2 In Fotografie/ Personal

Mijn nieuwe camera + test foto’s

IMG_20140209_173513-1
Toen ik 17 jaar was kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Een Canon 450D. Hier was ik zo ongelovelijk blij mee! Mijn eerste echte grote aankoop. Nu ben ik 22 jaar en vond ik het wel tijd worden voor een nieuwe camera. Mijn oude vond ik te beperkt worden met wat ik wilde. Ik kocht dus afgelopen vrijdag een Canon 70D!

IMG_20140209_173710-1
 
IMG_20140209_173738-1
 
IMG_20140209_173836-1
Waarom heb ik voor deze camera gekozen? Ten eerste omdat deze camera vrij recentelijk is uitgebracht op de markt. En ik wilde een toch wel wat professionelere camera. Deze camera heeft een uitklapschermpje, kan filmen en maakt betere foto’s onder slechte belichting. Handig voor als het schemerig is en ik geen zin heb om mijn lampen er helemaal bij te pakken.
 
Het uitklap schermpje is super handig als ik make-up looks wil fotograferen. Voorheen moest ik altijd letterlijk honderden foto’s maken en hopen dat er iets tussen zat. Nu kan ik meteen in het schermpje kijken hoe het er uit komt te zien. Super handig!
 
Het filmen met mijn camera vond ik ook wel belangrijk. Ik zit er soms aan te denken om filmpjes te maken voor mijn blog, maar ik voel mij hier nog niet zo zeker over. Dus misschien dat ik deze functie hier ooit voor kan gebruiken. Maar het is ook leuk om eens gewoon op vakantie te filmen of iets dergelijks.
 
Het leek mij trouwens wel leuk om wat specificaties van mijn oude en mijn nieuwe camera naast elkaar te zetten.
 
Canon 450D
12,2 MP CMOS sensor
9-punts wide-area AF
3,0” LCD met Live View mode
100-1600 ISO
 
Canon 70D
20,2 MP CMOS sensor
19-punts AF
3,2” LCD met Live View mode
200-1200 ISO
1080p films
 
En dit zijn maar een aantal punten van mijn nieuwe camera. Ik zat eerst te twijfelen of ik de 70D of de 60D wilde kopen, maar ben toch uiteindelijk voor de 70D gegaan vanwege de verbluffende reviews van anderen. Iedereen gaf deze camera minimaal een 8, en dat is echt heel hoog! Ik heb ook een paar testfoto’s gemaakt vandaag. Vooral wat meer scherpte diepte foto’s, omdat ik dit persoonlijk het mooiste vind en het meest op deze manier fotografeer. Maar ook heb ik een aantal foto’s met echt heel slechte belichting gemaakt. Gewoon de ISO en sluitertijd aanpassen en het is een wereld van verschil.
 
IMG_0011-1
 
IMG_0006-1
 
IMG_0017-1
 
IMG_0022-1
 
IMG_0036-1
 
IMG_0024-1
 
Ik ben echt blown-away door deze camera. Het is sowieso echt totaal anders dan mijn vorige camera, aangezien die gewoon al behoorlijk oud was. Hij is zelfs niet eens meer te koop in de winkel. En aangezien ik mijn camera elke dag gebruik, is dit echt een stap in de goede richting. Hier kan ik zeker weer wat jaren mee vooruit!
 
Het is nog wel even wennen hoe alles werkt, want van mijn oude camera kon ik het bijna met mijn ogen dicht doen, maar het lukt al aardig na die paar test shots. Ook heb ik meteen al wat foto’s gemaakt voor aankomende blogposts. Dus daar kunnen jullie vanaf nu ook de qualiteit van mijn camera zien! Natuurlijk veranderen mijn fotografie skills niet door een betere camera, maar het helpt wel mee met het leren maken van betere foto’s.
 
Welke camera gebruiken jullie altijd?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tessa
  9 februari 2014 at 22:11

  Wauw mooie camera! zelf heb ik canon eos 600 d

  • Reply
   Monique
   9 februari 2014 at 22:15

   Thanks!
   Ik heb gehoord dat de 600D ook erg goed is! Tof!

  Leave a Reply