0 In Personal/ Persoonlijk

Mijn goede voornemens voor 2014

large
Het jaar 2013 was fijn, ik heb zo veel leuke dingen gedaan! Maar helaas was het ook een jaar waar ik grotendeels met mijzelf in de knoop zat. En eigenlijk nog steeds wel. Het gaat al beter, maar er zijn dingen waar ik aan moet werken of die ik wil veranderen.

– Ik wil meer complimenten accepteren. Altijd als ik een compliment krijg, zoals:“Ben je afgevallen? Je ziet er mooi uit!”, dan reageer ik altijd met:“Ah nee, ik ben juist aangekomen. Maar bedankt!”. Ik bedank wel, en ik hoor ze wel. Maar ik geloof ze niet. Daar moet verandering in komen. Het is juist iets moois om complimenten te krijgen. Sommige mensen hebben de moed misschien wel moeten opbrengen om het compliment te geven! Dan is dat natuurlijk geen leuke reactie daar op.
 
– Meer tijd nemen voor mijzelf. Ik denk vaak eerst aan anderen en dan pas aan mijzelf. Ik wil te graag anderen helpen, maar vergeet daardoor mijn eigen dingen. En het is ook nog eens heel vermoeiend. Ik vind het fijn om anderen te helpen. Maar als ik zo moe ben, hoe kan ik dan anderen helpen? Ik moet leren om eerst aan mijzelf te denken en dan pas aan anderen. Gewoon lekker een weekend voor mijzelf, een bad met kaarsjes, lekker een film kijken die ík graag wil zien, wat lekkers bakken en dan alles zelf op eten, of gewoon lekker een rondje lopen buiten om mijn hoofd leeg te maken.
 
– Op zoek gaan naar mijzelf en mijn dromen. Het klinkt heel diep en verdwaald. Maar eigenlijk weet ik soms niet meer wie ik ben. Juist doordat ik zoveel bezig ben met anderen, houd ik mij niet zoveel bezig met mijzelf. Laatst vroeg mijn vriend wat mijn dromen nou eigenlijk zijn. En ik had echt geen idee wat ik moest zeggen. Wat zíjn mijn dromen eigenlijk? En toen begon ik te denken over wie ik nu ben en wie ik nou eigenlijk wil zijn. Wat wil ik nu en wat wil ik later met mijn leven? Welke dromen wil ik najagen?
 
– Positiever in het leven staan. Aangezien ik dit jaar echt een enorme dip heb gehad, en daar nog steeds in zit, ben ik eigenlijk alles alleen maar negatiever gaan inzien. Ik ben sowieso een pessimist. Ik denk altijd maar: Verwacht het slechtste, dan kan het alleen maar beter worden. Maar eigenlijk is dat iets heel slechts. Zo had ik laatst een gesprek op mijn werk, en daar moest ik mijn positieve punten vertellen. Maar ik wist het gewoon echt niet. Waar ben ik nou echt goed in? Waar blink ik in uit? Ook denk ik soms te negatief over andere personen en dingen in het leven. Als ik positiever in het leven sta, dan zal het leven ook positieve energie aan mij geven.
 
Dit zijn vrij heftige dingen die ik wil veranderen. Natuurlijk zal ik nooit alles kunnen veranderen, want ik ben geen spontaan persoon die iedereen aanspreekt en altijd vrolijk is. Ik zit liever lekker alleen op mijn kamer, kijk de kat uit de boom en luister liever naar anderen dan dat ik zelf aan het woord ben. En ook wil ik mijzelf niet laten veranderen omdat anderen dat van mij verwachten. Maar ik zie wel dat de punten hierboven mij kunnen helpen in mijn verdere leven.
 
Dit jaar maar geen goede voornemens met het beginnen van sporten of gezonder eten. Ik ga voor grotere voornemens. Eerst mijn innerlijke zelf tot rust krijgen, in balans. Daarna komt de rest. Dit jaar ben ik van plan om lekker een paar keer op vakantie te gaan, want ik mis toch wel een beetje mijn tweede thuis, Schotland. Lekker tot rust komen, lekker uit eten, even weg van alles.
 
Heb jij nog goede voornemens voor volgend jaar? Of doe je daar niet aan?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply