in de kledingkamer, dus die ziet er ook meteen een stuk gezelliger uit.

Wat vind jij van het nieuwe schilderij? En wat voor soort kunst vind jij mooi?

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Priscilla
  28 februari 2017 at 19:21

  Ik vind ’t een heel mooi schilderij geworden. Volwassen, abstract en rustgevend. Vooral de koperen/gouden accenten vind ik mooi. Dat is echt een bijzondere toevoeging. Ik zou hem zo ophangen in huis ;-)

 • Reply
  Monique
  2 maart 2017 at 19:09

  Dank je wel! <3

 • Leave a Reply