0 In Personal/ Persoonlijk

Mijn eerste tattoo!

IMG_20160429_154200
29 April was dan eindelijk de dag, ik liet mijn eerste tattoo zetten! Ik wil hier graag een artikel over schrijven omdat ik best wat hiervoor heb moeten doen om hem uiteindelijk te krijgen.

Het begon eigenlijk ergens in december 2014, ik verveel me en mijn collega’s en ik hadden het over tattoo’s. Ik was bezig met verschillende portretten naar waterverf aan het omzetten in Photoshop. En toen kwam het idee eigenlijk. Ik ging een van mijn favoriete characters van Studio Ghibli omzetten naar waterverf. Jiji van Kiki’s Delivery Service. En eigenlijk vond ik hem zo leuk gelukt, dat ik hem misschien wel als tattoo wilde laten zetten! Ik heb het ontwerp op mijn mobiel gezet, zodat ik het ontwerp elke keer zag als ik mijn mobiel gebruikte.

Untitled-1
Eerst heb ik uit de bepaalde film scene Jiji overgetrokken en gevuld met de juiste kleuren.

Untitled-1
En daarna heb ik hem bewerkt met waterverf brushes in photoshop.

Met dit laatste ontwerp ging ik naar een tattoo shop in de buurt. Ik hield al een tijdje zijn portfolio in de gaten, en zag dat hij heel veel mooie dingen kon doen met waterverf. Hier wilde ik wel mijn tattoo laten zetten! Maar de eerste stap om daar heen te gaan was erg moeilijk. Juli 2015 ben ik op een zaterdag op mijn fiets gestapt en ging ik maar gewoon heen. Ik moest echt even die drempel over, maar uiteindelijk deed ik het gewoon!

Ik kwam daar aan in de shop en ik zag dat diegene waarbij ik graag wilde getatoeërd wilde worden, bezig was met iemand anders op dat moment. Maar ik sprak uiteindelijk met iemand die de agenda bijhoud, ik liet mijn ontwerp zien en hij vond hem erg leuk eruit zien. Hij liet hem aan zijn collega zien en zei gehaast dat hij hem wel wilde zetten. Ik was super blij!
Ik wilde wel graag nog iets veranderd hebben aan het ontwerp, want ik vond de vorm van de oren nog niet helemaal mooi zo met de waterverf. Dus kwam er een ontwerp afspraak, en deed ik een aanbetaling van 50 euro.

Op de datum van de ontwerp afspraak kwam ik bij de shop langs. Ze doen het liefste alles persoonlijk, wat ik niet erg vond, want het was niet zo ver weg. Daar aangekomen zei de medewerker dat er nog niets aan het ontwerp was aangepast. De tattoo artist zei dat hij het tijdens het tatoeëren wel de aanpassingen zou maken. Ik voelde mij wel een beetje verdrietig ergens. Ik had helemaal een dag vrij gevraagd van mijn werk om het ontwerp te komen bekijken, en dan krijg je dat antwoord.

Een beetje vreemd vond ik het, maar maakte toch een afspraak om de tattoo te laten zetten. Ik keek er iniedergeval nog steeds erg naar uit! Uiteindelijk op de dag dat ik mijn tattoo ging laten zetten, ergens in september, werd ik een uur van tevoren opeens gebeld dat de afspraak niet door kon gaan door persoonlijke redenen.
Ik begreep het ergens wel, maar ik was toch wel weer teleurgesteld omdat ik wéér een dag vrij hier voor had gevraagd, en mijn vriend ook! We maakten aan de telefoon een nieuwe afspraak, 4 december.

Die dag dat ik mijn tattoo zou laten zetten kwamen mijn vriend en ik aan, en wist eigenlijk niet meer wat ik moest verwachten. Ik rekende er op dat mijn tattoo gewoon zou worden gezet, maar toch had ik een gevoel die mij niet lekker zat. Eenmaal weer bij de shop aangekomen zeiden ze dat ze toch een ontwerp hadden gemaakt. Hij pakte een papiertje erbij en ik wist gewoon echt niet wat ik moest zeggen. En of ik nou moest huilen of dat ik ze wilde uitlachen. De dag dat ik mijn tattoo zou laten zetten komen ze opeens met een ontwerp aan dat totaal niet op mijn eigen ontwerp leek.

Het was ten eerste geen waterverf meer, het leek bijna niet meer op een kat en het was heel veel zwart, terwijl ik dat juist niet wilde (en ook had aangegeven!). Ik zei dat ik het echt totaal niet mooi vond. En toen kwamen hun opeens met een excuus dat het gewoon een grapje was, hun ontwerp. Toen was ik er eigenlijk wel al helemaal klaar mee. Ik durfde ergens geen nee meer te zeggen, om daar bij die shop weg te gaan zonder tattoo of volgende afspraak.

Ik liet wat ontwerpen zien qua stijl die ik mooi vond. En ze zouden er spoed achter zetten met een nieuw ontwerp. Maar eigenlijk had ik er al tijden geen goed vertrouwen meer over dat zij konden doen voor mij wat ik wilde. Ik heb diezelfde avond nog een mailtje gestuurd dat ik van de tattoo af zie en dat ik naar een andere shop ga. Ik heb verder niets meer van hun gehoord. Sowieso was hun comminucatie over de email erg slecht, en klantvriendelijkheid was ook vreselijk. Iniedergeval tegenover mij!

Nadat ik die shop had geëmail, mailde ik ook meteen een andere shop die ik al een tijdje op het oog had. The Ink Society in Utrecht. Ik deed daar mijn verhaal en stuurde mijn ontwerp op. Vrijwel meteen stuurden ze een email terug dat mijn stijl heel veel bij Wietske zou passen, en ik kon daarna verder met haar emailen. Ook hier heeft het wel even geduurd voordat we een uiteindelijk datum hadden gepland. Maar mijn gehele gevoel daar was al zoveel beter dan bij die andere shop!

Er werd mij gevraagd om een moodboard te sturen met allerlei tattoo’s die ik mooi vond. Ik ben een middagje gaan zoeken in mijn archief van instagram likes en op pinterest, en heb zo iets van 20 foto’s doorgestuurd. Ook heb ik mijn eigen ontwerp nog doorgestuurd en een foto van mijzelf, zo konden ze zien wie ze straks voor zich had. En zo kon ze ook het ontwerp meer op mij afstemmen. Ook maakten we meteen een afspraak, 29 april 2016! Ik zou 1 tot 2 weken van tevoren mijn ontwerp binnen krijgen over de email. Ik kon niet wachten!

Untitled-1
Dit is het ontwerp wat Wietske mij stuurde!

Ik was meteen super enthousiast, ik vond het aangepaste ontwerp meteen super leuk en mooi! Het enige wat ik nog veranderd wilde hebben waren de kleuren van de strik, die wilde ik liever rood hebben, en de kat moest wel een mondje hebben. Dit heb ik nog even doorgegeven, en vrij de 29ste toen ik aankwam voelde ik me eigenlijk bijna meteen op mijn gemak in de shop. De shop was nog niet open, maar ik kon al 2 uur van tevoren langskomen, aangezien ze het anders niet zou redden met iemand nog na mij.

Er werd nog schoongemaakt in de shop, koffie en thee werd gezet en ik kreeg super lief een mega stuk chocolade. Om te vieren dat het mijn eerste tattoo was! Alle meiden daar waren echt super lief en ze stelden mij erg om mijn gemak. Ook mijn vriend had er meteen een goed gevoel over. Hij kon er niet de hele tijd bij zitten, maar dat vond ik niet zo erg. Alleen in het begin kwam hij heel even kijken, hoe het stencil werd geplaatst en hoe de eerste lijn werd gezet.

IMG_20160429_103243
Hier is de stencil op mijn arm gezet! Het geheel moest toen nog even drogen, en in die tijd kon Wietske nog wat dingen klaarzetten voor het tatoeëren zelf. Ik vond het stencil op mijn arm al heel wat, haha! Maar gek genoeg was ik niet zenuwachtig meer. Ik wilde gewoon dat de tattoo er op zat, nu! Ik had al zo lang gewacht! Nu ging het echt gebeuren, het stencil zat er op, de spullen stonden klaar, en ik kon in de stoel gaan zitten.

20160429_112423
De lijnen werden gezet! Nu kon ik niet meer terug, maar dat wilde ik ook echt niet. Ik had veel meer pijn verwacht bij alleen de lijnen al. Maar eigenlijk viel dit opzich nog wel mee. Vooral bij de onderkant van de tattoo voelde ik eigenlijk vrij weinig. Ik voelde het vooral veel trillen. Tot dat ze wat meer omhoog ging. Bij de bovenkant van het hoofdje en de oren werd het al wat gevoeliger, maar zeker niet pijnlijk.

20160429_113401
De lijnen waren klaar! Wietske ging alle kleuren in de potjes vullen en nu begon het allemaal pas echt. Ik wist dat het inkleuren veel meer pijn ging doen aangezien je daarveel meer naaldjes in 1 keer gebruikt. Wietske legde alles super goed uit over de inkt zelf, de naalden en beantwoordde al mijn vragen. Ik vond het echt super interessant. Helaas heb ik daarna geen tussentijdse foto’s meer kunnen maken, ik hield mijn mobiel met het ontwerp erop bij het tatoeëren, zodat Wietske telkens kon kijken.

Het inkleuren deed wel veel meer pijn dan ik had verwacht. Eigenlijk wilde ze de kleuren pas bij een volgende sessie doen, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Nu weet ik hoe dit ook voelt, en nu voelt mijn tattoo meer af dan als ik alleen de lijnen had laten zetten. Opzich deed het kleuren bij het onderste gedeelte nog niet echt pijn. Het voelde niet prettig, maar pas bij de bovenkant van het hoofdje en de oren was het toch wel even echt pijnlijk. Nu is dit natuurlijk mijn eerste tattoo, en moet ik nog aan het hele idee van tatoeëren wennen, maar na anderhalf uur kon ik niet goed meer stil zitten en besloten we het voor nu af te sluiten. Ze kleurde nog wat plekjes wat mooier in, zodat ik niet met gekke gekleurde vlakken zou lopen de aankomende tijd.

IMG_20160429_154200
Dit is hoe de tattoo er nu uit ziet! Of nouja, dezelfde dag nog van het zetten. Ondertussen is mijn tattoo al aardig gaan vervellen en komt er nu langzaam een nieuwe zachte huid op. Elke dag 3 keer wassen en goed insmeren met Bepanthen. En ik kan echt niet stoppen met kijken! Elke keer in de spiegel, als ik geen lange mouwen draag, I can’t get enough!

Mijn tattoo is dus nog niet helemaal af, 7 juli kom ik nog even terug naar de shop om hem te laten bijwerken en af te maken. Er komt nog meer waterverf bij! Vooral bij de oren en ik denk de strik nog een beetje meer. Maar ik ben er nu al super blij mee! Uiteraard post ik hier en op instagram nog een foto als de tattoo helemaal af is. Maar ik wilde nu toch al mijn verhaal doen, want ik zat er wel een beetje mee hoe alles is gegaan. Wietske en The Ink Society zelf hebben alles weer goed gemaakt en mij weer vertrouwen gegeven. Sowieso laat ik mijn volgende tattoo hier ook zeker zetten, want ik ben super tevreden!

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply