2 In Fotografie/ Personal

Mijn fotografie opstelling en accesoires

IMG_7418-1
Ik vind het altijd super interessant om te weten wat fotografen en andere bloggers gebruiken om foto’s te maken. Welke camera en lenzen gebruiken zij, welk soort accesoires en welke programma’s. Zijn jullie daar ook altijd nieuwsgierig naar? Ik laat in deze post zien wat ik gebruik!

Zoals je hierboven ziet gebruik ik een zogenaamde fotografietent. Daarnaast heb ik altijd twee daglichtlampen staan. Door de tent verdeeld het licht zich mooi over het onderwerp in de tent. Ik heb deze tent nu ongeveer een jaar, en ik kan echt niet meer zonder. Ik werk full-time en in het weekend heb ik ook vrij weinig tijd. Dus als ik foto’s wil maken, is het eigenlijk bijna altijd donker.
 
IMG_7425-1
Bij de tent kreeg ik ook een paar standaard achtergronden voor in de tent. Ik gebruik de witte kleur eigenlijk bijna altijd, de rode en blauwe kleur nooit. Het past niet bij mijn setting, maar ik vind de foto’s daarmee ook nooit mooi worden. Wit of zwart zijn de beste kleuren.
 
IMG_7426-1
Maar omdat ik van variatie hou, en ik soms wat speelsere foto’s wil maken, heb ik zelf ook een paar eigen achtergronden gemaakt. Ik kocht gewoon wat leuke stofjes bij de stoffenwinkel en heb deze op maat geknipt en de randen omgenaaid. Ook heb ik er klittenband op geplakt zodat hij goed blijft hangen in de tent. De bovenste twee stofjes heb ik laatst nieuw gekocht.
 
IMG_7423-1
Ik gebruik nog steeds na jaren mijn allereerste spiegelreflexcamera. Ik heb een Canon 450D. Deze heb ik al zo lang, dat hij niet eens meer te koop is in de winkel! Ik ben wel aan het sparen voor een nieuwere versie, met ook wat meer opties. Want ik ben toch wat beperkt met deze camera. Maar hij doet het nog goed!
Ik heb veel verschillende lenzen, maar de lens die ik het meeste gebruik voor mijn blog, is mijn 50mm lens. Het enige nadeel is dat je geen close-up foto’s kunt maken. Dus daarvoor heb ik een close-up filter gekocht. Deze zoomt het beeld 4x in, en kun je echt heel mooie macro foto’s maken!
Naast mijn 50mm lens heb ik ook een 70-300mm lens, speciaal om heel veel in te zoomen. Handig voor concerten waar je ver vanaf staat. Een 24-85mm lens, een wat meer standaard lens. Je hebt hier een groot bereik mee, perfect voor landschappen maar ook voor product en close-up foto’s. En een 18-55mm lens, dit is een standaard lens die bij mijn camera zit. Deze is ook zeker niet verkeerd, maar gebruik ik eigenlijk niet meer sinds ik mijn andere lenzen heb.
 
IMG_7428-1
Ik vind het voor productfotografie leuk om accesoires te gebruiken. Zo gebruik ik veel mijn lampjes voor een mooi bokeh effect op de achtergrond. En ook gebruik ik sjaaltjes, sieraden, nepbloemen, alles wat er maar voor handen ligt.
En als ik iets moet fotograferen, maar ik vind het product op een bepaald punt niet goed genoeg belicht, dan gebruik ik dit spiegeltje. Ik heb deze tip eens van een collega geleerd. Als je het spiegeltje zo tegen het licht houd, kun je het product zo goed belichten. Super handig!
 
Voor het bewerken van mijn foto’s gebruik ik altijd Photoshop Lightroom. Ik schiet mijn foto’s altijd in RAW formaat, en in Lightroom kan ik daardoor nog alles bewerken aan mijn foto’s. Vooral als de omstandigheden niet goed waren om foto’s bij te maken. Heeft de foto een gelige waas, dan trek ik alles zo weer recht. Qua kleur, belichting en compositie bewerk ik dus alles in Lightroom.
 
En omdat ik mijn foto’s nooit in een enorm formaat op mijn blog wil zetten, verklein ik hem qua formaat en qualiteit altijd nog in Photoshop zelf. Anders neemt het te veel ruimte in, en dat wil ik niet!
 
Ik ben al jaren lang geïnteresseerd in fotografie, en ben ook behoorlijk vooruit gegaan. Als ik mijn foto’s zie die ik in het begin voor mijn blog heb gemaakt en de foto’s die ik nu maak, ben ik echt enorm gegroeid. En zo lang blog ik nog niet eens! Zo heb ik toch wel gemerkt dat hoe meer je oefent, hoe beter je word. Ik ben nog steeds geen professionele fotograaf, maar ik heb er wel plezier in. En daar gaat het om!
 
Welke camera gebruiken jullie om foto’s te maken?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  wies
  7 januari 2014 at 13:42

  Ik heb zelf een studio ruimte met drie lampen.
  Ik gebruik een Canon 70 D Camera. Mijn close up foto’s maak ik met efs 60 mm macro lens en mijn normale foto’s maak ik met een ef 24-105 lens.

  Liefs x

 • Reply
  glossiequeen
  7 januari 2014 at 22:03

  Handig! Ik wil zelf ook gaan sparen voor een goede, mooie camera. Lijkt mij erg mooi en handig voor mijn blog. :)

 • Leave a Reply