Mijn naaimachine kunsten

23 juli 2013

mijn-naaimachichine-kunsten

Een paar jaar geleden was ik heel erg bezig met het maken van mijn eigen kleding, en dan vooral het maken van jurkjes en rokjes. Dit is iets wat ik had geleerd van een vriendin van mij. Zij heeft een opleiding gedaan met mode, en door haar heb ik wat kleine technieken geleerd. Samen hebben wij ook aardig wat uur samen achter de naaimachine gezeten! Het was altijd zo gezellig!

Het rokje wat je hier boven ziet is een rokje gemaakt van gordijnenstof. Het is een heel oude stof en ik had eigenlijk maar heel weinig. Toch heb ik dit leuke rokje ermee kunnen maken! Ik vind hem super schattig! Het enigste is dat het rokje zelf snel omhoog gaat staan. Het is een vrij stevige stof. Toch ben ik hier wel heel trots op!
 

Dit strikje is een van de eerste dingen die ik heb gemaakt. Heel simpel, maar wel heel leuk! Ook dit heb ik gemaakt van gordijnen stof. Hier kreeg ik zoveel van, dat ik er ook een rok van heb gemaakt.
 

Namelijk deze! Hij is echt mega groot, en je moet hier ook echt een petticoat onder dragen. Hij heeft achterop een grote strik. Echt een van mijn favoriete rokken die ik heb gemaakt!
 

Ook heb ik van diezelfde stof een tasje gemaakt. Deze was heel lastig! Dit was mijn eerste tasje dat ik had gemaakt. Hij is wel super goed gelukt! Ik had geen kleinere tasjes, dus deze was erg handig!
 

Dit rokje is een van eerste dingen geweest die ik heb gemaakt. Ik wist nog niet precies hoe het moest, dus deze is qua lengte ook overal anders, niet zo handig! Toch vind ik hem wel heel schattig!
 

Dit rokje heb ik gemaakt van een oude klamboe. Ik had die niet meer nodig en ik ben gek op dit soort stofjes! Deze heb ik dan ook echt heel veel gedragen!
 

Samen met mijn vriendin ben ik heel vaak naar Elf Fantasy Fair geweest in Haarzuilens. We gingen vaak verkleed en we zijn ook een keer als kat geweest! We zijn hier heel lang mee bezig geweest en het was super leuk! Ik ben hier wel echt heel trots nog op!
 

Ook deze roze rok hadden we samen gemaakt voor Elf Fantasy Fair, voor een ander jaar. Deze rok heb ik ook veel in mijn vrije tijd gedragen. Lekker zomers!
 

Voor deze grote rokken heb ik ook zelf een petticoat gemaakt. Hij bestaat uit 1 katoenen laag en 4 lagen tule. Hier zitten echt weken werk in en tientallen meters stof en kant!
 

Dit jurkje hebben jullie al eerder kunnen zien in mijn post over mij Owl City collectie. Dit jurkje had ik speciaal gemaakt voor mijn eerste optreden van Owl City. Ik draag hem eigenlijk verder nooit, maar wel mooi om te zien!
 

En dan nog deze zogenaamde “wristcuffs”. Toen ik erg veel bezig was met de lolita kledingstijl wilde ik dit soort armbandjes heel graag. Maar die van een merkje waren behoorlijk duur. Dus ik maakte ze zelf maar! Ze zijn super schattig!
 
Dit is eigenlijk nog niet eens alles wat ik zelf heb gemaakt, maar van deze spulletjes heb ik nog foto’s. Veel dingen heb ik al niet meer omdat ik ze heb weggegooit.
 
Heb jij ooit wel eens kleding zelfgemaakt?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply